• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    LORAIN: no nevim, on byl Simon v tomhle napred a snahu o otoceni jevil uz tyden predtim, nez ho zasadrovali, coz je vic jak sest tydnu (takze o ctyri driv, nez Anicka). Ono ted to srovnavani mezi nima tuplem ztratilo smysl, Simon bude mit co dohanet :(
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TANAIS: kluci jsou teď na světě půl roku a přes všechnu prudu po císaři, nespaní i vyčerpání jsem se zatim (!) necítila tak hrozně jako před porodem.
    To, co píše Trissie o dýchání, nespaní a bolestech, mě úplně vrátilo zpět a fakt jsem si říkala, že všechno, co bylo po porodu, bylo zatím lepší :-)

TRISSIE: to je fajn, že jsou děti velké! Může se to hodit.
    Kluci se narodili 33+2, odhady váhy měli velmi podobné, a pak měli skutečné váhy o něco nižší, i tak jsem ale za to byla ráda. Mimo jiné i proto, že podmínkou propuštění z nemocnice bylo dosaženi dvou kil, což do toho 36+0 tak tak zvládli, když před tím něco zhubli

Holčičky jsou evidentně šikovnější. Maminka holčiček, které se narodily ve stejný den jako naši hoši, mi na Štědrý den psala, že se jedna z nich poprvé přetočila na břicho. Jsme o 3+ měsíce dál a kluci pořád nic :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TANAIS: mám doma ani ne dvouleťáka v období batolecího vzdoru - dítě, které začalo se do 16m budilo minimálně jednou za noc, a které trpělo na kojenecké koliky (což mám ještě v relativně živé paměti).
    Jsem si relativně jistá, že po narození dvojčat nemůže dojít k výrazné změně k horšímu :-) I když to bude všechno zase 2,5x (3x buzení + 2x koliky), tak i ten malej hajzlík spal jednou za noc aspoň 3 hodiny, což je víc, než dám teď :-(
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    TRISSIE: můžu Tě uklidnit, že stav, kdy nemůžeš dýchat, chodit, spát a vlastně ani pořádně ležet se plynule přetaví do stavu, kdy nemůžeš spát, najíst se nebo si dojít na záchod.... mno... uklidnilo tě to? :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jinak naše dvojčata mají v 32+2 podle ultrazvuku 2.240g a 2.380g!
    na to, že se dělí o jednu placentu, docela hezký, ne?

ale jsem ráda, že finišujem. Nejradši bych, aby mě teď někdo uvedl do umělýho spánku a vzbudil až po porodu, protože stav, kdy nemůžu dýchat, chodit, spát a vlastně ani pořádně ležet, už mě poněkud unavuje.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    gratuluju snaživé Aničce :-)
    Zvážila bych, jestli teda dál cvičit, protože ono to předbíhání prý taky není úplně nejlepší... :)
    ja se musim pochlubit! Anicka se behem ctrnacti dnu naucila otacet na brisko a zpet! Pochopitelne si to moc uziva a trenuje tak pilne, ze uz nemusi cvicit "zalehavaci" cvik z vojtovky, ktery ji tak stval :)

na rehabilitaci rekli, ze je vyvojove 7 mesicni mimino, coz je slusny na to, ze je ji necelych 6 korigovanyho...

Simonovi po peti tydnech vymenili sadru na dalsich pet tydnu, coz ho pekne otravilo, ale stejne to nese statecne. Zatim vypada kycel ok, tak snad se to k necemu bude ;)
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    tak u nás doma to začíná pěkně brečet...naštěstí zatím jenom jeden syn..narazil jsem na uspávač miminek tak mu pouštím zvuk fénu a pak to docela jde..;)
    http://www.uspavac.cz/
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    TANAIS: :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    DOCTOR23: to máme doma teď :-)
    DOCTOR23: s jednim je to brnkacka :)
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    AVATAR: to je..až se bude jeden houpat na zácloně a druhej poleze na knihovnu,tak to bude teprv to správný maso..;)
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    tak dneska jedem s matyáškem do motola s kýlou,takže zůstávám sám doma s tomáškem a na 2-3 dny se stávám otcem na plný úvazek...
    Mno, taky hodim nakej report ;)
    Anicka se skvele srovnala. Skoro neplace (jen kdyz ma joo hlad), o to casteji ale jeci. Jeci na vsechno a na vsechny a strasne ji to bavi. Moje usi uz mene, ale co uz, hlavne ze je to takovej vysmatej tvorecek :)

Trochu se nam u ni objevila separacni uzkost. V cizim prostredi se na ni nikdo nesmi ani podivat, jinak nastava boj o zivot a zdlouhave uklidnovani. Ale doma to docela jde a kdyz ji nechame si na navstevu zvyknout, necha se i pohladit.

Simon bojuje se sadrou. Ma ji uz tri tydny a je z ni cimdal rozmrzelejsi. Ale kdyz se mu clovek venuje, neni problem mu na tvari vycarovat usmev. Moc nepribira, moc neji, zato se casto hlasi. Ale jinak je to nas sadrovej trpaslicek a naprostej frajer.
    DOCTOR23: to je pohoda, kdyz se jeste vejdou do jedne postylky :)
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    TRISSIE: já mám v tomhle taky kliku. Jednak se můj manžel do péče o děti zapojil okamžitě po jejich příjezdu z porodnice, zvládá všechny tři, i večer ukládání, což je většinou ten největší šrumec.

A pak - svůj čas si v práci taky hodně řídí sám. Je pravda, že se stává, že večer nebývá doma vůbec, ale přes den ho můžu v případě nouze odvolat, že s náma absolvuje doktorky, že pohlídá, když k doktorce potřebuju já. V tomhle je to fakt super.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    SLOVA: Já myslím, že málokterá máma je kvůli takhle malým dětem skutečně nešťastná. Samozřejmě je to objevování super a krásný :-) Já jen říkám, že do roka našich kluků byla pohoda, stihla jsem toho spoustu, bylo to samý mazlení a tak podobně.
    Teď je jim rok a půl.
    A podobné zážitky jsou na denním pořádku:
    [ TANAIS @ KLUB POKROČILÝCH RODIČŮ aneb co všechno vydržíme - našim dětem vstup přísně zakázán ]

:-)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    SLOVA: ano taky jsem objevila kouzlo dětí krátce po sobě. nikdy jsem to nechtěla a teď děkuji přírodě, že to tak máme. a hned bych chtěla další. ale můj fyzický vzled břicha je poněkud chatrný a musim to dát nějak do pořádku cvičením.
    Ale už mám ujasněno, že obrovský počet dětí je moje krevní skupina. jakmile mám na starosti jedno tak bych si pomalu rvala vlasy a i ty 2 mi často připadají jako dost málo.
    a je tak krásné když jsou děti věkově blízko sebe, že fakt velmi toužím po dvojčatech. taky z praktického hlediska. myslím, že 2 těhu 10měsíců po sobě je pro tělo katastrofa. ale jedno těhu dvojčat ještě nějak asi ustojí :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam