Tak včera odesláno do Arga (šestý díl, tak jak byl dopsán - sám o sobě, bez trosek Zakázaných směrů). Ricarderon mi pak volal, že momentální názor na palubě argonautské lodi je nechat to takhle; prostě je tu jakási kniha s jakýmsi koncem a hotovo. Časový odhad: u takového tlustospisu je potřeba nejmíň měsíc na redakční přečtení, dva měsíce na sazbu, něco na korektury, nějaká doba v tiskárně = venku v září, pokud se nikde nic nezadrhne a k rukopisu nebudou zásadní výhrady. Září by bylo svým způsobem malebné a k věci, protože podle příběhové chronologie, kterou si tu pečlivě vedu, šestý díl začíná v úterý 17. července ve čtyři ráno a končí 8. října v noci; obsáhne se tu největší časové rozpětí ze všech dílů.
Můj plán na Svět knihy: na dotaz "a copa teď chystáte, paninko?" odpovídat "píšu ještě další román o Fomalhiwě, který navazuje na Mycelium. V něm se dořeší světodějné motivy, na které už v Myceliu nebyl prostor, a týkat se to bude hlavně Aš-šáda a jeho problémů s jistou obludou na Fomalhiwě." Je to čirá pravda a navíc to zní o trochu líp než kvílet, že se mi to zas ňák vymklo a rozpadlo na dva kusy. Vždyť je to přece krásné, že je na co se těšit, že ano. Budu s tím samozřejmě spěchat co nejvíc a pochopitelně to pak zkusím Argu nabídnout, ale zájem o další rukopis se asi bude odvíjet od zájmu případných čtenářů o šestku; pokud nebude, tak to holt pro hrstku posledních mohykánů udělám podomácku jako e-book.