• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRONEMALow Carb, Very Low Carb and Ketogenic diet - When in Doubt, Eat More Fat
    PODVRH
    PODVRH --- ---
    co je The Magic pill?
    SLASH
    SLASH --- ---
    videli ste The Magic pill?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Zdravím, má někdo zkušenost s low carb vegan stravou?
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    PODVRH: Zkusila jsem ho nedávno, kvalitní recept, byl dobrý.
    PODVRH
    PODVRH --- ---
    FITH:
    KOCHANSKA_CH:
    Díky, asi zkusím ten dýňový.
    FITH
    FITH --- ---
    PODVRH: Delam z kvetaku a celeru v pomeru cca 1:1, tedy toho celeru davam trochu min,pridavam mrkev,hrasek,vse uvarene v osolene a octove vode.Spojim vlastni majonezou,je to prekvapive dobre.Jen ten kvetak musi byt uvareny tak akorat,
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    PODVRH: Například toto nebo další inspirace u Grusovky:
    Recept na kuřecí řízečky a dýňový „bramborový“ salát
    https://paleosnadno.cz/recept/kureci-rizecky-a-dynovy-bramborovy-salat/
    PODVRH
    PODVRH --- ---
    Nemáte někdo recept na keto vánoční "bramborový" salát. Chtěl bych mít vánoční večeři s rodinkou a možná vyjímečně i řízek, ale nechci ty brambory.
    PODVRH
    PODVRH --- ---
    Jen pro info. V čerstvém D-testu je srovnání Panenských olivových olejů.
    SLASH
    SLASH --- ---
    CNV
    CNV --- ---
    JUANITA: Jj, čistě vajíčkové :) Někdo do toho mixuje i mozzarellu, četla jsem.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    CAMELLA: my bad, pochopil jsem to tak, ze pridavas 'vajecne nudle'. uz to chapu.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    JUANITA: A kde prosimte je v omelete mouka? ;))
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    CNV: omlouvam se, ze kopu ze zahrobi, ale tohle me trklo. vajecny nudle nejsou vubec LCHF-friendly, obsahujou spoustu carbage (kvuli mouce; a narozdil od samotnych vajicek).
    SLASH
    SLASH --- ---
    JINX: mne sa celkom oplatilo vypytat si od mesiara kus bravcoveho tuku (proste taky kus masneho mesa na ktorom nie je ziadne meso iba mast)
    z toho si odkrojim taky platok dam na rozpalenu panvicu, a pockam kym sa trosku masti z neho vypecie a potom pridam dalsie ingrediencie. Vyhoda tohto postupu je ze ten kus mastneho bravcoveho mesa ti tu panvicu kontinualne masti, ale nie velmi (aby to plavalo v masti alebo oleji ako hovoris) ale tak akurat kolko treba.
    Ak potrebujem trosku mastnejsie tak nanho varechov zatlacim, ak nepotrebujem uz viac masti tak ho z panve vyhodim...
    A viem ze ta mast pochadza z prirodzeneho zdroja, pekne vonia, ma vysoku odolnost voci prehoreniu a hlavne viem si regulovat uroven mastnoty ako som uz opisal hore.

    Predtym som mal problem ze som si musel na zaciatku stanovit kolko oleja, alebo tuku budem potrebovat a niekedy som to prehnal, alebo napriklad ked som pridal hriby tak vsetko popily a potom bola panvica sucha.

    Takto staci toho tuku naozaj dost (prekvapivo) malo.
    NYX
    NYX --- ---
    Mam https://www.alza.cz/...buyer-ocelova-panev-na-palacinky-30cm-mineral-b-element-db561530-d4529881.htm a da se na ni pracovat s pomerne malym mnozstvim tuku, ale chce to cvik :)

    Nemuze do mycky, skladuje se lehce mastna a chce to mit dost velkou plotynku aby se skutecne nahrivala rovnomerne po celem povrchu.
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    JINX: Třeba čistě nerezová, ale to není pro přípravu jídla bez tuku. Obyčejného PTFE bych se nebála, od provařené značky. Tam pár let na nepřilnavost funguje dobře.
    DANCHEZ
    DANCHEZ --- ---
    JINX: tak si ji delej na masle:)
    jinak asi jakakoliv neprilnava panev by mela byt ok.. pokud neposkodis povrch tak by nemela vypoustet zadne latky (jinak by ji nepustili na trh)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam