JINX: mne sa celkom oplatilo vypytat si od mesiara kus bravcoveho tuku (proste taky kus masneho mesa na ktorom nie je ziadne meso iba mast)
z toho si odkrojim taky platok dam na rozpalenu panvicu, a pockam kym sa trosku masti z neho vypecie a potom pridam dalsie ingrediencie. Vyhoda tohto postupu je ze ten kus mastneho bravcoveho mesa ti tu panvicu kontinualne masti, ale nie velmi (aby to plavalo v masti alebo oleji ako hovoris) ale tak akurat kolko treba.
Ak potrebujem trosku mastnejsie tak nanho varechov zatlacim, ak nepotrebujem uz viac masti tak ho z panve vyhodim...
A viem ze ta mast pochadza z prirodzeneho zdroja, pekne vonia, ma vysoku odolnost voci prehoreniu a hlavne viem si regulovat uroven mastnoty ako som uz opisal hore.
Predtym som mal problem ze som si musel na zaciatku stanovit kolko oleja, alebo tuku budem potrebovat a niekedy som to prehnal, alebo napriklad ked som pridal hriby tak vsetko popily a potom bola panvica sucha.
Takto staci toho tuku naozaj dost (prekvapivo) malo.