• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    BRAMBOREENA: A tohle jsou přesně ty souvislosti "a la Erikson/Malaz" co mám rád a co mě zajímají. :-)

    BRAMBOREENA: Ukradeno z Facebooku coby inspirace na možného Össeanského domácího mazlíčka: https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/...1/t1.0-9/10329065_10152163543201716_2285595542102881050_n.jpg
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ... a když jsem v tom, tak ještě fotky z besedy Audioknihy na Vtavě (přesně před týdnem). Ta první je speciálně pro arachnofoby - tahle živá dekorace tam visela na lampě nad barem :D Na spodní fotce je Kateřina Tučková, jedna myceliální obluda, Jana Stryková a Jitka Škápíková.



    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Dávala jsem teď na FB fotky, tak je přidám i sem - naštěstí jich není moc. První shora je ze křtu trojky, další z besedy s vítězi Akademie, pak je tam jedna s roztomilou Janou Šouflovou a Sančou Fülle, no a holt dvě össeanské bojovné ve stylu "všechny praštím transparentem". :)









    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    Taktéž se připojuji ke gratulantům a ta maska, ta je! Doufám, že si ji vezmeš i do Chotěboře!
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BORGDOG: Psala jsem o Ištrech před dvaadvaceti lety, to byli drowové ještě na houbách :) Meče Lorgan jsou blábol totálně neopravitelný, přepsat jednou plánuju ty Stavitele. Základní myšlenka (celá civilizace jako jedna velká Hra) se mi líbí dodnes a naopak mi připadá čím dál aktuálnější (když kolem sebe v jednom kuse vidím, jak i dospělí lidi blbnou a hrají LARPy a chodí v maskách po veletrhu a podobné krávoviny dělají, místo aby se starali o nějaké "opravdové" věci); ale zpracování je úděsné.

    RAHANUR: Děkuju :)
    RAHANUR
    RAHANUR --- ---
    vilmo moc gratulujii.....ze srdce Ti to přeju
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    VANEK: hele ale zas uznej ze i tahle rejpava reklama je reklamou! a urcite se Argu a Vilme na prodejich odrazi!! ja bych to bral tahle... :)) on je vlastne dobrodej!! :))
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    AOTEAROA: MA privatni radost scifisty (ac ne zahorkleho a konzervativniho a ctouciho i ty proklivane modni a vsudypritomne Urban fantasy a Fantasy...):
    mam hroznou radost, ze kdyz uz se muzeme radovat v duchu: "...jsem fakt nadšená, že máme v ČR autorku, která se může honosit úspěchy a nadšením..." Tak je to oceneni za Sci-fi!!! :O))
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    BRAMBOREENA:
    BORGDOG:
    FerryH byl zas jednou presnej prorok :)) viz muj komentar k tomuhle nekdy pred dvema mesici na legii...

    ...ale jak jsem tam uz rekl a napsala tu i Vilma: pockej si rok nebo dva a jen se s Vilmou vystridate... :))
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    BRAMBOREENA: Nijak zvlášť strašné mi to nepřišlo. Išrové mi dosti připomínaly drowy (překládám, že jde o náhodou korelaci - a o tom zajímavější) a princip fungování věcí je vcelku přehledný, konec maličko "divný," ale už jsem četl mnohem divnější. Zajímá mě, co se ho folmahiwské společnosti ještě dozvím a jestli se zodpoví pár otázek, co mi rejpavě vrtá hlavou.
    SARGO
    SARGO --- ---
    BRAMBOREENA: Ale kuš, i mlaďasové potřebují nějakou stravu pro svá heroická já! :-D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BORGDOG: Tomu říkám masochismus. Ta kniha je fakt strašná! Počkej pár let, já ji přepíšu!
    VANEK
    VANEK --- ---
    RIP: Von si nedá pokoj:
    iLiteratura - Ceny Akademie sci-fi, fantasy a hororu 2014
    http://iliteratura.cz/Clanek/33189/ceny-akademie-sci-fi-fantasy-a-hororu-2014
    Na jednu stranu musejí jásat (a dštít síru) všichni milovníci konspirací a teorie, že „Kadlečková vyhraje všechno“, na druhou stranu je třeba napsat, že Mycelium je dokonalé dílo pro sbírání cen. Má silný příběh – čímž myslím to, že se jedná o největší autorčin projekt, za nímž jsou léta dřiny.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    WITTGENSTEIN: A dozvěděl jsem se, do čeho rejpali Rigor Mortis v "Dobru vítězí." :-)

    BRAMBOREENA: Ale jo, ale jo. :-) A ještě v noci načnu Stavitele věží.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    BRAMBOREENA: Aspoň se dozvěděl, odkud se vzal kardnas-lu :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BORGDOG: Cože? Meče Lorgan? Panebože, to neeeeee!!!! :D
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    A aby měla autorka ještě větší radost, hrdě oznamuji, že jsem dnes na jeden zátah přečetl Meče Lorgan i Fomalhiwský mýtus o stvoření světa - a hodlám pokračovat. :-)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Já taky gratuluju a taky jsem tam nešla, ne kvůli bacilu, ale byla jsem jaksi existenciálně utahaná.
    VANEK
    VANEK --- ---
    WITTGENSTEIN: Uvidíme, až Akademie zveřejní jeho hlasování.
    Ale doufám, že aspoň za 'svět plný "podivu a úžasu"' může editor, jinak by to byl ještě větší kokot, než jsem měl za možné.
    BRAMBOREENA: Šílená spousta práce je i ve spoustě knížek z [ Nakladatelské peklo aneb Co se schumelí mezi vydavateli ], a pak přijde nějaký nyxák a začne to shazovat, aby si připadal chytrej ;-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAROLINA_F: Díky :) Hlavně jestli je ti líp... :)
    KAROLINA_F
    KAROLINA_F --- ---
    Taky moc gratuluju k ocenění a při pohledu na fotky strašně lituju, že mi zákeřný bacil zabránil vidět to na vlastní oči. Mám opravdu velkou radost, že se to tak pěkně vydařilo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam