SWT: zazdění stávajícího otvoru u novostavby beru taky jako úlet o tom se nepřu. Komplexní řešení problému je u mě taky rozhodující, ale tu evidentně nebylo. Vidím tu tedy problém komunikace mezi architektem a investorem, který by měl dobrý architekt umět odstranit.
Tedy buď tam to okno opravdu nechtěli protože jim tam vadí a nebo se projekt vinou špatného odhadu ceny architekta prodražil a snažili se najít úspory tam kde se dalo.
Nechci bez znalosti konkrétních údajů a názoru obou stran cokoli posuzovat, ale okno malé kuchyňské okýnko za 20k Kč je trochu úlet, stejně tak jako unimobuňka za 150k Kč jen v materiálu.
Troufám si tvrdit že mám to nejkvalitnější, co se dalo na trhu sehnat (Uw výrobku 0,73, po úpravě kolem Uw 0,65), ale za to bych měl těch oken několik, proč tedy nekoupili levnější?
Na druhou stranu chápu 77white, že není jednoduché o některých věcech investora přesvědčit. Na druhou stranu pokud vidím, že nejsem s investorem na jedné vlně, tak se na zakázku vybodnu i kdybych za to dostal nevím co. Protože pak bych nebyl spokojenej ani já ani investor...