HONCKA: u všech mašin. jednoduše nechceš, aby ti kávovar natáhnul vodu do boileru, páč pak bez rozborky nebo možnosti boiler komplet vypustit vespod vypouštěcim ventilem strávíš hodiny jeho vyplachováním... a stejně z toho pak často ještě tejdny teče zelená voda. proto se nejprve boiler trochu přeplní, aby se během odvápňování mašina nerozhodla ho doplnit "vodou" na odvápnění.
TEDDYBEDDY: tím se nic neodvápňuje.
když to děláš bez chemikálií, tak tím propláchneš zpětně cesty od trojcestnýho ventilu k hlavě. s chemikáliema je pak čistíš od usazenejch zbytků kafe a zapečenejch olejů.
na manuální E61 to chce čistit bez chemie minimálně jednou denně a jednou tejdně sundat sprchu a vyčistit to kartáčem pod ní. a jednou za čas (nepřehánět) s chemií. ono to totiž kromě kafe vyčistí i mazivo z vaček a ventilů. taky je fajn vzít tenkym kartáčem cestu mezi hlavou a ventilem - sundá se z grupy ten šroub, co trčí vepředu, protáhne se to štětcem a proleje vodou; druhá půlka týhle cesty je mezi sprchou a šroubem, to se dá protáhnout od hlavy po odšroubování dispersion screw...