SKRU:
samozásobitelství, děkuji za slovo/termín
Co je tedy na samozásobitelství špatného?
Krom třízení papíru-skla-plastů mám doma kompost (jen toho bioodpadu, co jde v Praze do popelnic !!!)
Když sekám trávu, vozím jí kamarádovi do vedlejší vesnice - má dvě kozy - prostě vyměníme trávu za mléko (ze kterého se nakonec poseru, páč na něj nejsem zvyklá :c)))
Ale prostě netvrďte mi, že ty jiné způsoby nejsou - já je praktikuji. Není to sice nejpohodlnější (stejně tak jako když si vegan v restauraci ne a ne vybrat jídlo bez masa), ale vidím to jako cestu, abych se nemusela omlouvat za jatka - nepodporuji je, nesouhlasím s nimi a beru maso odjinud.
Úplně stejně jako velkojatka nepodporuji a nekupuji ani žádné potraviny z Polska. Nesouhlasím s jejich dovozem a kvalitou. Jako každý brojíme proti něčemu jinému. Přestává to býti svoboda ve chvíli, kdy se začně něco nakazovat, nařizovat a nutit.
Zbytek je na každém z nás a co je důležité zmínit, často to souvisí i s inteligencí a dostupností informací. Kdo čte jen konspirační teorie a zabývá se sluníčkařením, pro mě za mě... Můžeme se tu bavit o mase, ekologii, morálce a zda je vejce zvíře... nicméně pokud člověk zná všechny vstupní parametry, teprve pak si dovede vybrat, jakou cestou svůj život nasměrovat. To se pak nedá nikomu říci prostě nic.