QNEDLEEQ: aby si v tom nezahucel za vic nez v tom axialu - z fora rc4x4
Ahoj, tak nějakou chvilku mám doma ECX Barrage. Zadání bylo koupit autíčko pro 3 letého kluka, co je línej chodit, tak aby mohl na procházky jít sám bez žebrání. Takže veškeré Axial, Vaterra, MST, Gelande prostě nepřicházelo v úvahu. De facto jsem šáhnul po tom nejlevnějším, s tím že to kdyžtak poletí oknem. Před koupí jsem se na facebooku přidal ke skupině Barrage - asi 250 majitelů těchto aut (převážně Amíci) rádi sdílejí své poznatky.
Poznatek první: servo nepřežije dva dny.
Poznatek druhý: motor nepřežije 3 dny
Poznatek třetí: nápravy nevydrží.
Teď moje osobní zkušenost.
1. Přečíst si návod
2. Servo vydrželo 20 minut ježdění po bytě, pak odešlo. V Americe to řeší výměnou za silnější. U nás Astramodels pošlou to samé. Takže servo jsem si objednal silnější.
3. Motor - v návodu je psané, že první nabití baterie s s autem máte ploužit po bytě, aby se předešlo zničení motoru - nevím jak, ale všichni Ti co jim odešel, se na to vykašlali a jezdili hned plnej venku. Pro můj účel motor bez starosti vydrží, jinak tam dávají nějaký z Traxassu.
4. Ty rozšiřovací hexy vypadají hrozivě, za mě by mohly být i menší kola, přeci jen je to relativně malé auto, ale myslím, že to něco vydrží.