• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    snad sem už nedával:)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    CUKI: to jo, ale pro tebe jako koncovyho zakaznika je podstatny jen datum, kdy ti to prijede na valniku:) Na baraku taky cekam na remeslniky mesice.

Docela dobrej clanek o realite v off grid bydleni:
    Marcus Field became accidental climate-change warrior living off-grid
    https://www.dezeen.com/2019/04/15/off-grid-living-marcus-field-climate-change-architecture/
    CUKI
    CUKI --- ---
    77WHITE: A rychle se sice montuje, ale dodávka stejně většinou trvá podobně jako jiné varianty...
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    JOHY: Zalezi od koho, zalezi co kamarad chce... bezne montaz trva velmi rychle, nemusis nic resit, vsechno vetsinou v ramci dodavky. Nevyhoda samozrejme vetsinou vyssi cena, nemusi pasovat na ty konkretni podminky protoze modul omezuje...
    kvalita takovyho domu po navrhovy a remeslny kvalite samozrejme firma od firmy, projekt od projektu.
    JOHY
    JOHY --- ---
    Cus, neni to uplne nejlevnejsi varianta, ale jakej mate nazor na modularni domy? Vyhody, nevyhody? Dik. Kamarad to resi jako jednu z moznosti.
    MEA
    MEA --- ---
    ANDY_WARHOL: přesně, jak píšeš, chci to tam připravit na párty, nicméně, kdyby se někdo k přípravám křá chtěl přidat, budu jedině ráda, ale není to velký a musí být agregáty s tím, že bych chtěla, aby to byl legál :), ale to bychom už zařídili..

si vem, že by tam stál třeba hrůznej plechovej seníček, to by asi pak čuměli jak puci, přestože to povolili :)))

77WHITE: jasně, pozemek už není třeba kupovat.. ale řešit to prostě chci..
    no a taky by mělo být v zákoně, že lidi musí bezpodmínečně mít smysl pro krásu a útulnost prostoru :))) a nebo někoho, kdo to má.. dobře, konec vtipkování.. já bych zakázala různý ošklivý typy domů, co kdo dokáže vymyslet.. nechat třeba pouze na ukázku jeden druh na ukázku lidové tvořivosti, například :))

na druhou stranu, konkrétně ten můj karavan měl být časem např. oroubován nebo olaťkován, případně jinak hezky a citlivě zahrnut do krásy krajiny, právě.. prostě karavan by byla pouze kostra beze svalů, masa a kůže, řekněme.. :) a měl být samostatný, nejhnusnější by byla asi jen případná větrná elektrárnička (a to bych ještě hodně rozmýšlela - cena/výkon) a nebo nádrž na vodu.. a i to bych se snažila co nejvíc zahrnout do krajiny nebo prostě zútulnit tak, aby i lidi žasli, jo, to by byla krása :)

ad nový obce, to často bývá v rámci zájmu míst. rozvoje, např. když jsou něčím zajímavé, ala nový ekovesničky, tak proto by vznikat měly.. a určitě se najde i jiný důvod, např. taková umělecká vesnička, proč ne? umění obecně má obohacovat, ekovesnička ukazovat ekoživot, jsou to odrazy našeho současnýho bytí a nejen antropologové aspoň mají co zkoumat :)

MAR_TINA: tak jasně, o tom vím, to jsem neupřesnila, ale neva, jak píšeš, je to tak .)

CUKI: a dyť to právě je vymezeno v rámci UP i zákona, teda v UP několika oblastí jsem to četla.. jinak ad rozdíl mezi domem a bytem, je velký to jo, ale i v domě se člověk musí furt o něco starat a udržovat to.. nevím tedy, jak řešíš například teplou vodu a technologii a starost o ní, ale myslím například toto..

CUKI
    CUKI --- ---
    EL_KO: Baví tě jezdit "po nocích" přes Prahu? :-D. Nějakej práce by se tu pro menší četu na pár dní našla... Kopání, bednění, betonování,... A nakonec navrch půjde tobě dobře známá zámkovka :-D
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ANDY_WARHOL: nechápu to možný číslo... A nakonec rekonstrukce nikdy neproběhla. Tedy ano, ale ne mnou.. Takže je to sice podrezany a jsou tam nový okna a v betonová a podlaha, ale bydlet se tam nedá.
    EL_KO
    EL_KO --- ---
    CUKI: ... náhodou bych tam bral práci teď na jaře všema deseti - jezdili bychom se tam zašívat))
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CUKI: teď nechápu, jak to myslíš? Mám starej barák na Šumavě, kterej sem rekonstruovat chtěl, ale nakonec sem provedl jen drobnější věci a pak se změnily moje životní priority a od té doby to jen udržuju a teď sme to dali do kupy na prodej a řeší se prodej aby byly Kacky na to co má smysl. I když je tam hezky, tak chalupu nepotřebuju.
    CUKI
    CUKI --- ---
    EL_KO: Což se stává bohužel velči často. A pokud ne, tak o stavu takové vodorovné hydroizolace si nemůžeš nikdy jist...

ANDY_WARHOL: Fakt by mě ty tvoje rekonstrukce hodně zajímaly. Pokud to nechceš postovat veřeně, tak klidně do pošty. Třeba najdu nějakou inspiraci.
    CUKI
    CUKI --- ---
    OMNIHASH: Myšleno na hranici Prahy (tedy mým směrem Zličín)
    EL_KO: Za pět minut, tam jsi osobákem, ne přeloženou dodávkou. Tak dálnici mám od sebe půl kilometru, ale je za kopcem. Ta trápí jen druhé 2/3 osady. Příjezd je úzký, asfaltka tu jen tak nebude. To je právě ta věc o které jsem psal. Postavit tu něco je prostě pracnější a dražší. Navíc se u toho musí taky víc přemýšlet. Ty z pohledu stavební firmy máš jistě velmi dobrou představu, jak ta cena v komerčním hledisku pěkně naskáče. Patrně by jsi se na takovou práci rovnou vy... :-D
    Vždy je to něco za něco no. Že by obecně přestavovaní chatových osad bylo jako rezidnění zóna nefunkční, to si dovolím nesouhlasit. Naopak je to dobrá alternativa pro ty, co nechtějí bydlet ve městě, ale ani na vesnici obklopenými poli. To že je tu užší příjezd už ani nevnímám. Ale nemusím se tu bát o psa který má rád svou volnost, stejně jako o dítě. Tady pod koly aut neskončí.
    Proto si myslím že diskuze na toto téma sem víc než patří. Chatové osady jsou právě pro malé a nezávislé obydlí ideální.
    Na rekonstrukce máme ale podhled koukám stejný :-)

EL_KO
    EL_KO --- ---
    ANDY_WARHOL: nedá se to tvrdit obecně, ale většinou starší kvalitně zděné domy s funkční hydroizolací a dobrými stropy za tu rekonstrukci zase stojí. problém nastává, když něco z toho hapruje.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    EL_KO: no vono zbourat a odvezt sut z vetsiho staveni taky zrovna neni levna zalezitost. takze ciste na penize se to nemusi nutne vyplatit. proste je lepsi starou kucu nekupovat, pokud vylozene netouzis po starodavnem staveni
    EL_KO
    EL_KO --- ---
    :))
    CUKI: na stranu 77WHITE: jenže ty máš taky bydlení v chatové osadě pár set metrů od hlučné dálnice s příjezdovkou tak úzkou, že když se tam potkají dvě auta, musí jedno pěknou dálku vycouvat (v tom světle mě taky baví těch 5 minut do prahy, páč mi tam jednou tímhle stylem trvala skoro čtvrt hoďky cesta jen do Rudný.), ale to není to gró. Tohle je taky zrovna odbornou veřejností aktuálně diskutované téma - prostě to není dobré místo pro trvalé bydlení a přestavování chatových osad na nefunkční rezidentní zóny je jedním z nešvarů stavebnictví dneška. Jinak to tam je moc pěkný, to zas jo.
    77WHITE: na stranu ANDYho_WARHOLa: viděl jsem už vyšší desítky rekonstrukcí, kde by se jim vyplatilo zbourat a stavět na novo.
    SITH
    SITH --- ---
    OMNIHASH: tak Kobylisy nejsou Praha ...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    CUKI: tyhle bydlím pět minut autem od Prahy mě vždycky pobaví, za pět minut nejsem v reálný Praze ani ja z Kobylis.
    CUKI
    CUKI --- ---
    77WHITE: Ten můj dům zas tak malej není, to této kategorie bych ho nezařadil. A určitě jsem si malej nepořizoval protože bych na větší neměl, ale protože mám prostě jinou filosofii bydlení a asi žití obecně. Bydlel jsem do té doby dost let v obrovském bytě a jeden z důvodů proč jsem chtěl domek, protože jsem chtěl bydlet v něčem malém a zároveň praktickém. V domě kde se nebudu muset věčně o něco starat a udržovat, ale budu se věnovat tomu co chci.
    A rozumím tomu možná teď, ale já jsem původně IT technik :-). O stavění jsem v té době nic nevěděl.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    77WHITE: uvidíme :-)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    ANDY_WARHOL: Tim sem myslel to, ze z toho nebudu tak jako tak nic mit;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam