• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PASTELMASO-vegetariánům vstup přísně zakázán
    WENDIGO
    WENDIGO --- ---
    PSYCHOPATICK: http://www.youtube.com/watch?v=nRSLQu-d6ZQ

    A ted z jineho soudku, neznate nekoho kdo ma doma udirnu, udi dlouho studenym kourem a byl by ochotny nejake to kilo nebo dve prodat za nejakou rozumnou cenu? Chci si dat nejaky hezky darek k vanocum ale poradne solene uzene vidam jen na farmarskych trzich v Praze kde se ceny vysplhaji na dvojnasobek ceny masa.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    RUFO: dva dvouhlavé králíky
    RUFO
    RUFO --- ---
    MAR_TINA: Co to mas v tom kybliku ?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    vánoční nákupy

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KONZUM23: důsledek avitaminoz B12 a v tucích rozpustných vitamínů. Argumentovat příčetně zvládají spíše vegetariáni, veganům se tato schopnpost už většinou vytratila.
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    KONZUM23: Dobrou chuť přeji ;)
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    KONZUM23: :) vezmi si z toho co chceš...každý...;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Cocktails & Carnage: The Organ Meat Society | Roads & Kingdoms
    http://roadsandkingdoms.com/2013/cocktails-carnage-the-organ-meat-society/
    XARGH
    XARGH --- ---
    ZUZKAOU: Dobra volba, "Hovory" jsou nejlepsi kniha, co se vareni masa tyce! A neomezuje se jen na ceske "klasiky", jsou tam i recepty na cinu, gyros atd., pridava i vyborne recepty na prilohy.
    Hovory s řezníkem - Zatloukalová, Jana Florentýna - Knihy.ABZ.cz
    http://knihy.abz.cz/prodej/hovory-s-reznikem-kucharka-pro-dceru-z-masa-a-kosti
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    OMIKK: no tak to nakrájej na nudličky a udus to - ale opékání se stejěn nevyhneš, jestli to chceš mít tak dobrý jak to může bejt.


    Vysmaž slaninu, dej ji stranou. Do tuku dej nudličky toho masa a opeč je z co nejvíce stran, až se tam začne objevovat hnědá kůrčička. Vyndej a přidej ke slanině. Do výpeku přidej cibuli, mrkev, řapíkatej celer a česnek. Chvíli to nech opékat - opět ideálně do výskytu hnědých kousků. Vrať tam maso a vývar, nalej tak 3 deci těžšího čevenýho vína a dolej vývar a nebo vodu tak, aby koukaly špičky masa, ale jinak to bylo ponořené. Přidej tymián, nové koření, pepř, bobkový list a jalovec a kus rozmarýnu Ideálně v gáze, abys to pak nemusel lovit.

    Udus do měkka, vyndej koření a podle potřeby doslaď a dokysel citronem a nebo vinným octem, dosol a přidej sekanou petrželku.

    K tomu knedlíky/bramborové placky/kroupy vařené v osoleném vývaru.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    OMIKK: Prošs to krájel, když to chceš péct? Tos měl nechat a upéct vcelku, takhle z toho budou vylouhovaný plátky, všechna chuť uteče do omáčky. Zvaž tím pádem steaky (pochopitelně smažený), ale je otázka, na jak tenko jsi to nakrájel a vůbec co je to za maso. Bojím se nejhoršího.
    OMIKK
    OMIKK --- ---
    zdar,
    potrebuju poradit nejakej recept na jeleni maso..
    mam nalozeny v jalovci a tymianu..problem je v tom ze toho mam asi pro 8 lidi a nechce se mi to smazit na panvi..
    chci to nacpat do trouby..takze shanim recept na peceni..maso uz je na platky..mate li neco vyzkousenyho tak poslete tip..dik
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: tak jsem zakoupila coby dárek Hovory s Řezníkem a kilo vysokého roštěnce ze Sasova - na Toulcák mají závozní termín 19.12.

    (a pro sebe uzený kosti na vývar a bůček z přeštíků)
    Biopotraviny, bio maso vepřové i hovězí, bio brambory a cibule v e-shopu - Biofarma Sasov, Jihlava
    http://e-shop.biofarma.cz/
    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUFO: buď jako tuk na smažení a podobné věci - ideální na cibuli do dušených pokrmů, obsahujících hovězí a nebo na do jíšky tam, kam pak leješ hovězí vývar.

    Přepuštěnej je dobrej ve slaným pečivu (třeba v rohlíkách) a angličani z něj pečou i sladké.

    Je dobrej na ošetřování kůže - ať už vlastní a nebo kožených předmětů, co potřebujo namazat.

    Syrovej pak pro sýkorky a podobnou havěť do lojových koulí. A dá se tím svítit ;-)

    http://cooklikeyourgrandmother.com/2008/04/how-to-cook-with-beef-tallow/

    Best foods to cook with beef tallow? | Mark's Daily Apple Health and Fitness Forum page
    http://www.marksdailyapple.com/forum/thread85664.html
    RUFO
    RUFO --- ---
    K cemu vsemu se da pouzit hovezi luj ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nedělá Kšána, nebo někdo takovej základní kurzy jak zacházet s masem?
    PETJU
    PETJU --- ---
    Roast Beef Stuffed Meatloaf recipe by the BBQ Pit Boys - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=J7NsFazd-ug&list=TLbVuQIixliqiYfg4qBtPWxyXEDbcqOVHr
    WENDIGO
    WENDIGO --- ---
    Dnes jsem pri hledani receptu na suseni masa narazila na tuhle zajimavost, bohuzel tu nikde nemam pruvan tak asi nevyzkousim.
    Basturma (asijské sušené maso) – foto návod | Bushcraft.cz
    http://bushcraft.cz/nutne-k-preziti/potrava-a-voda/basturma-asijske-susene-maso-foto-navod/

    Co se tyce suseni jerky mate nekdo nejake zkusenosti? Asi se do toho zitra pustim. Hlavne co se tyce koreni a pomeru vuci masu aby po ususeni nebylo presolene, delam si to na chut takze nepotrebuji aby to melo trvanlivost nekolik mesicu (pochybuji, ze to bude realne par dnu)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam