ALMAD: ale tak pro tu legraci:
1) Filling in the Want box
Chci mít možnost opravdu důkladně utéct před lidma. Na kole neuteču dostatečně daleko dostatečně rychle (ani na solárním... 3 měsíce do Nigde a zpátky, jen abych viděl uprchlíky ze Sýrie na vlastní oči...hmmm). Autem nebo na motorce uteču nakonec vždy k nejbližší benzínové pumpě. Na elektromobil nemám a i kdybych měl, situace se nemění: hledání míst k nabíjení jsem měl možnost si jeden den vyzkoušet, je to sice dobrodružné, ale pořád se jen posouvám tam, kde byla před sto lety paní Benzová, když si benzín na zpáteční cestu kupovala v lékárně.
takže: chci mít solární letadlo, protože "natankuju" kdekoliv a můžu utéct dostatečně daleko od silnice a možná - při troše snahy - tam i během kempování mít čím dobít notebook a nějak se zabavit.
Slogan "trvale udržitelný úlet" jsem měl vymyšlený už dávno.. teprve později mi došlo, že nejlepším způsobem takového úletu by bylo solární letadlo.
2) Filling in the Reality box
Realita je taková, že cena solárních panelů šla dolů, dokonce i těch lehkých ohebných. Navíc na Internetu si spoustu věcí dokáže vygooglit každá lama - třeba i já.
3) Goal selection from the Goal Pool
Hmm, z možností postavit velké, střední, malé nebo ultramalé solární letadlo poměrně zbaběle volím možnost "ultramalé" :-) nicméně zase je to drzejší cíl, než si hrát s modely, takže těžko říct. o větších můžu fantazírovat, ale než předvedu něco menšího, nemám reálně šanci se tím směrem vydat.
4) Strategy formation
Ano, mohl bych se naučit pracovat s nějakým simulačním softwarem - ale mě přijde jednodušší crowdsourcing skrze interakci s internetovými trolly.
"Vždycky odpouštějte svým nepřátelům! Nic na světě je víc nerozčílí." -Oscar Wilde