• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSSpartan Race a další OCR: Predator Race / Army run / Bahňák / Tough Mudder / Beskydská 7
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Můj dnešní průchod Predator Challenge. Bylo to vcelku v pohodě, ale se svým časem se asi do finále neprobojuju.

    Predator Challenge 25.6. Plzeň_Adam Šnobl!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=EUEIix-mVrw
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    PODFUCK: Dokonce má v sobotu pršet až odpoledne :D
    Na FB a instagramu jsou nějaký fotky z tratě...
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    TAURUS: Na to ze si zacvicis sam venku na desti je to dost :)
    Maturita to bude vtipna.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    TAURUS: hele něco na tom bude - křeče skoro neznám, na závodech jsem pořádně snad žádnou nedostal, ale když jsme měli v létě tréninky cca hodinu a dvacet minut, tak na konci mě chytaly skoro pravidelně... ale pouze, když bylo vedro, jinak jsem byl v pohodě. Honza (co jsem s ním dělal ten článek) mi na to řekl, že to lze taky natrénovat. Sám to prý dělá tak, že v létě se třeba ještě navleče do zimních hadrů a jde skákat přes švihadlo... tím si tělo zvykne.. mně se teda dělá zle už jen z té představy - nesnáším vedro, natož se tak ještě navléct do zimního
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    PODFUCK: Hmm, 140 celkem dost... tak jsme na tom stejně. Chce to chytit ten grif, pak to není tak těžký, na to, jak efektně to vypadá :)
    Celej ten Challenge je nechutně o hlavě... jsem z něj nervózní už dva tejdny a v sobotu ráno to bude jak před maturitou :D
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    TAURUS: Zprvu nesli vubec, ale pak jsem to kousnul a dal to pulky nez jsme si utrhl mozol. Na Predatoru je maji myslim vic od sebe a taky nemaji pripevnenou tyc na lanku jako tady, tak to tam lidem dost padalo na hlavu. Bude to hodne o hlave, pokud se tam clovek pres ty vsechny prekazky dostane.

    Vstup 140,-
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    BUTTERFLY: dobrej článek... dobrá připomínka s tím hroznovým cukrem. Jediné, co mi přijde zvláštní, je, že dle článku nastávají křeče z přehřátí svalu. Z mojí zkušenosti jsem dostal já i kolegové křeče spíš v případě prochlazení. Pak by mě zajímalo, jestli doporučuje držet se maximální denní dávky proto, že je zdravotník a nehodí se dost dobře radit jejich překračování, nebo jestli to tak skutečně myslím. V některých studiích jsou v případě zátěže doporučené výrazně vyšší dávky, než je na doplňcích stravy.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    PODFUCK: jak šly rybí schůdky? Já bych ti mohl tak maximálně ukázat, jak to dělám já, ale myslím si, že je to trochu zbytečný, že si ten pohyb najde každej sám relativně jednoduše. Chce to hlavně vyzkoušet. Další prostor bude určitě přímo na místě, pokud dorazíš před začátkem.

    btw kolik se na tu konstrukci v Radlicích platí vstup?

    mozoly obrušuju, případně cvičím v rukavicích. Pokud se strhnul, Petr Růžička někde radil ponořovat ruku do solného roztoku, ale možná je jen sadista :)

    jo a workoutisti údajně mažou strhlý mozoly zelenou (tekutý obvaz - roztok Novico v lékárně za pár korun)
    STENNY
    STENNY --- ---
    PODFUCK: Mozoly beru zhruba jednou za týden nějakou pseudopemzou za dvacku a potom mažu. Po čemkoli jiném mi praskaly.
    Na puchýře radu nemám, většinou to prostě propíchnu, přelepím v několika vrstvách plastovou náplastí a cvičím o něco lehčeji.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PODFUCK: ony jsou kompresky holt v posledni dobe obrovskej business. jinak tip na mozoly z crossfitu - rozmacet hned po vytvoreni ve vane, ostrihat a nechat zaschnout.
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    NAGASAWA: Cetl jsem nejaky recenze a mam pocit ze bez kompresek za dvojku nedojdu ani na nakup :)

    Byl jsem vyzkouset to venkovni hriste na Radlicky a asi zatim nejelepsi veci na trenink OCR co jsem byl, vcetne lana na splhani a tech rybich schudku.

    Nemate tip co s mozolama? Jeden se mi ted celej strhl a zybtek drzi ale kurevsky je to cejtit pri ruckovani, tak jestli se je mam pokusit nejak rozriznot, vystrihnout nebo ja nevim co.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    Jak bylo vlastně v Holicích? Zatím dost smíšené pocity, co se ke mě dostalo.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PODFUCK: Jinak jeste k tem kompreskam - na test bohate staci kompresky za dve kila z Lidlu s tim, jestli ti budou vyhovovat. Mam nekolikery a to ja lidkovky, tak dánský Newline, stejne jako SLS3, ktery propaguje Petr Vabrousek a popravde krome vizualu, pripadne prositi paty a nartu nepozoruju zasadnejsi rozdil, tak ze zacatku nema smysl vysolit nejakou zbytecnou raketu.
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    tady je ten slíbený článek o tom, jak na křeče atd. Pro znalého sportovce asi nic nového, pro začínajícího to může být užitečné info.. každopádně doporučuji k přečtení všem :)

    Tipy od záchranáře Honzy, jak předejít zdravotním komplikacím na trati - Spartan Race Czech Republic
    http://spartan-race.cz/...ews/tipy-od-zachranare-honzy-jak-predejit-zdravotnim-komplikacim-na-trati/
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    TAURUS: to bude ono. Mají tam venkovní konstrukci. Když koukneš na jejich facebook, tak jsou tam ze začátku června videa ze zahájení provozu. Nalinkovat sem přímo bohužel nejdou. https://www.facebook.com/SportovniCentrumRadlice/
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    BUTTERFLY
    BUTTERFLY --- ---
    PODFUCK: já si pořídím kompresní návleky, protože OCR běhám v all terrainech a to zásadně bez ponožky a dost mi to vyhovuje...myslím, že na Ultra, kde budu na trati hromadu hodin se to hodí..

    tejpy, nebo ortézy atd. - kamarád záchanář mi vysvětloval, že to závisí hlavně na tom, co je zdrojem potíží - pokud je to sval/vazy, pak pomůžou tejpy, pokud je to kloub, pak pomůže to stáhnout.

    a na challenge nejedu přesně z důvodů, které psal TAURUS
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    PODFUCK: Ano, salmon ladder a.k.a. rybí schůdky. Ale nemyslím si, že by to bylo to nejtěžší. Kupodivu jsou hlavně o technice a ta se dá naučit poměrně snadno. Navíc dneska už si je můžeš i kdykoli vyzkoušet v Radlicích na fitness station.
    Co vidím jako větší problém, je ten nenápadný šedivý sloup zhruba v jedné třetině od leva. To jsou kolmý kolíky, a to je silově velmi náročná překážka.
    Pak se nenech zmást těmi kruhy -- jsou do zatáčky což se ukázalo být technicky poměrně náročný prvek, protože se nestačí jenom houpat a přehmatávat.

    Já tam jedu, a myslím si, že budu z tohoto klubu sám, protože je to tu jinak samej běžec, co se bojí jít i na samotnej Predator ;)
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    TAURUS: Aha, takze ta predposledni vec je poskakovani s tou tyci smer vzhuru :/

    Kdo jedete na Predator Challenge?
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Dráha na Predator Challenge. Start je vpravo.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam