• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBIng. Miloš Zeman - Prezident České republiky
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    ANDY_WARHOL: podle míry invazivnosti do práv ostatních bytostí
    CROSS
    CROSS --- ---
    ANDY_WARHOL: osobně mám za to, že provedení (co vím z doslechu, takové akce jsem se nikdy neúčastnil) podobných demonstrací je dost nešťastné a konzervativní rozhodně není. Vůbec ten akcent na sexualitu tomu spíš škodí, na druhou stranu, ti, kdo se vozí po homosexuálech v podstatě právě na tomhle aspektu staví, takže to je spíš jejich chyba.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    ANDY_WARHOL: on ale afaik nepodpořil ten pochod proto, že se v něm vyskytovali nazí lidé, nýbrž proto, že podporuje občanskou rovnoprávnost homosexuálů s heterosexuály (resp. názor, že otázka sexuální orientace nesouvisí s otázkou občanské vyspělosti)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CROSS: podle ceho se bere neco jako uchylka, podle procent zastoupeni v populaci ?

LOPIK
    LOPIK --- ---
    CROSS: Ne, protože to je strana pokroková - nejradši by změnili všechno... To samý s homoxexuálním manželstvím - jsou to sice strašně zajímavý filipiky co tu předvádíte, ale před dvaceti lety by si naprosto každej ťukal na čelo o čem se to vůbec bavíte. Myšlenka na homosexuální manželství nebo rodinu je naprostej opak konzervativních myšlenek, zrovna tohle je opravdu hodně progresivní idea, co jde proti nejhlubším tradicím...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KEMAL: hlavni tema je, zda je karel konzervativec pouze slovem nebo i cinny, ja tvrdim, ze to o sobe jen tvrdi ale realne to neni pravda a lze, cela ta diskuze to ma dokazat nebo potvrdit, takze konkretni vec o ktere se mluvi se samozrejme muze zmenit, ale cil je jasny
    CROSS
    CROSS --- ---
    ANDY_WARHOL: ale příteli, hodně čtu rusky a tenhle argumentační faul srovnáním homosexuality s patologickými úchylkami... vážně?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CROSS: pochod za tradicni rodinu se nevyznacuje obscenostmi, muze konzervativni politik verejne podporovat obscenosti na ulici ? muze ale pak neni konzervativni

sex je soukroma vec, tahat to na ulici je proti zasadam konzervativismu.. imho
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    ANDY_WARHOL: to dost souhlasím, to se ale od instituce rodiny posouváme k instituci církve a definitivně opouštíme otázku adopcí
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CROSS: a co treba zoofilove, nekrofilove ci pedofilove, ti nejsou utlacovani ?
    CROSS
    CROSS --- ---
    ANDY_WARHOL: nahota je teda dost tradiční, proč ji nahrazovat něčím údajně lepším, to mi zní jako utopie. ;-]

Když ti jde o teze.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KEMAL: podle me proste nekdo kdo se oznacuje konzervativcem se nemuze verejne hlasit k podpore pochodu nahatych lidi po meste (at uz homosexualnich nebo heterosexualnich)
    CROSS
    CROSS --- ---
    LOPIK: protože ochrana životního prostředí a život v souladu s přírodou jsou progresivní... oh, wait ;-]
    CROSS
    CROSS --- ---
    ANDY_WARHOL: zrovna jsem se na to chystal. ;-] Tvoje premisa je chybná. Předně homosexuálové nemají stejná práva, takže nejde o pocit. Neprosadí si, že mohou pořádat pochody, ale organizují politickou akci, kterou jim umožňuje ústava, v níž demonstrují za zrovnoprávnění. Je vyslovení podpory takové akci známým politikem konzervativní? Rozhodně.

(Protipříklad - pochod za tradiční rodinu a jeho podpora, je to konzervativní? Ano. Pochod za potlačení rovnoprávnosti nějaké skupiny a jeho podpora, je to konzervativní? Ponechám na laskavém čtenáři.)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Konzervativní nemůže být už z principu nikdo kdo kandidoval za Zelený..
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    ANDY_WARHOL: no ale ten můj příklad je jen a pouze o těch základních tezích. Ani já se za konzervativce nepovažuji, byť tu filosofii celkem respektuji.

Ten příklad podle mne s konzervatismem nesouvisí, marně hledám instituci jejíž působnosti se takový příklad dotýká. Nakonec mne vlastně napadá církev (resp.náboženská pospolitost), pak taková podpora zřejmě konzervativní nebyla, nicméně to by nebyla ani kdyby šlo o zájmové sdružení heterosexuálů ...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CROSS: zkus odpovedet na tohle ANDY_WARHOL
    CROSS
    CROSS --- ---
    ANDY_WARHOL: depopulační agenda a nutnost vychovávat vlastní děti jsou faktické nesmysly.

Jinak s touhle definicí konzervatismu nemám problém, v čem se asi tedy rozcházíme je hodnocení, zda podpora homosexuálních svazků a výchově dětí párem není čirou náhodou lpění na existujících institucích, jestli adopce dětí je utopie a zda je to celé "údajně lepší". Prostě v interpretaci té definice.

Registrované partnerství se to jmenuje, protože se konzervativcům :-] nelíbí, že by to mělo být označováno za manželství (leckde je), adopce existují mnoho mnoho let. Lze na to nahlížet tak, že není konzervativní slušným a spořádaným lidem v adopci bránit. (To je jen příklad.)
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    KEMAL: dovětek: pečovatelský ústav funguje perfektně, tam vychované děti se až na velmi výjimečné případy dobře uplatňují v praktickém životě. I homosexuální pár již jednoho potomka vychoval (kdysi zamlada ho adoptovali v nějaké šílené ultraliberální zemi), potomek právě získal prestižní zaměstnání, dostavěl dům a založil na vnouče.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KEMAL: ja nejsem konzervativec, takze opravdu nevim, co je vice nebo mene konzervativni, me zajimaji zakladni teze...

a ted ti povim ja priklad
    homosexualove maji pocit ze jsou utlacovani, tak si prosadi, ze mohou poradat pochody, kde se promenaduji nazi. kdyz to udela nekdo jiny, tak je odchycen a zadrzen policii. je vysloveni podpory takovemu pruvodu znamym politikem konzervativni nebo ne ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam