REDGUY: Mig se do té stratosféry podívá... na jak dlouho? tohle budou jednodenní lety - kdy při stoupání do té letové hladině a klesání zpět z ní v téměř naprostém tichu strávíš hodiny výše, než kam se podíváš běžným letadlem...
nikde nenapsali, kolik bude stát letenka: i když vývoj toho letadla bude stát miliony, vývoj stíhaček rozhodně vždy stál těch milionů víc... že to stojí 1500 USD je jen o tom, že Rusové měli období, kdy házeli vojenské přebytky na trh, když se podíváš, kolik by na Západě stál čas vojenského pilota, amortizace stíhačky, která tam většinou rozhodně není "vojenský přebytek" a může nalétat jen omezené množství hodin (hlavně asi ten motor, že) + cena spáleného paliva, tak se na 1500 USD určitě nedostaneš (na Západě starší vyřazené stíhačky provozuje pár milionářů, ale rozhodně tím neprovozují stratosférickou turistiku pro veřejnost za tyto ceny).
ty bys v něčem měl i dobré technické argumenty, ale všechno zabíjíš jednak neochotou vést jakoukoliv debatu (zejména pak se mnou :-)) konstruktivně a mj. naprostou neznalostí základních ekonomických principů (já prostě už 20 let podnikám, a snažím se přijít na to, kam mi ty peníze zmizely - to tě trochu naučí).
(třeba další můj oponent DANNYSEK má celkem hlubokou praxi s politikou a hlavně byrokracií, kde především čirému objemu jeho zkušeností můžu stěží konkurovat - ovšem i on pokulhává v těch ekonomických záležitostech, a taky si myslím, že má omezenou technologickou představivost - opakovaně, ať už šlo jinde o auditovatelnost informačních systémů nebo tady o srovnání počtu hodin mezi generálkami spalovacích motorů a elektromotorů, tak mi přišlo, že prostě postrádá základní představu, jak věci "fungují uvnitř", kterou naopak musím přiznat tobě... což, kdybych byl dobrý politik, což teda nejsem, by mě teoreticky mělo umožnit, abych se s jedním z vás spojil v argumentaci proti tomu druhému, ať už by to byl kdokoliv z vás :-)
mě ale nakonec nejde o to "vyhrát debatu" - tu jde vyhrát jedině tak, že někdo (ne nutně já) to dokáže předvést, že to funguje. (další level, tedy že něco předvedu já, může sloužit max. k doložení toho, že ty moje "předpovědi" nebyly "náhodně generované", jak tu taky zaznělo)