Přidám se svou troškou do mlýna. Loni jsem shodila cca 18kg. PRAVIDELNOU PESTROU stravou, která obsahovala vše. Od syrové zeleniny po 2 ks pečiva týdně. Chutnalo mi to (chutná dodnes). Bylo tam hodně mléčných výrobků (především kysaných), teplá jídla byla doporučena, vařená, dušená, max. pečená (vyhýbat se smažení a grill na otevřeném ohni-miluju grillované na ohni, ale téměř pokaždé to nedopadne dobře, takže to bylo spíš s ohledem na mé trávení). Maso, ryby. Prostě samé dobroty. MUSELA jsem jíst 6x denně a to jídlo si rozvrhnout dle mého denního režimu (tj, že nebudu jíst po 17h je blbost, jestliže vstávám v 6h ráno a spát chodím cca v 23h), hodně tekutin, především vody, zeleného čaje a ovocných šťav z lisovaného ovoce. Mohla jsem kořenit dle libosti, ale málo solit. Co se alkoholu týče, nebyl doporučen, bylo to na mém uvážení, "povolené" byly střiky z bílého vína, eventuálně 1 pivo po výkonu (na kolním výletě, nebo po beachvoleyballe).
K tomu jsem měla nakázáno spát alespoň 7h denně, alespoň 2x týdně nějaký sport (u mě to byla joga, kterou miluju dodnes).
Musím říct, že první cca měsíc, možná dva, to bylo čiré peklo. Nemohla jsem si zvyknout. Měla jsem pocit, že pořád žeru, že nic nestíhám (abych stihla ten spánek) a že to strašně leze do peněz. A pak to šlo samo.
Z mého pohledu to musí udělat "Cvak", najednou to naskočilo a šlo to fakt v podstatě samo.
Dostala jsem se na velikost, když se můžu toulat regálama i jinde než v odd XXL, ale není to ono.
Momentálně nedodržuji, váha nahoru nejde, jsem názoru, že bych chtěla ještě váhově dolů, nicméně ono cvak nepřichází, a já jsem v letních měsících rozdováněná grilovačkama a salátkama a různýma dobrotama. Taky je to tím, že do září minulého roku jsem byla v práci na poloviční úvazek a nynčko makám jako Ďas a k tomu rodina, už nemám tolik času (byť tehdá bych na pupik přísahala, že nestíhám...tralala). Ani na přípravu jídla pro sebe, ani na docházení za sportem.