WRIGLEY: odpovídala jsem Navarovi, ne tobě. Problémový případ volím na základě vašich argumentů možného rozsáhlého kofliktu a v tu chvíli není problemový, ale poměrně realistický (ať už si o hrozbě a rozsahu možného útoku osobně myslím cokoli). Ve chvíli dovázání dárkového balení mašlí nejspíš ještě žádná polní nemocnice aktivována nebude, tak kdyžtak zvaž jiného adresáta.
Osobně bych v takové situaci postupovala dle algorytmu hromadného neštěstí s prioritou vlastní bezpečnosti a asi bych cestou do úkrytu kopla do koulí kohokoli, kdo by se nátlakem pokoušel nutit doktory zachraňovat v této situaci nezachranitelné a tím blokoval možnost záchrany nadějnějších případů :)
Není to rétorika odrazování, pouze snaha ukázat ti druhou stranu mince. Není to vlastní píseček, na který by ti někdo zakazoval vstup. Vystuduj záchranáře, medicínu, sestru se specializací, studuj co jen chceš, vstup do armády a projdi kompletním výcvikem, ale neočekávej, že serie zážitkových kurzů a figurantství na cvičeních URNA z tebe udělá totéž jako řádné studium od A a roky praxe. Stejně tak popírám i tvé tvrzení, že ti doktoři nic neřeknou, pouze jsem tě upozornila, že se ptáš na špatných místech.
Chvála ode mě zazněla směrem k figurantům za figurantství, laikům, za jejich BLS a případné poskytnutí (ani ne tak použití) nadstandartních pomůcek a za jejich touhu být dobře laicky připraven. Toho všeho si nesmírně cením.
Kritizuješ mou rétoriku, ačkoli s osobního, ne zcela šťastného setkání víš, že i v reálu mám resting bitch face a přitom sám nasazuješ ukázkový útočný tón. A pak se nezlob, ale nakláníš mé mínění o tobě stále víc k názoru vybavený agitovaný laicky poučený nadšenec se sklonem k agresi a takovým se vyhýbám.