• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PASTELMASO-vegetariánům vstup přísně zakázán
    Vše o mase - hovězí, vepřové, skopové, zvěřina, drůbež (ryby a mořské plody prosím ne, na to je na nyxu jiná diskuse). Kde ho kupujete, jak ho připravujete, jaké máte rádi,pracovní postupy, adresy odzkoušených řeznictví, chovatelů, případně i na mase založených restaurací
    rozbalit záhlaví
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    HONCKA: uz jsou pryc
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SPAM svagrova ma posledni 2 krizeny vietnamsko divoky 50kg prasatka, reznik prijde 23.2.



    cena 3200,- i se reznikem - POSTA
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Moc pěkně popsané

    Ve vlastní šťávě: Ono maso taky zraje? | Ve vlastní šťávě
    http://www.rozhlas.cz/...iowave/vevlastnistave/_zprava/ve-vlastni-stave-ono-maso-taky-zraje--1307450
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Může za to Čuba!

    https://www.facebook.com/znovu89

    30.1.89
    V JZD Slušovice chodí pro bifteky na pole.
    Pod názvem SEITAN zde nabízí rostlinné maso. Jedná se o bílkovinný koncentrát, který se vyrábí z pšeničné mouky. Zájem je velký, za necelých 14 dní už ve Slušovicích prodali 200 kg Seitanu.
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    Aha, díky, já tam dosud nebyla.
    Hledám dobrou masnu ideálně na Praze 9 nebo poblíž, poradíte?
    XARGH
    XARGH --- ---
    NEVENA: Ne, je to tam strasne predrazeny.
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    Nakupujete někdo v The Real Mear Society?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    XARGH: tak je mám doma a je to fakt super kniha. Doufám že táta překousne tu holčičí formu. A hlavně že to nastuduje a darovaný sasovský vysoký roštěnec nezprzní příliš tenkým krájením a příliš dlouhou úpravou, což dělá masům nyní, byť u běžného hovězího to tak nebolí.

    A teda jak to, že kilo roštěnce je takový maličký balíček?
    WENDIGO
    WENDIGO --- ---
    PSYCHOPATICK: http://www.youtube.com/watch?v=nRSLQu-d6ZQ

    A ted z jineho soudku, neznate nekoho kdo ma doma udirnu, udi dlouho studenym kourem a byl by ochotny nejake to kilo nebo dve prodat za nejakou rozumnou cenu? Chci si dat nejaky hezky darek k vanocum ale poradne solene uzene vidam jen na farmarskych trzich v Praze kde se ceny vysplhaji na dvojnasobek ceny masa.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    RUFO: dva dvouhlavé králíky
    RUFO
    RUFO --- ---
    MAR_TINA: Co to mas v tom kybliku ?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    vánoční nákupy

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KONZUM23: důsledek avitaminoz B12 a v tucích rozpustných vitamínů. Argumentovat příčetně zvládají spíše vegetariáni, veganům se tato schopnpost už většinou vytratila.
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    KONZUM23: Dobrou chuť přeji ;)
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    KONZUM23: :) vezmi si z toho co chceš...každý...;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Cocktails & Carnage: The Organ Meat Society | Roads & Kingdoms
    http://roadsandkingdoms.com/2013/cocktails-carnage-the-organ-meat-society/
    XARGH
    XARGH --- ---
    ZUZKAOU: Dobra volba, "Hovory" jsou nejlepsi kniha, co se vareni masa tyce! A neomezuje se jen na ceske "klasiky", jsou tam i recepty na cinu, gyros atd., pridava i vyborne recepty na prilohy.
    Hovory s řezníkem - Zatloukalová, Jana Florentýna - Knihy.ABZ.cz
    http://knihy.abz.cz/prodej/hovory-s-reznikem-kucharka-pro-dceru-z-masa-a-kosti
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    OMIKK: no tak to nakrájej na nudličky a udus to - ale opékání se stejěn nevyhneš, jestli to chceš mít tak dobrý jak to může bejt.


    Vysmaž slaninu, dej ji stranou. Do tuku dej nudličky toho masa a opeč je z co nejvíce stran, až se tam začne objevovat hnědá kůrčička. Vyndej a přidej ke slanině. Do výpeku přidej cibuli, mrkev, řapíkatej celer a česnek. Chvíli to nech opékat - opět ideálně do výskytu hnědých kousků. Vrať tam maso a vývar, nalej tak 3 deci těžšího čevenýho vína a dolej vývar a nebo vodu tak, aby koukaly špičky masa, ale jinak to bylo ponořené. Přidej tymián, nové koření, pepř, bobkový list a jalovec a kus rozmarýnu Ideálně v gáze, abys to pak nemusel lovit.

    Udus do měkka, vyndej koření a podle potřeby doslaď a dokysel citronem a nebo vinným octem, dosol a přidej sekanou petrželku.

    K tomu knedlíky/bramborové placky/kroupy vařené v osoleném vývaru.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    OMIKK: Prošs to krájel, když to chceš péct? Tos měl nechat a upéct vcelku, takhle z toho budou vylouhovaný plátky, všechna chuť uteče do omáčky. Zvaž tím pádem steaky (pochopitelně smažený), ale je otázka, na jak tenko jsi to nakrájel a vůbec co je to za maso. Bojím se nejhoršího.
    OMIKK
    OMIKK --- ---
    zdar,
    potrebuju poradit nejakej recept na jeleni maso..
    mam nalozeny v jalovci a tymianu..problem je v tom ze toho mam asi pro 8 lidi a nechce se mi to smazit na panvi..
    chci to nacpat do trouby..takze shanim recept na peceni..maso uz je na platky..mate li neco vyzkousenyho tak poslete tip..dik
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam