• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    DELLAMORTE: Není nad to rozkládat lidem pracovní morálku, aspoň tu nejsem jedinej prokrastinátor :) No tak když už, přihodím do třetice ještě jedno výtvarnické auditko, kam s oblibou chodívám - http://www.nyx.cz/index.php?l=topicexec - to není pro produktivitu práce tak nebezpečné, J.D. tam přispívá sporadicky, protože sám má naopak zjevně práce nad hlavu :). Kromě obrázků jsou tam občas velice zajímavé (skoro až filozofické) postřehy o výtvarnu a umění.)

    (Jinak od všech jsem někdy měla něco na obálce - Jan Stryx Dřevíkovský dělal Tajnou knihu Šerosvitu a Jan Doležálek zase Krrrrvavou čest).
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    BRAMBOREENA: Nádhera, akorát díky těm fraktálům co tam má toho dneska už asi moc neudělám :o)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    DELLAMORTE: A nemělo by se zapomínat ani na Stryxe - [ iiiiiI[ Stryxovo obrazky ]Iiiiii ] - další pěkná galerie, Stryx je taky skvělý.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    HYPERION: ajaj... já secesi naprosto zbožňuju, ujíždím na tom už roky... :) (Skoro stejně, jako nenávidím minimalismus). No ještě že je na světě dost stylů, aby si každý mohl vybrat.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GENTIANA: Díky! A já už mezitím pochopila, na co se to původní písmo doopravdy hodí! Zde:

    HYPERION
    HYPERION --- ---
    RIP: Hele na to ti řeknu jen to, že secese už je naštěstí dávno za námi :-)
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    BRAMBOREENA: Díky moc za odkaz na galerii, nestačil jsem koukat!
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (No jo no... takhle mají vypadat pěkné obrázky: [ GALERIE CORNHOLIO ] - jenže mistr Cornholio je zasekaný na dva měsíce dopředu... :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Tady je úryvek, jak snovačka Libuše čaruje za pomoci noční procházky po secesních Vinohradech :)

    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (A jinak - samozřejmě by mě nikdy nenapadlo patlat si obálku na papírovou knihu, ještě nějaké zbytky soudnosti mám, ale beru to tak, že u e-booku je ta vizuální stránka stejně dost podružná, vlastně by to obálku ani mít nemuselo... nechce se mi dávat pět tisíc za něco, co se nedostane na papír a čeho se prodá deset kousků...)

    GENTIANA: Cobru se mi nějak nedaří vygůglit, ještě to budu chvilku zkoušet... :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VANEK:
    PIPIN:
    Na argenite.org jsou dvě bonusové scény - jedna tam bude (přemysl pod Blaníkem), ale klepadla nebudou; já to pak totiž nějak celé přepsala, Václava s klepadly zredukovala na dvě věty, a celé už se to tam nějak nedá zpátky namontovat... Holt to zůstane jako alternativní realita. :)
    PIPIN
    PIPIN --- ---
    Mně se taky druhá líbí, klidně bych ji nechal.
    A ad VANEK - ano, co klepadla, budou?
    RIP
    RIP --- ---
    HYPERION: Secese JE přeplácaná z definice, zajdi si do Obecňáku :-¨
    Mně se ta druhá líbí, nechápu ten dnešní odpor k ornamentu; ornament je fajn :-)
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    BRAMBOREENA: Asi takhle. Ta první mi přijde až moc chudá a nezaujme. Ta druhá mi přijde až moc přeplácaná (stačila by ta ženská postava). Střední cesta by pro mě byla patrně ideální.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    (nebo ti dám telefon na kamaráda, co typografii umí doopravdy)
    GALE
    GALE --- ---
    BRAMBOREENA: Když jsem viděla první obálku, pomyslela jsem si: Ha, něco z ranné tvorby, třeba to vyjde znovu. Úplně mi vyvstaly obálky Bajonetu z devadesátek. K tématu novely se to vůbec nehodí. Promiň.
    Druhá lepší, ale souhlas s GENTIANA.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: podívej se na Cobru ze střešovické písmolijny, vypadá divně, ale do secesna je a je dobře čitelná a můžu ti ji půjčit.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GENTIANA: :D :D :D
    No jo no... Font měl být secesní; odehrává se to v Praze na Vinohradech (i ten starý dům s litinovým zábradlím tam hraje důležitou roli) - jenže další (opravdová) secesní písma jsou tak strašně zdobná, že je to na rozměr sedm krát dvanáct centimetrů nepoužitelné...
    Jinak teda ale z reakcí vidím, že obálky nic moc :) Asi rezignuju a obrátím se na opravdického výtvarníka.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: druhá lepší, ale ten strašlivý font prosím proklát dubovým kolíkem, pochcat, pohřbít na křižovatce a znovu pochcat.
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: What they said.
    Bude to aspoň s bonusy? ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam