REDGUY: no a znova. to tvrdíš ty, že to "nedokážu odhadnout"! protože máš z nějakého důvodu pocit, že to, že jsem poslední, je výsledek "špatného odhadu".
ve skutečnosti se mi nepodařilo zprovoznit solární střechu 380W a jel jsem nouzově s výkonem 240W, improvizovanou dřevěnou střechou, zbastlenou až na cestě na start, apod. vůbec nechápu, jak to souvisí s "odhadováním" čehokoliv... prostě to byl neúspěch, nestíhačka, to ano. jenže všechno se ve skutečnosti chovalo přesně podle odhadů (nebo třeba i částečně líp!).
nepodařilo se mi pro kolo sehnat dost elektřiny - budiž. je to neúspěch, ale ne "špatný odhad", protože to, že pro úspěšnou účast bych potřeboval kolem 2 kWh za den, jsem věděl a zdůrazňoval celou dobu...
protože případný solární ultralight jednou nebudu (doufám) stavět v časovém presu a pro závod, tak (snad) nebudu pod tlakem nainstalovat na něj improvizované solární panely...
nedodržená hmotnost kola spadá spíš do kategorie, že se mi nepodařilo vejít do limitů, které jsem si stanovil - nešlo o odhad, ale můj požadavek. příliš těžké kolo samozřejmě znamenalo, že max. stoupání, ve kterém ještě šlo motor držet ve vysokých otáčkách a vysoké účinnosti, bylo nižší, než by bylo u lehčího kola. (pro cargo kola chci zkusit 20" průměr kola, příště - inspirováno SunTripem - ale pro samotný závod 26" kola a znovu se pokusit o odlehčení...)