• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    MOUNTBATTEN: Hůř. Je z Brna.
    JONY
    JONY --- ---
    MOUNTBATTEN: ten email co ti tehdy přišel, to byla jen zlovolná akce gerdánské tajné služby
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    RICARDERON: Takže jo, neohlídal jsem sazeče, aby poslal podklady k e-knize včas.
    to nemůžeš napsat takhle! Co nějaké výmluvy? Jakože chudák je pokrytej celej vláknama hyf, osseané ho drží v kumbále a prolejvaj kulajdou... :-)

    A dík za vysvětlení, že to není filosofie kosmasu "aby se to hned neobjevilo na ulozto", ale pouhá lidská chyba :-)
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    ROMI: A o zlodějích tu mluví kdo a kde??? Asi bych tu mohl napsat něco hodně emotivního, co by mě mrzelo později, a tak napíšu něco emotivního, co mě mrzet nebude. Jsem jen člověk a dělám první poslední, aby Mycelium dopadlo dobře po všech stránkách. Denně ho řeším už několik měsíců a prioritní jsou v tuhle chvíli knihy, které nemáme kde tisknout, protože není papír.
    Takže jo, neohlídal jsem sazeče, aby poslal podklady k e-knize včas. Mrzí mě to, ale prostě toho bylo dost a mám jen dvě ruce.

    A pardon, ta emotivní část, málem bych na ni zapomněl. Čistě soukromě, zcela mimo společnost, ve které pracuju, a jako uživatel nyxu od roku 2002, který si může dovolit reagovat na příspěvek zcela nekonstruktivně: Polib si prdel.:)
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    ROMI: jako já chápu ten strach, vím, že tomu se blbě zamezí, ale když se potenciální zákazník ptá na dostupnost eknihy, tedy ji chce koupit a ptá se, proč není hned s printem a oni mu řeknou, že ji nechtěj najít na ulozto...:-/ to není pěkné k potenciálnímu platícímu zákazníkovi.
    A doufala jsem, že se tahle blbá praxe nebude týkat Mycélia, když dříve vycházelo zároveň.
    ROMI
    ROMI --- ---
    RICARDERON: No jestli souhlasis s tim, ze ctenari eknih jsou zlodeji, tak nas moc rad nemas. A jestli to brzdite jako vydavatelstvi to vydani eknihy, tak nas porad rad nemas. Neznam vase dohody s Kosmasem a ani nevim, jak jste propojeny, ale dobra prace to neni.
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    ROMI: My vás taky máme rádi. Váš nakladatel.
    ROMI
    ROMI --- ---
    MOUNTBATTEN: tak to jsou strasny kokoti teda, a serou me s tim jak se s tim serou s tim vydanim :(
    VANEK
    VANEK --- ---
    Copak Šestice, ale v letenském Kosmasu vyložili mezi novinky i Snovačku!
    FIFI
    FIFI --- ---
    UNREALONE: nastrazil :))
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    spoiler komando se tu rozjelo slušně :-D

    no dneska mě Astuaner nastražil do cesty Kosmas a co byste řekli - měli ho tam...jdu na to!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    E2E4: My podobně jako sekta Vítačů naivně přivoláváme 7. a 8. díl a přitom netušíme, že ve skutečnosti se na nás řítí něco úplně příšerného! :-) každopádně jsem si nemohl odpustit rýpnutí, že každý vynález, který aspoň trochu stojí za řeč, pochází z Gerdy. Tam museli určitě mít úžasnou steampunkovou minulost, při které kdysi kolonizovali celou planetu ve vzducholodích a pokryli ji visutými mosty a eifelovými věžemi. Později taky přišli na to, jak proniknout do R-A prostoru a tak dál... a i když narazili na síly, které neměly pod kontrolou, stejně se aspoň pokusili.
    A moje interpretace je, že Össeánce v lastně taky vymysleli Gerdánci... jsou produktem jejich krevní skupiny C a gerdánské biotechnologie. To, že je to experiment, který se vlastně stejně jako mnoho jiných vymkl kontrole, nic nemění na tom, že Össeánci sami jsou produktem gerdánského technického umu a Lucas nakonec taky není ani tak Pozemšťan, jako prostě Gerdánec... i když třeba se to tak v příběhu nejeví jako hlavní linie a Gerda a její GASA působí jako parta loserů. Podle mě jsou ale Gerdánci užasní a jsou hlavními zneuznanými hrdiny celé ságy.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    BUBLINATOR: Urrümaë.
    BUBLINATOR
    BUBLINATOR --- ---
    No šlo mi hlavněo to, že tady mi vznikla bílá tapeta. Ve skutečnosti mi to nevadí, ovšem přišlo mi to dost humorné na to, abych to okomentoval :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    KAVEN: Nepomohlo by, kdybyste ty věci jako "Tak pozor," "no v podstatě ano" a "No hele já nevím, ale" nechávali venku? ;)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jinak fakt jsem si dával pozor, abych sem psal jen věci, které vyplynuly už ze závěru 5.dílu, snad kromě jednoho drobného detailu (nebudu psát kterého). 6.díl to jen zopakoval, rozvedl a potvrdil. Takže se omluvám, ale prostě na spoiler tagy radši neklikejte, kdo to nemáte dočtený... od toho jsou.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAVEN: Spoiler tag symbolizuje gan záření v nejhlubší vrstvě R-A prostoru. Bez ochrané vrstvy 6ti přečtených dílů vám spoilery vypálí mozek z hlavy.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JONY: no to teda nechceme, nás zajímají názory ostatních, co si to přečetli. Já nejsem žádnej betačtenář, na rozdíl od ostatních - poctivě jsem si knížku zaplatil, abych mohl spojlovat...
    JONY
    JONY --- ---
    nechcete si tohle řešit v poště?
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BUBLINATOR: Jsou tam spoiler tagy, jsem z obliga :-) Já jsem si teda taky všimnul, že ta bílá mlha působí ve skutečnosti provokativněji než normální text. Ale každý svého štěstí strůjcem.
    BUBLINATOR
    BUBLINATOR --- ---
    To myslíte vážně? :) Nemůžete počkat na ostatní...?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAVEN:
    tak okoukali to od od sgenů v R/A prostoru, to je jasný. hlavně na ty plasmový pole zjevně nepotřebuješ žádný psychotronický tentononc, je to normální stará dobrá technologie, a k tomu aby ses ubránil těm Aššádovejm sgenskejm manipulacím, tak stačí omotat trochu granoplastovýho staniolu kolem hlavy a je to...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam