• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ARGANNAH: Článek je pár let starý, třeba to ještě bylo neotřelé :D Ale máš pravdu samozřejmě, názor je to typický, různé sluníčkové lidičky tyhle věci vždycky krásně prvoplánově pobouří. Zajímavé mi ale přišly počty plusů a mínusů u komentářů v diskuzi: nelistovala jsem dál, četla jsem jen tu nejnovější stránku, ale tam je to vzácně vyrovnané, prakticky libovolný názor publikum polarizuje a rozdělí na dva tábory. Zkrátka, téma samo o sobě je ambivalentní (proto mě asi baví o tom psát... :)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    BRAMBOREENA: Tohle vyjde v novinách vždycky když je někde výstava o Aztecich. Uz to začíná být nuda
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: Hitler měl zvrhlé umění, politicky korektní píčuskové mají zvrhlé umění. Najdi deset rozdílů.
    Aneb nasrat.

Ulovila jsem nějaké myceliální artefakty, jmenovitě jednoho praváka a asi sedm kovářů, nacpu to někam na internety, jen co projdou fotokrámem (a pak je sežeru).
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Trocha rozhořčení nad tím, jak jsou Aztékové zlí a jejich umění následkem toho ohavné. Představuju si, že přesně tohle by se psalo o Össeanech (včetně komentářů pod článkem). Možná si z toho kus přeložím a ještě v pátém dílu použiju :D. Mimochodem, zrovna jsem tehdy v Londýně byla a tu výstavu na vlastní oko viděla - a courala dolní čelist v prachu. Děsivé to bylo, to tedy jo, ale zároveň fascinující. Ještě že ji nezakázali.
    British Museum's Aztec artefacts as evil as Nazi lampshades made from human skin | Mail Online
    http://www.dailymail.co.uk/...0/British-Museums-Aztec-artefacts-evil-Nazi-lampshades-human-skin.html
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Církev Akkütlixova to teda nezvládla. V Číně vymýšlejí nové náboženství, které bude směsí tradiční čínské kultury a křesťanství, a na houby při tom úplně zapomněli! http://www.bbc.com/news/blogs-news-from-elsewhere-28687520
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BRAMBOREENA: Já bych na ty stěny narval MNOHEM více obrazů :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ZOIDBERG: Místo ovšem vzniklo hlavně díky širokoúhlému objektivu :D Jsem si říkala, že jsem fakt nechutně tlustá, a pak jsem si všimla, že tlusté je i okno a palma, nejsem v tom sama! Všechna okna jsou ve skutečnosti úzká a vysoká, a na fotkách se jeví přesně opačně.
    Ale jinak jsem ráda, že se ti to líbí! Bydlenky mi to stejně zdrbnou, že je to buď moc nebo málo prováns. :D
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BRAMBOREENA: Máte to tam hezký, ne že ne. A toho místa..
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RICARDERON: Vždycky před půlnocí musíme hodiny odstranit.
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    BRAMBOREENA: Aspoň že Ďábel ví, kolik je hodin...
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    SHEALA: Aha, tak to je :). Už je to dávno, co jsem je viděla. Synovci jsou na to ještě malí, ale je to v plánu někde mezi Legendou a Terminátorem :).
    EDERA
    EDERA --- ---
    ZOIDBERG: No jasně, protože do bydlenkovského časopisu je třeba tajit, že z mimísků, co tak maximálně vyhazujou chrastítko z postýlky, časem vyrostou příšery produkující neuvěřitelný chlív. A to slečna, o jejíž pokoj jde, je ještě zlatá.

BRAMBOREENA: Na chobotnici ve vaší koupelně mám nejradši ty průhledy, kterýma se dá šmírovat dění na zahradě.:-)
    ROMI
    ROMI --- ---
    BRAMBOREENA: tak to je normalni :) ale interier je krasnej, tamto se casem poklidi vzdycky :)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BRAMBOREENA: Mě se zdálo, že v tom pokoji tvé dcery něco chybí - něco, co tomu dodá punc domáckosti a zabydlenosti. A ona maminka gruntovala :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ROMI: Bohužel je třeba si k tomu domyslet závěje špinavého šatstva na podlaze (proložené ulepenými talířky od toastů se sýrem, zapečenými v mikrovlnce, a sklenicemi od banánového mlíka). Nazýváme tyhle vrstvy "soví vývržky". Ale já si nestěžuju, trávu tam nemá.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    SHEALA: Páni, já jsem asi gremlin! Když se zapomenu a omylem se nakrmím po půlnoci, všechno pak ničím! A silná jsem jak kolchoznice, dojička krav!
    ROMI
    ROMI --- ---
    BRAMBOREENA: pokoj dcery super :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    JANADVORACKOVA: teda jestli mohu. Jsem na mogwai a gremliny malinko ujetá.
    Prvni generace byl hodnej a roztomilej mogwai gizmo. Mogwaiové nesmí na světlo - zabíjí je - nesmí se namočit, a za žádných okolností nesmí jíst po půlnoci
    Billy, Gizmův "majitel" na něj omylem vylil vodu, takže ...
    Z něj se vylíhli další mogwaiové - nebyli hodní - ale neměli tu ničivou sílu gremlinů. Navíc vypadali tak roztomile, že je nikdo z ničeho nepodezíral.
    Tihle přehryzali elektrickou šnůru k hodinám, takže Billy nevěděl že je už po půlnoci a nakrmil je
    Vzápěti se mogwaiové proměnili v silný gremliny, a začli ničit kde co všechno. Gremlini nebyli až tak lidožraví... vlastně tam není ani moc mrtvých, oni sou hlavně technikožraví. Gremlin způsobí, že letadlo neletí, auto nestartuje a tvůj telefon si najednou nastaví jako jazyk litevštinu.

HYPERION
    HYPERION --- ---
    Vypadá to všechno moc a moc krásně :-)
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    ZOIDBERG: Nebyl to taky gremlin? :)
    Živočišný druh dělitelný na hodné mogwaie a zlé hajzly hnusné, lidožravé :).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam