úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Feferonky - Pěstování, návody, tipy, triky, chlubeníčko
VAACLAV
---
---
20:22:41 22.9.2016
+1
pokud by to někoho zajímalo, pan farmář v pravé půlce holešovické haly 22 má čerstvé habanero red. 5Kč/kus. Má jich mraky.
PALEONTOLOG
---
---
17:31:24 20.9.2016
RIVEEK
: takže cca 125ml octa a 375ml mixovanejch paprik. díky.
RIVEEK
---
---
15:53:47 20.9.2016
1 odpověď
+1
PALEONTOLOG
: hele, já to moc neřeším - nacpu 3/4 odměrky k ponornýmu mixeru papričkama bez stopek, cáknu k tomu asi deci octa a rozmixuju, postupně přidávám papričky a přicmrndávám ocet - když mi to přijde moc řídký, přidám pár papriček / když moc hustý, přidám trochu octa. Výsledek dělám na takovou kašo-pastu co pomalu stejká ze lžíce nakloněný 45°... Na tu půllitrovou sklenici jsem spotřeboval od oka asi 1/4 půllitrový flašky octa
PALEONTOLOG
---
---
15:30:45 20.9.2016
1 odpověď
RIVEEK
: v jakým poměru máš ty papriky a ocet ? dík
PETROS
---
---
15:25:25 20.9.2016
AIJA
: tak me kvetou ted uz nejak prubezne - oberu urodu a za par dni kvetou mrchy znova :-D
AIJA
---
---
13:54:23 20.9.2016
+1
BRUKEV
:
Tu červenou papriku upeč a pak teprve použij na majdus feferonkama k zavařování. Ani nemusíš mít rajčata.
AIJA
---
---
13:52:33 20.9.2016
1 odpověď
PETROS
:
U mě některý teprve kvetou!
Obvykle při konci sezony dám truhlíky dovnitř na okno. V práci jsem je měla několik let a pořád nakvítaly, štětečkem jsem si hrála na včelu a podařilo se několikrát dozrát. Pak mi to tu sežraly molice nebo co sem kdo dotáhl ze zahradnictví s darovanou kytkou...
PETROS
---
---
13:50:10 20.9.2016
BRUKEV
: asi bych vzal par rajcat lehce vodou podlit na zacatek, sul, pepr a dusit. cesneku bych se taky nebal a vrazil ho tam podle chuti... obecne spis zalezi na tobe jake mas chute :-) pokud budou treba rajcata moc kysela tak se da trochu dosladit cukrem... olej je take mozno pridat, ja loni delal ovocne i rajcatove omacky a olej jsem nepridaval - oprotitomu jsem pouzival trochu konzervantu a jeste ted jsem otviral jednu z poslednich lahvicek a stale jako pred rokem :-)
PETROS
---
---
13:47:06 20.9.2016
1 odpověď
AIJA
: ja to mam podobne, neco uz jsem sice sklidil a nalozil na kyselo, ale habanera white a orange dozravaji jen velice zlehka.... :-/ no a pak tydle jsou porad zelene ani naznak prechodu do barvy...
http://www.chillipikanterie.cz/katalog/chilli-seminka/red-peter-penis-pepper.html
doufam ze to nepremrzne... ale jak se zacne neco takoveho blizit tak z toho co nedozraje udelam zelenou pastu a bude ;-)
BRUKEV
---
---
13:44:01 20.9.2016
2 odpovědi
Dostal jsem asi kilo feferonek, kilo nepalivych baranrohů, kilo červené papriky.
Napadlo mě udělat nějakou pastu, jak na to, co ještě potřebuju? Doma je česnek, imho chybí trocha rajčat, cuketa nebo lilek.
Podusit se solí, pepřem a pak zalít olejem?
AIJA
---
---
13:38:40 20.9.2016
1 odpověď
Nějak pomalu mi ty papričky zrajou. Loni touhle dobou už jsem měla i zpracováno a letos to vypadá až na listopad. Máte někdo taky takový skluz?
PLAGUEDIL
---
---
13:13:51 20.9.2016
KRMITK0
:a maš koupenou original huy fong nbo nějakou kopii?
KRMITK0
---
---
21:34:32 19.9.2016
1 odpověď
oky no já ji mám koupenou a ta její chuť mě nijak extra neuchvátila a tak se mi třeba povede lepší :)
UZEL
---
---
21:19:27 19.9.2016
KRMITK0
: vygoogki si recept na sirachu..
KRMITK0
---
---
21:17:18 19.9.2016
1 odpověď
AHoj nějaký typ jak spotřebovat nejlépe a nejchutněji tenhle typ papriček? :) jsou tak 5cm dlouhý středně pálivý zatím jich mám zamražených asi 150 a nevím co dál.
RIVEEK
---
---
13:31:03 19.9.2016
1 odpověď
+1
DIVER
: rozmixuju papričky s trochou jablečnýho octa a to je všechno - suprově to konzervuje a nekazí se to, chuťově je to v pohodě. Mám to pak ve sklepě, ale v práci mi to při pokojový teplotě vydrží cca dva měsíce bez problémů - dýl nejsem schopen říct, protože jsem ji vždycky spotřeboval :-)
CYKLOP
---
---
12:53:00 19.9.2016
DIVER
:
http://www.seminka-chilli.cz/nakladane-jalapeno-chilli-papricky/
Použil jsem tenhle recept, ale dělal jsem podle chuti od oka a vynechal hřebíček.. Je to experiment, tak uvidíme :)
DIVER
---
---
12:24:37 19.9.2016
PRDELOID
: prostě co dům dá, ale jinak mi na květáku se zelím v čalamádě nepřijde nic zvláštního. jenom jsem to plácnul jako příklad - že to prostě nebude jenom samostatně naložený chilli.
PRDELOID
---
---
11:46:23 19.9.2016
1 odpověď
DIVER
: čalamádu z květáku a zelí? to si nějak nedovedu představit
DIVER
---
---
11:28:20 19.9.2016
1 odpověď
RIVEEK
: pls, jak děláš tu pastu? a jak se konzervuje?
pokud bude chilli dost, chtěl bych dělat srirachu podle receptu odsud:
http://zkvaseno.blogspot.cz/2012/11/chilli-jine-papricky-ii.html
ale tam to chvíli kvasí. už mám vyrobenou i tu kvasnou nádobu (popis výroby v textu), ale možná bych ocenil něco jednoduššího. a taky bych tam rád nechal ty semínka...
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam