• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSSolární letadla a vzducholodi (pilotovaná/bezpilotní+stratosférické/elektrické létání+"létající auta"/VTOL)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: teda: to, že jsem neudělal screenshot nějakého webu, z nějakého mého pozorování nedělá míň "fakta" (ostatně, jak tě znám, ty budeš následně schopen zpochybnit i ten screenshot :-)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: "bude nutné ukázat"? Hele, a nebylo by jednodussi kdybys do budoucna proste jako fakta prezentoval jen veci, ktery skutecne fakta jsou a ne neco, co sis jen tak vsugeroval nebo co si fakt hodne prejes? Bonusem by bylo jednak, ze bys stravil _mnohem_ min casu psanim, druhak, nemusel by ses vymlouvat a lhat kdyz se na to prijde 8))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: ach jo :-) tak bude nutné ukázat, že je to fakt "většina" (no, když startujou snad ve dvě v noci, nebo kdy (?) nepřekvapí to... zas tolik hodin nestoupají, do těch 5000m)

    fakt bude potřeba udělat přesný screenshot toho grafu, při příštích přeletech.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: neřekl jsem "většinu": řekl jsem, že startují za tmy.

    vs.

    [ XCHAOS @ Solární letadla a vzducholodi (pilotovaná/bezpilotní+stratosférické/elektrické létání+rychlostní rekordy solárních aut) ] : během ranního stoupání z 0 do 5000m se spotřebuje něco mezi 1/3 a 1/2 kapacity (většinou ještě za tmy - režimu letu pak spočívá ve vodorovném letu, dokud se baterie nedobíjí, teprve pak se stoupá dál, už jen na slunce, ne na baterie)

    Ja uz fakt nevim co ti na to rict. O startu ani slovo, ani zminka, ani naznak, mluvis jen a pouze o stoupani. A ted, o dvacet zprav pozdej, najednou zase retconujes a myslis si, ze ti to projde? Chjo, to uz je fakt nemoc.

    A jen tak pro kontrolu, to ze pri stoupani spotrebuje tretinu az pulku baterek, to dokazes nejak ozdrojovat?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: neřekl jsem "většinu": řekl jsem, že startují za tmy. 5000m dosáhnou samozřejmě už za světla, baterky pak na plnou kapacitu už dobíjí poměrně rychle.

    zdrojem tvrzení o 50% vybití během stoupání do 5000m jsou grafy, zveřejňované během letu. dal by se z nich asi udělat screenshot (je to javascript, nejde jednouše sejvnout obrázek). během dalšího přeletu screenshot samozřejmě zkusím udělat.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: Coz ne uplne jde dohromady s tim co jsi psal drive, totiz ze vetsinu stoupani dela za tmy. Muzes na to stoupani za tmy prosim zdroj?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    spousta zajímavých čísel.
    Solar Impulse RTW - 6th Leg from Chongqing to Nanjing
    http://www.solarimpulse.com/infocard-batteries
    mj. z toho vyplývá, že dvoutunový SI2 spotřebuje během stoupání do 5000m z baterií jen něco kolem 20 kWh (pro srovnání: moje solární kolo váží i se mnou nejspíš něco kolem metráku a má 600 Wh v akumulátorech :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    elektrické letadlo Airbusu. Zatím nesolární :-)
    Airbus Group - E-Fan: the electric plane
    http://www.airbusgroup.com/int/en/innovation-environment/e-fan-the-electric-plane.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    tak teda ještě jeden offtopic (ale moc pěkný :-)
    Carbon Flyer: The Ultimate Crash Proof Video Drone | Indiegogo
    https://www.indiegogo.com/projects/carbon-flyer-the-ultimate-crash-proof-video-drone
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: Zhruba stejne jako ty, ty a ty 8)))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: jsi dost offtopic, řekl bych
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: spoustě lidí to letadlo přijde reálné až dost....
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: Jezis, tys to fakt nepochopil? Tak to zkusim jeste jednou a pomalu: mluvil jsi doslova o, cituji, "letové profily reálných solárních dopravních letadel", konec citatu. Tvoje predstava, ze ze SI2 dostanes "realne solarni dopravni letadlo" (nebo neco co by se tomu byt jen vzdalene blizilo, abys mohl neco "vyčíst" z jeho letoveho profilu) tak, ze z nej vyhodis 300kg baterek a misto nich do nej pod tlakem nacpes tri cestujici je _idiotska_ - hned z nekolika duvodu, dva z nich dokonce pises ty sam v posledni zprave.

    Fakt to nechapes, nebo jen predstiras?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: ano, k objemu jsem se vyjádřil jasně: baterky jsou v gondolách, v kabině se neušetří nic.

    k tomu dalšímu fakt nevím, co dodat: ano, balóny, solární letadla, apod. létají jen za hezkého počasí. No a?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: takže když nevyvracíš nic, co jsem řekl - nepravda.
    tak co vlastně vyvracíš - Mas to velmi podrobne napsane v [ REDGUY @ Solární letadla a vzducholodi (pilotovaná/bezpilotní+stratosférické/elektrické létání+rychlostní rekordy solárních aut) ] , vcetne linku na tvoji vlastni puvodni zpravu. Opet problemy se ctenim?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: fajn, takže když nevyvracíš nic, co jsem řekl, tak co vlastně vyvracíš?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: zatím si neuvedl žádný skutečně dobrý důvod, - pokud "skutecne dobry duvod" == "duvod, ktery je xchaos schopen pochopit", tak mas naprostou pravdu 8)

    proč by [...] nemohl uvézt na palubě 4 lidi - a opet legendarni xchaosovske klickovani a presouvani branky, protoze takhle to puvodne formulovane nebylo. Presne podle ocekavani 8))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: fajn: zatím si neuvedl žádný skutečně dobrý důvod, proč by o 300 kg baterií odlehčený SI2, s mírně zvětěnou kabinou, nemohl uvézt na palubě 4 lidi (tedy o 300 kg více - pro jednodenní přelety klidně bez zavazadel). jediný, co dokážeš je tvářit se tajemně, a tvrdit, že mlžím.

    (při všech dosavadních jednodenních přeletech neklesl stav baterie pod 50% - je tam rezerva, dimenzovaná na několikadenní přelety a celonoční výdrž...)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: A jako obvykle, jedine otazky ktera zbyvaji, jsou "Nepochopil XChaos to co jsem napsal? Nebo pochopil a umyslne mlzi, klickuje a pokousi se odvest rec na nesouvisejici temata? A ty zjevne nesmysly pise proto, ze jim fakt veri, nebo si proste jen mysli, ze mu to projde? A pokud nejakej nesmysl opakuje potom, co jsme mu mnohokrat vysvetlili proc to je nesmysl, budeme to pocitat za dalsi z rady jeho lzi?"

    Takze nevim nevim, az napises nejakej dalsi nesmysl, proc se obtezovat s vysvetlovanim? Vyslednej efekt nulovej. Jestli neni lepsi zustat ciste jen u upozornovani na tvoje blaboly a neobteozvat se vysvetlovanim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam