REDGUY: jako vyjímečně se s tebou shodnu, že můj přístup ke stavbě letadel není nepodobný Babicovu vaření :-) bez ohledu na to, jestli není trapné ukazovat to v televizi, tak podstatné je, že jeho přístup je v podstatě funkční (a levný).
pokud chci snížit náklady, tak skutečně můj přístup bude dost připomínat Babicu (doporučuju ti nejdřív se podívat na to, v jaké cenové kategorii se pohybují elektrické motocykly, které jsou výkonostně a kapacitou baterií dost blízké k tomu, co chci stavět - jsou k tomu asi v podobném vztahu, jako Trabant a motor z něj ke "konvenčním" českým ultralightům...)
SunSeeker I měl začátkem 90-tých letech technologii celkem dost podřadnou vůči té, kterou jsem já letos měl i na hloupém solárním kole: základní představa, že to, co tehdy byl hi-tech, by dnes po 25 letech měl být schopen amatérsky postavit každý trouba. Ano, i pomocí off-the-shelf karbonových trubek, které se tehdy ani sériově nevyráběli.
Ano, je to bastlířství a kutilství - ale o to mi jde, když chci donutit velké hráče posunout hranice lidských možností pomocí jejich hi-tech, musím na ně jako amatér tlačit "zespoda", pomocí toho, co sice před 25 lety neexistovalo ale dnes je to běžně dostupný low-end.