FERRYH: A koukám, že už slibujou dvojku ještě letos.
GARAGUN: Mě zase zarazilo, že toho Strosse netranskribují "Akčelerando".
KAVEN: To jsem netušil, že jsi až tak mladý (teda, až tak... on už to vlastně není takový rozdíl, já ji měl povinnou tři a půl roku. Stárnu, no: celý život jsem byl mladý já a najednou bác ho). Ale děláš dobře, umět azbuku (vč. drobných rozdílů té ukrajinské) je pro Středoevropana srovnatelně užitečné jako němčina, a přitom mnohem snazší. (Ačkoli kdykoli jsem se pokusil to aplikovat na řeckou alfabetu, někde jsem se zasekl.)
KAVEN: Ad 1), při vší úctě k CONHOLIOvi a jeho schopnosti pracovat se serendipitou,
There are nine and sixty ways of constructing tribal lays, And every single one of them is right! Dost záleží na kontextu: českým čtenářům i malé "Kadlečková" leccos řekne, zatímco zahraniční o ní nic nevědí, takže dává smysl plácnout Unique Selling Point hned na obálku, asi jako Štíra na Hyperion.
BRAMBOREENA: Vskutku, na
Fifty anti-Ukrainian propaganda books: How Russian publishers stoke hatred against Ukrainianshttps://chytomo.com/en/fifty-propaganda-books-against-ukraine-and-incitement-to-hatred-against-ukrainians-from-russian-publishers/je AST předposlední, a to s okrajovými a ranými tituly - zvlášť mě zaujalo
Sverchčelověk govorit po-russki: Rossija protiv Molocha (2006), jehož autoři zřejmě u rozhicované trouby prokládali konspirační teorie nemalou dávkou Strugackých ("who will rule the Earth in the near future? An evil intelligent beast embodying the dreams of Nazis and adherents of eugenics — or a kind superhuman created by the Russian tradition?... But can the Russian civilization, which suffered a catastrophic defeat in 1991, hold its own in a competition with moneybags who profited from the collapse of the USSR? It surely can! And it should! Because the Soviet Union was quite ahead of its time. And the first attempt to launch Project Superhuman was made in the late 1970s.")