• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRONEMALow Carb, Very Low Carb and Ketogenic diet - When in Doubt, Eat More Fat
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Endurance Nutrition for Health and Performance – Are we doing it the best way ? |
    http://www.sportsnutritionvlog.com/...ition-for-health-and-performance-are-we-doing-it-the-best-way/

    vynatek:
    I started off by going out on my long Saturday morning bike rides without breakfast and gradually progressing from being able to ride for 2hrs comfortably without food to 5hrs without food. I did the same with my running, from going for a 1hr run without breakfast to running almost for 6hrs without breakfast and just drinking water during. I do want to emphasize the “gradual progression” thing here, this type of training was phased in over years…. From simply doing 1 “empty” session a week for several months, eating during my ride from time zero, 1hr, 2hr etc…. to where I am now… 4-5 long endurance sessions run/bike per week, on empty with just water during most sessions. In amongst those long endurance sessions was speed work/interval type sessions, which again, because I was doing them in the morning, I started doing them on empty. I did this as a test after listening to a lot of critics say that it was impossible to do a high intensity session without fuelling up before. I was doing 400m/600m run interval type sessions, and hitting the same times as I was previously doing in the “non empty” state. Another critic was that this type of endurance training and low carb diet causes catabolism and muscle atrophy. However, my body composition improved with a lower body fat percentage without much change in weight, in other words, I actually gained muscle.
    I then put this project to the test in competition. I started racing ultramarathons and based on what I knew about the metabolic pathways and fuel efficiency (which is the key to ultra endurance races), I could not see how the traditional porridge/fruit/toast type breakfasts pre race was contusive to my fat adapted engine. So I started racing these events on empty, just a black coffee before, to allow all the machinery to switch on. I’ve since done 15 of these ultramarathons ranging from 50Km to 170km, with the longer races taking over 20hrs to complete. I’ve won 4, finished 2nd/3rd in several and been in the top 10/20 in others. I’ve also set two national records for two trail routes and represented my country at the 2011
    World Trail Championships.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    MUI: Pokud máš tolik pohybu, není podle mě úplně nejproduktivnější blbnout s low carb. Naopak bych se snažil toho pohybu využít k tomu, abys svůj metabolismus co nejvíce rozpumpovala, to znamená jíst těch sacharidů co nejvíc, aby si tělo zvyklo, že s energií nemusí šetřit. Ale snažil bych se přijímat sacharidy z kvalitních zdrojů, tzn. nepřehánět to s tuky, z jídla, které je bohaté na mikroživiny a které není příliš průmyslově zpracované. Domácí pizza z kvalitních surovin je OK, ale nejedl bych takové ty zatavené, zamražené hrůzy, co prodávají v supermarketech. Bílkoviny si samozřejmě taky hlídej, pokud jich nebudeš mít dost, budeš přicházet o svalovou hmotu.
    SIVER
    SIVER --- ---
    zdravim, do ted jsem jel back loadin carb a již třetí den jedu low carb, potřeboval bych poradit, abych ty zacatky přezil - spatne videni motani hlavy. Snazim se hodne pit a sem tam si tam dat treba tuky - mandle,orechy atd... Ten stav je fakt kentusackej nejake figle, kteri si tim uz prosli? diky

