REDGUY: s tím elektrickým skútrem si uhodil hřebík na hlavičku - opravdu, kromě těch solárních panelů... kolik má vlastně solární letadlo dílů navíc proti skůtru? (s tím, že některé naopak nepotřebuje - kvalitní kotoučové brzdy, kvalitní silniční penumatiky...).
ano - jsou tu křídla, navíc se solárními panely. a základní avionika, bez které to do vzduchu ani nebude smět. ale je ten zbytek, kromě křídel, opravdu o tolik složitější a draží, než skůtr? není to spíš naopak? (cena součástek, kteoru jsem odhadl, je mimochodem asi 10x větíš, než za kterou pořídíš základní e-moped... a 5x větší, pokud budeš v tom mopedu budeš chtít aspoň třeba lithiové baterky..)
nevím, kolik to celé bude stát. je možné, že za to tak brzo, jako je 5 let, prostě nebudu mít. (popravdě - je pár věcí, které bych měl řešit přednostně místo toho, vím o tom). ale na druhou stranu - míra arogance, se kterou jsem se setkal, je pro mě dostatečná motivace něco předvést. pokud by se mi to povedlo a někdo se ptal proč - pak samozřejmě, "protože se mi na internetu trollové vysmívali" - je to popravdě jedna z nejsilnějších hnacích sil, které znám.... (dokázat někomu, že jsem měl pravdu, je jedna z nejsladších odměn.. snad kromě sexu :-)