• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TANAIS: děkuju! Přeju rychlé zotavení!
    Jsem zvědavá, jestli se odhodlám :-)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Vytahanou kůži jsem měla hodně.
    Rozestup ne moc velký, 2 - 3 cm. Ale pokud je větší, může působit i zdravotní problémy. To asi opravdu chce řešit.
    Sešili mi rozestup a odstranili přebytečnou kůži.

Zákrok samotný trvá asi dvě až tři hodiny.
    Není to nic hrozého. Břicho bolelo tak dva dny, ale ne nijak hrozně.
    Skoro horší jsou záda. Spí se jen na zádech se zvednutýma nohama a tak záda dostávají zabrat.
    Omezení jsou po operaci poměrně veliká, 6 týdnů nesmím nic zvedat, po 6 týdnech normální zátěž, cvičení až po půl roce.

Po čtrnácti dnech jsem ještě samá modřina a jsem nateklá, takže výsledek jen odhaduji, ale myslím, že budu opravdu spokojená. Už teď to vypadá lépe, než před tím.

Řešila jsem přes pojišťovnu, rok a půl po porodu. Pokud ale vím, ty operace se dělají nejdřív rok po porodu. Operovali mě ve Vinohradské nemocnici. V zásadě spokojenost. Myslím, že v létě budu šťastná, že jsem se k tomu odhodlala, ale teď po čtrnácti dnech bych do toho znovu nešla :-)

Dporučení od obvoďáka jsem nepotřebovala, našla jsem si doktora, který operoval jiné mámy po dvojatech a oslovila ho přes facebook :-) Bolesti nemám, ve Vinohradech dávají břišní pás, který břicho drží a to hodně pomáhá. U mě bylo blbý, že jsem třetí den dostala kašel a to je trochu nepříjemný. Z nemocnice mě pustili po týdnu. Chodím na převazy, ale to už je pohoda. Mám na pomoc tchýni, takže s dětma nejsem sama. A teď zrovna si jdu lehnout, trochu si to marodění užívám, když už nic jinýho :-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TANAIS: ta plastika mě celkem zajímá - kde, jak dlouho po porodu, jak hrozný je ten zákrok, jak dlouho jsi po něm omezená ve zvedání dětí atd. A řešila jsi to přes pojišťovnu nebo přes pokladničku. A ty svalové rozestupy ti vadily pouze opticky nebo to i bolelo či jinak vadilo?
    Mám totiž půl roku po porodu stále takovou nepěknou bambuli, svaly rozestouplé a kůži vytahanou, i když předtěhotenskou váhu už dávno nazpět. A pěkně mě to štve!
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    TANAIS: mela jsi moc vytahanou kuzi na brise? jak to vypada ted?
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    no, u nás rok po porodu byl super
    horší je to teď, ale taky je to valstně super.

Před porodem, vím, že to bylo náročný, ale nepřijde mi, že to bylo tak hrozný.
    Hodně jsem se těšila, bála se a tak, těhotenství jako takový jsem si nijak neužívala, ale měla jsem skvělou pleť :-)

Teď jsem doma po abdominoplastice, Maty ke mně ěžel hned po návratu z nemocnice, Danny byl ale dost zdrženlivej, asi se fkt zlobil, moc ke mně nechtěl
    trochu to bylo na pepku, ale už je to lepší.
    LORAIN: no nevim, on byl Simon v tomhle napred a snahu o otoceni jevil uz tyden predtim, nez ho zasadrovali, coz je vic jak sest tydnu (takze o ctyri driv, nez Anicka). Ono ted to srovnavani mezi nima tuplem ztratilo smysl, Simon bude mit co dohanet :(
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TANAIS: kluci jsou teď na světě půl roku a přes všechnu prudu po císaři, nespaní i vyčerpání jsem se zatim (!) necítila tak hrozně jako před porodem.
    To, co píše Trissie o dýchání, nespaní a bolestech, mě úplně vrátilo zpět a fakt jsem si říkala, že všechno, co bylo po porodu, bylo zatím lepší :-)

TRISSIE: to je fajn, že jsou děti velké! Může se to hodit.
    Kluci se narodili 33+2, odhady váhy měli velmi podobné, a pak měli skutečné váhy o něco nižší, i tak jsem ale za to byla ráda. Mimo jiné i proto, že podmínkou propuštění z nemocnice bylo dosaženi dvou kil, což do toho 36+0 tak tak zvládli, když před tím něco zhubli

Holčičky jsou evidentně šikovnější. Maminka holčiček, které se narodily ve stejný den jako naši hoši, mi na Štědrý den psala, že se jedna z nich poprvé přetočila na břicho. Jsme o 3+ měsíce dál a kluci pořád nic :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TANAIS: mám doma ani ne dvouleťáka v období batolecího vzdoru - dítě, které začalo se do 16m budilo minimálně jednou za noc, a které trpělo na kojenecké koliky (což mám ještě v relativně živé paměti).
    Jsem si relativně jistá, že po narození dvojčat nemůže dojít k výrazné změně k horšímu :-) I když to bude všechno zase 2,5x (3x buzení + 2x koliky), tak i ten malej hajzlík spal jednou za noc aspoň 3 hodiny, což je víc, než dám teď :-(
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    TRISSIE: můžu Tě uklidnit, že stav, kdy nemůžeš dýchat, chodit, spát a vlastně ani pořádně ležet se plynule přetaví do stavu, kdy nemůžeš spát, najíst se nebo si dojít na záchod.... mno... uklidnilo tě to? :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jinak naše dvojčata mají v 32+2 podle ultrazvuku 2.240g a 2.380g!
    na to, že se dělí o jednu placentu, docela hezký, ne?

ale jsem ráda, že finišujem. Nejradši bych, aby mě teď někdo uvedl do umělýho spánku a vzbudil až po porodu, protože stav, kdy nemůžu dýchat, chodit, spát a vlastně ani pořádně ležet, už mě poněkud unavuje.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    gratuluju snaživé Aničce :-)
    Zvážila bych, jestli teda dál cvičit, protože ono to předbíhání prý taky není úplně nejlepší... :)
    ja se musim pochlubit! Anicka se behem ctrnacti dnu naucila otacet na brisko a zpet! Pochopitelne si to moc uziva a trenuje tak pilne, ze uz nemusi cvicit "zalehavaci" cvik z vojtovky, ktery ji tak stval :)

na rehabilitaci rekli, ze je vyvojove 7 mesicni mimino, coz je slusny na to, ze je ji necelych 6 korigovanyho...

Simonovi po peti tydnech vymenili sadru na dalsich pet tydnu, coz ho pekne otravilo, ale stejne to nese statecne. Zatim vypada kycel ok, tak snad se to k necemu bude ;)
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    tak u nás doma to začíná pěkně brečet...naštěstí zatím jenom jeden syn..narazil jsem na uspávač miminek tak mu pouštím zvuk fénu a pak to docela jde..;)
    http://www.uspavac.cz/
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    TANAIS: :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    DOCTOR23: to máme doma teď :-)
    DOCTOR23: s jednim je to brnkacka :)
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    AVATAR: to je..až se bude jeden houpat na zácloně a druhej poleze na knihovnu,tak to bude teprv to správný maso..;)
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    tak dneska jedem s matyáškem do motola s kýlou,takže zůstávám sám doma s tomáškem a na 2-3 dny se stávám otcem na plný úvazek...
    Mno, taky hodim nakej report ;)
    Anicka se skvele srovnala. Skoro neplace (jen kdyz ma joo hlad), o to casteji ale jeci. Jeci na vsechno a na vsechny a strasne ji to bavi. Moje usi uz mene, ale co uz, hlavne ze je to takovej vysmatej tvorecek :)

Trochu se nam u ni objevila separacni uzkost. V cizim prostredi se na ni nikdo nesmi ani podivat, jinak nastava boj o zivot a zdlouhave uklidnovani. Ale doma to docela jde a kdyz ji nechame si na navstevu zvyknout, necha se i pohladit.

Simon bojuje se sadrou. Ma ji uz tri tydny a je z ni cimdal rozmrzelejsi. Ale kdyz se mu clovek venuje, neni problem mu na tvari vycarovat usmev. Moc nepribira, moc neji, zato se casto hlasi. Ale jinak je to nas sadrovej trpaslicek a naprostej frajer.
    DOCTOR23: to je pohoda, kdyz se jeste vejdou do jedne postylky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam