• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PRISCILAReformace a protestantské církve a související témata
    OMO
    OMO --- ---
    No, ja furt nechapu, proc se ta odluka a "narovnani krivd" spojuje. Ja jsem pro odluku vsema deseti, klidne se snizujici tendenci platu duchovnich, at to pro bratry a sestry zavisle na statnich penezich neni sok. Ale majetky vracet a nahrazovat zvlast, na zaklade prokazanych naroku, podle stejne legislativy, jako svetske restituce. Ale to je stare tema, vlada machiavelisticky valcuje vsechny hlasy proti a udela si co chce tak nac si jitrit nervy. Do voleb.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    OMO: to nehraje roli, když to US zakáže, tak podpis neplatí.
    PRISCILA
    PRISCILA --- ---
    Ruml se také vyjádřil k aktivitám sociální demokracie, která se do poslední chvíle snažila podpisu smlouvy zabránit. "Je mi to líto, že se tahle strana musí snižovat k takovému populismu," uvedl Ruml. (http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/216274-cirkve-k-podpisu-je-to-posun-k-nezavislosti/)

    Ať jde Ruml do háje!
    OMO
    OMO --- ---
    PRISCILA: No, hlavne chychle rychle, at se to podepise nez to projedna ustavni soud :/
    Ale zdvorile upozornuji ze na to je tu tenhle klub:
    [ cirkevni restituce v Cesku. Pro nebo proti ? ]
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    PRISCILA: Ale prdlačky. ;)
    PRISCILA
    PRISCILA --- ---
    Tak a je to tady. Zločin století dokonán!
    OMO
    OMO --- ---
    GOBERS: Ja teda ze sveho uhlu pohledu ani nepomyslel na anglikany, KJV se mi primarne poji s nejkonzervativnejsimi evangelikaly, mennonity, amishi a podobne :) Takze to uz spis zahodim plastovou karticku nasi korporace a vyrazim s vlastnorucne vyrobenou motykou okopavat brambory :)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    OMO: Víš co... začne to KJV, pak se k tomu přidá Hark! The Herald Angels Sing, majestátný zvuk varhan a katedrálního sboru... a než řekneš královna švec, už máváš kadidelnicí ve Westminsterském opatství a zbožně putuješ k Panně Marii Walsinghamské. ;)
    OMO
    OMO --- ---
    GOBERS: To je dobry, ja jsem resistentni :)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    OMO: Tak bacha, aby se z Tebe nestal našinec... ;)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    LEON_KOWALSKI: Jo - a jak říká správně OMO, v Kralické také původně byly. ;)
    OMO
    OMO --- ---
    A ja mam od HAROLDa cerstve KJV bez apokryfu, tu si ted ctu nejradeji ;)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    LEON_KOWALSKI: To byl zcela osobní povzdech. A já myslím, že víš, které Bible vyrábíme. ;) A teda jenom do protokolu... KJV se s deuterokanonickýma knihama samozřejmě tiskne (už jen proto, že anglikáni z nich čtou).
    OMO
    OMO --- ---
    Ja mam ekumenku jednu z doby, kdy jsem jeste nevedel, co to "deuterokanonicke" znamena (z doby kdy jsem uveril), takze je tam mam :) A pak mam synopticke vydani s Kralickou, jsou taky... Dostal jsem ji od farare CCE jako svatebni dar...
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    GOBERS: já ti nevím, ale všechny Bible co mám, Kralická, B21, ČSP, NKJV (různé verze + studiní Open), KJV (různé verze + studijní Life in the Spirit), NASB (různé verze + studijní Study Bible), NIV (různé verze + Archeological Study Bible a Study Bible), tak tyhle všechny jsou bez deuterokanonických knih a nevšiml jsem si, že by je s nimi dělali. A nemyslím si že by Zondervanu a Thomasi Nelsonovi leželi na skladu :o)
    V podstatě jediné s deuterokanonickými knihami co mám jsou Ekumena a LXX :o)

    Ale vím že Saša Flek je překládá, takže B21 bude brzo i s nimi.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    JIXIPEN: A to možná nevíš, že ten živelný odpor k deuterokanonickým knihám se až otázka konce 19. století a dál. Reformátoři sami jim sice nepřiznávali takovou kanonicitu, ale považovali je za užitečné k četbě a vyučování.

    Ale tak řekni dotyčným spolubratrům až kupují Bible bez DT... válí se nám jich na skladě spousta a nikdo je nechce. A tisknout je se nevyplatí, ale tak když už děláme bibli s velkým písmem pro jedince s vadou zraku, tak co bysme nedělali i pro alergiky. ;)))
    JIXIPEN
    JIXIPEN --- ---
    OMO: Mě na tom všem přijde nejvíce úsměvné, když někteří evangelíci "mlátí kolem sebe Biblí po hlavě" a přitom je zábavné už to, že přebrali židovský kánon Starého zákona z roku cca 100 n.l. oproti katolíkům, kteří užívali mnohem starší Septuagintu (2.-3. století př.n.l.). Fascinovalo mě pár evangelikálních spolubratrů, kteří si koupili Bibli s deuterokanonickými knihami a vytrhali je z Bible, protože "tam nepatří".
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PRISCILA: a u těch rozumnějších jedinců mívá pozitivní efekt upozornění na to, že zabrousili někam, o čem nic neví a že by si mohli ověřit data a neplést si holinky s hodinkami.
    PRISCILA
    PRISCILA --- ---
    ZUZKAOU: Pokud racionální debata k ničemu nevede, nemá cenu ji absolvovat
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PRISCILA: ne úplně. Respektive to spolu zrovna vůbec nesouvisí. Ten efekt je o sebehodnocení a naopak u jedinců se slabším výkonem je sociální interackí špatně ovlivnitelný. Kromě razantních intervencí.

    Na nyxu (a zejména jak se vtom začne motat náboženství) se stává zcela běžně, že někdo mele a mele a mele vyložené nesmysly. A racionální debata vážně k ničemu nevede.

    Schválně si to otestuj třeba tady [ ATEISMUS a nevíra v posmrtný život ]

    Zkus přesvědčit třeba Siriena, aby pochopil libovolný aspekt tvé víry.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam