GRENDAL: prosím, rozlišuj mezi "nedosáhne požadovaných parametrů" a "nebude letuschopný". stroj podle mého posledního návrhu by podle celé řady náznaků letuschopný byl - ale bohužel by podle všeho dosahoval velmi zhruba polovičních parametrů než těch, na které jsem cílil (např. rychlosti) (nemluvě o tom, jestli by vůbec zvládl nějaké užitečné zatížení, apod.). nesplnit stanovený cíl je ale něco jiného, než "nebýt letuschopný".
jiná věc je, jestli bych to byl schopen dotáhnout do fáze podrobného projektu - tam je velmi pravděpodobné, že ne. mohl bych dát možná dohromady tým lidí s potřebnými dovednost. je ale možné, že práci toho týmu bych ani neorganizoval (nemám zvláštní manažerský talent, a naopak organizovat práci může i někdo, kdo o dané problematice téměř nic neví ani ho nezajímá)
ale jinak jsem prohlásil, že v tomhle klubu je tohle téma zatím offtopic, všiml sis? tady je to určené primárně k debatě o solárních popolétadlech, která už někdy někdo předvedl... nebo o jiných dosud nerealizovaných vizích (ne nutně jen o mých). nebo k řešení obecné teorie. že to tu spamujete proto, že jsem se s vámi rozhodl bavit jinde, kde byl moderátor neaktivní, to je ... zvláštní.