XCHAOS:
zeptat se jestli někdo nemá nějakou informaci není nic špatného - není to ani náhodou "totalitní praktika". no tak jen pro konstrolu:
[ XCHAOS @ TEORIE xCHAOSU ] od provozovatele jiného serveru, než NYX, kde máš stejný nick, ale mě ten server nezajímá, nemám tam id a nikdo z mých známých s tím provozovatelem nemá žádné speciální vztahy, bych si tuto informaci (soukromě) klidně koupil. Pokud by on tím porušil nějakou dohodu, kterou má s tebou (např. že ty informace nedá třetí straně) - tak já s tím problém nemám (pomyslím si o jeho důvěryhodnosti svoje, maximálně - protože on samozřejmě nemůže vědět, že já s tím nezamýšlím nic špatného a pouze to chci vědět).
Cili nejde o nejake "zeptat se". Jde o to, KOUPIT neci identifikujici osobni data od provozovatele serveru. A identifikujici data jsou chranena zakonem, takze ta "dohoda" kterou se mnou dotycny ma a kterou ty milerad porusis, je _zakon_ na ochranu osobnich udaju. Ale to ze zakony pro tebe zas tak moc neznamenaji uz vime 8)
[ XCHAOS @ TEORIE xCHAOSU ] fakt je, že třeba jednoho letitého trolla na svém webu jsem odhalením jeho identity odradil od pokračování v trollingu (trochu mi tam ustal provoz, ale co). on to celou dobu bral v podstatě jako dobrý vtip, to co dělal.. teprve potom pochopil, že mě to až tak vtipné nepřijde, a chtěl bych se tam držet určité formy, v těch diskuzích. ono je to zvláštní, ale spousta lidí co se online odvazují, se docela vyděsí, když jim řeknu "já vím, že ty jsi ten a ten" - samozřejmě je to řešení hrubou silou, takže další krok je vyjednávání: "já vím, že ty jsi ten a ten a mohl bych taky třeba veřejně napsat, že jsi ten a ten".
A tady mame nejen to vydirani, ale i priznani ze uz jsi to udelal.
Cili, copak tady mame? XChaose, kteryho serou veci, ktere rikaji jini lide. V takove situaci ma pricetny clovek spoustu moznosti. Ignorovat dotycne, delat si z nich legraci, nadavat jim, pokud se to deje v mem klubu tak je zabanovat nebo pozadat spravce serveru o ban (
ne, to _neni_ omezovani svobody projevu, takze se za to neschovavej), pripadne i treba podat zalobu.
Co ale udela XChaos? A co je podle nej "jedina moznost"? Obstara si soukroma data dotynych, navic pravdepodobne ilegalne... a zacne dotycne vydirat "kdyz neprestanes rikat ty veci, co se mi nelibi, tak zverejnim tuhle informaci, o ktere si myslim, ze nechces aby se zverejnila".
Pri vsi ucte, fakt nevim, jak to nazvam jinak nez totalitn chovani vyderacskyho zmrda. A to, jak potom vsem kolem sebe machas vlajkou "obrany svobody slova"? Kdyz vydiras lidi, aby prestali mluvit?