XCHAOS:
a popravdě, vybereš si z naměřených hodnot selektivně nějaké - vybiram ty parametry, jejichz hodnoty jsi predem ohlasil. Navic, hmotnost a rychlost jsou zatracene zasadni veci jak pro kolo, tak letadlo. Mas nejake jine, zasadni a podstatne parametry, ktere jsi predem ohlasil a pak splnil nebo prekrocil? Nemas. V zakladnich parametrech jsi naprosto selhal. To neni "selektivni vybirani", to je proste tvuj fail.
výrazněji selhal jenom jeden jediný komponent kola - ne. Selhala cela konstrukce, ktera byla mnohem pomalejsi a mnohem tezsi nez jsi tvrdil.
rozpad střechy a nutně zbastlené improvizované opravy - vzhledem k tomu, ze ses v celkovem poradi propadal uz od sameho zacatku, nejaky "rozpad strechy" zjevne neni jedinej problem. Nemluve o tom, ze to samo vypovida o kvalite konstrukce.
ale ohlásil jsem veřejně po reálných zkušebních jízdách výrazně méně puvodne jsi ohlasoval 240km denne a prumernou rychlost pres 42km. Nakonec jsi skoncil na asi 120km/den. Fail.
Znovu a znovu: nejsi schopnej odhadnout parametry ani blbyho kola. Nafoukanost, s jakou v tehle situaci tvrdis, ze jsi schopnej odhadnout parametry solarniho superletadla, je neuveritalna.
S těma letadlama mi podsouváš něco, co netvrdím... - lzes. Tenhle klub je plnej tvych "odhadu", "vypoctu" a "vizi", nemluve o spouste vykresu, ktery jsi radsi smazal, nez by ses k nim dal hlasil.
v případě stratosférických letadel jsem se trefil, protože: - ne, netrefil. Za prve, 270km/h je neco jineho nez tvych 300km/h, za druhe, tvoje kompletni tvrzeni bylo, ze "motorove letadlo, ktere u zeme leti 100km/h, poleti ve stratosfere se stejnym vykonem 300km/h". Coz Perlan samozrejme nedokazuje, uz proto, ze to je vetron. Nelzi.
Tým organizátorů Sun Tripu si vysoce cenil toho, že jednak do cíle dorazilo kolo - ano, to je opravdu obdivuhodne. Ale s ohledem na to, jak nesmirne jsi pred startem machroval ze vyhrajes, jak nesmyslny vykony jsi tvrdil ze dosahnes je to zaroven zcela jasnej dukaz, ze po technicky strance jsi na tom mnohem, mnohem hur, nez si predstavujes.