    Pojedu 6+1 6 dni nizko cukry sedmy preziracka
    ANA_CO_MA_DOST
    ANA_CO_MA_DOST --- ---
    zajimavy clanky z druhy strany spektra, je to teda hodne dlouhy, ale zakladni myslenky jsou to, ze polynenasyceny mastny kyseliny jsou totalni zlo
    Fats and degeneration
    http://raypeat.com/articles/articles/fats-degeneration3.shtml
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    neco malo o behani a palivu, mozna bude pro nekoho zajimave http://www.marathonguide.com/training/articles/mandbfuelonfat.cfm
    JOHNY115
    JOHNY115 --- ---
    FRONEMA: to na me nepusobi moc presvedcive z hlediska sily, na tom mrtvym tahu ma neco pres 100kg jestli vidim spravne, ja celej zivot prosedel u pc a 100kg zvednu po 2 mesicicich v posilovne a mam jen 63kg .. od nadsence co trenuje telo roky bych cekal neco jinyho, vselijaci elitni nadsenci po internetu zvedaj az 300kg ... urcite to ma furt velice slusnej vykon na to ze vypada tak pohuble, 12x 110-115kg nebo co tam ma je slusny, ale ze by to by nakej dukaz ze ta dieta na tohle funguje to nevim ... navic ten Attia pouziva pri sportu ten Superstarch ne? to se neda moc srovnavat s nekym kdo by byl na ketogenic bez toho
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    FRONEMA: Záleží hlavně na tom, kolik neseš tuku a jaké máš cíle. Pokud máš nízké procento tuku, řekněme pod 12 procent u muže a chceš si udržet co nejvíce svalové hmoty, je to velmi velmi užitečné, plus to pomáhá při udržení správné funkce štítné žlázy.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    MAGUMI: vyborny clanek, podrobny a vysvetlujici.
    nicmene pro johnyho a pripadne dalsi zajemce o hlubsi studium. urcite nepanuje shoda v tom, ze carbloading je potreba na posilovani, viz treba tu http://www.bengreenfieldfitness.com/2012/04/exercise-on-low-carbohydrate-diet/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JOHNY115: aha - to mám z toho, že neklikám na odkazy :-)
    JOHNY115
    JOHNY115 --- ---
    ZUZKAOU: to neni z ciny, to jen nabizi slovaci na Alibabe pro velkoprodej :) jinak kde o http://www.hempo.sk/ ... linkoval sem to jen proto ze tam maj uvedeny ty proteiny
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JOHNY115: z číny??? Se ti zeptám odkud je bere máma (vytváří receptury právě pro bezlepkoví chleby), ale budou v každé lisovně co dělá konopný olej a vzhledem k tomu, že v kospemtice se používá dost, tak jich po čechách pár bude.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    ja se jdu zas pochlubit, dala jsem (treninkove) pulmaraton. tady je k tomu nejake povidani http://bezicispici.blogspot.cz/2013/09/to-dobehnes-i-kdybys-to-mela-dojit.html o low carb je tam toho minimum, ale chci tak nejak podporit myslenku ze tenhle klub neni jen o hubnuti.
    JOHNY115
    JOHNY115 --- ---
    Konopné pelety pro koně 5 kg
    http://www.konopne.cz/konopne-pelety-pro-kone-5-kg
    54czk/kg
    no zajimava myslenka
    JOHNY115
    JOHNY115 --- ---
    ZUZKAOU: http://www.alibaba.com/product-free/113815645/Hemp_seed_pellets.html
    hmmmmm "Feed grade and culinary grade." "31% protein, 10% fat, 5% moisture."
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JOHNY115: jsou to ty samé výlisky, co se používají do směsí pro bezlepkáře. Lisovna oleje má přebytky a prodá je tomu, kdo si přijde - nic do otho nepřidávají, aby to rybářům znehodnotili. Hlasuju za případné nalezení lisovny a odběr čerstvých a z prvního lisování (ty rybářské můžou být třeba pak po zahřátí a úpravě pro další várky oleje.)

    Ano na práškovaný protein se to jistě nějak dál zpracovává. Netuším jak. Ovšem nemyslím si, že to zvýší náklady na výrobu více jak padesátinásobně oproti velkobchodní ceně výlisků.
    JOHNY115
    JOHNY115 --- ---
    ZUZKAOU: ten prodavany praskovy protein je 50% bilkovina, to bude nejak koncentrovany oproti tem vyliskum ne? nemuze to byt treba nejak hygenicky nevhodne pro konzumaci kdyz se to prodava pro rybare? da se o tom jeste neco nekde vic zjistit, popr. nutricni hodnoty? :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JOHNY115: to je to, z čeho se dělá ten tvůj předražený konopný protein. Jsou to zbytky po lisování oleje - dosud nezprocesované na drahý prášek v pixle. Používá se to stejně jako on + to má lepší nutriční hodnoty, protože tam přeci jen nějaký olej zbyl, zejména pokud bereš výlisky z panenského lisování. Jinak se to používá do bezlepkového pečení aby směs měla nějaké bílkoviny.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JOHNY115: najdi si někde (lisvona oleje) zdroj konopných výlisku...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam