XCHAOS: chapes ale ze nejde o to ze ty garazovky maji nejake zbytne moznost navic, ale ze v pripade leteckeho prumyslu (a casto i nejen neho) jsou simulace a vypocty naprosto nezbytne k tomu aby ta firma vubec mohla ve svem oboru neco delat a tedy i existovat?
Zvlast kdyz chces delat neco co jeste nikdo jiny neudelal se bez nich uz tuplem neobejdes a pokud to nevidis ted, tak to uvidis po prvnim prototypu do ktereho zahucej vsechny penize a on fungovat nebude a za predpokladu ze simulace a vypocty vynechas, tak to ze fungovat nebude je jistota.
Kdyz jsem zacinal se stavbou mikro turbiny tak jsem to taky tak nevidel a az po druhem prototypu mi doslo ze, ackoliv mam k dispozici pro me potreby neomezene vyrobni moznosti zadarmo, tak nemuzu vyrobit 10 kusu kompresorovych a 10 kusu turbinovych a 10 kusu statorovych kol s ruznou geometrii lopatek a zkouset jejich kombinace a merit ktera kombinace geometrii bude nejlepsi a zbytek vyhodit. Pritom jedine co by me to stalo je muj cas a max ucinost nebyla kriteriem, a i tak si to nemuzu dovolit.
Takze nezbyva nez studovat a studovat, coz ty tez odmitas protoze si myslis ze na googlu vse potrebne najdes. To jsem si kdysi myslel taky, dokud jsem nedosahl urcite urovne, oni prekvapive ty zajimave a zasadni informace od te urcite urovne na google nenajdes, casto na nem ani byt nemuzou i kdyby se o ne chtel nekdo podelit chtel, jednoduse proto, ze mimo jiny nez konkretni specificky pripad jsou neplatne.