• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPIRITMEDITATORExistuje nahrazka masa? Nebo maso je nahrazka jidla(hmota)? Aneb jedl by nekdo maso nijak neupravovany, cerstve uloveny?
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    OTZ: Ty mas vsechno dokazany :) ze neco prohlasis za pravdu z toho nedela pravdu. pateticke je, jak misto odpovedi na urovni si potreboval jen zas hloupe stouchnout.
    OTZ
    OTZ --- ---
    FIONOR: jinak teda zajimavy, jak tady delas ramena, a kdyz bys mel moznost toto svoje (byt zcestny a sovinisticky) tema rozvinout, vzdas se toho. dobre videt, jak si stojis za tim, co meles..
    OTZ
    OTZ --- ---
    ATOMOUSEK: reknu ti to presne: nula.
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    OTZ: Kdyz jsme u tech zivin: kolik veganu, ktere znas, je obeznich?
    OTZ
    OTZ --- ---
    BARRACUS: nevim, co je na smradu masozroutu patetickyho, to je realita:)

    BLOODRAT: viz ten strip, veg*n nerovna se slunickar, hipik ani naiva, a klidne se uchyli k nasili, kdyz je potreba. stejne jako se masozrout rad uchyli k nasili na bezbrannem tvoru (mase) a ospravedlnuje si to prirozenosti, potrebou zivin nebo jinyma, davno vyvracenyma blbostma.
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    OTZ: Ale trochu vice prdi, ne? Vzhledem k tomu, ze ji hure stravitalnou potravu a neprezvykuje ;)
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    BARRACUS: Co se tyce "kauzality", zminil jsem to i nize. Pokud sam sebe prescvedcis, ze jsi lepsi clovek (protoze nezabijis zviratka), pak ti musi byt tak dobre, ze i mene smrdis :)
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    OTZ: A proc na tak patetickej kec musis odpovedet podobne pateticky? trochu skoda..
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Mě baví sledovat tu veganskou empatii a duševní pohodu.
    OTZ
    OTZ --- ---
    btw. chces rict "poteseni smrti"
    OTZ
    OTZ --- ---
    hrozne patetickej kec. ale uzij si to, je dokazano, ze clovek masu neholdujici voni lepe, nez masozrout. prirozene, nevylucuje totiz odpadni latky, jako je napr. mocovina..
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    OTZ: nevidím důvod... ať si unylé veganky šukají s vegany - já o ně soupeřit nebudu a raději si najdu nějakou, která se nebojí své živočišnosti a umí si užít potěšení života
    OTZ
    OTZ --- ---
    FIONOR: tady si o tom muzes podebatovat a predvest se:

    Upútavka: Sú vegáni lepší v posteli? Online odpovie Tereza Vandrovcová
    http://www.munimedia.cz/...putavka-su-vegani-lepsi-v-posteli-online-odpovie-tereza-vandrovcova-6260/
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    SPIRITMEDITATOR: Anketu jsem vyplnil :)

    Kdyz jsi nyni aktivni,polozim ti otazku: predpokladam, ze text "jeee a co jis, kdyz..." je tvuj. Rad bych se zeptal, zda je jeho podstatou to, ze ziskavani masa je (rekneme) neesteticke, nebo to, ze maso nepotrebujeme.
    Ja si myslim, ze je vzdy trochu s podivem, ze se tato dve temata v rozhovorech s lidmi odmitajicimi maso dosti michaji, a ze je tezko dokazi oddelit.

    Jde mi o toto: Lide nejedi cerstve maso a nejsou vybaveni k primemu lovu. Je to proto, ze nejsme selmy, ale mrchozrouti (maso nechavame dozrat = nejime cerstve maso po porazce, mezi pochoutky patri susena masa, a podobne). Samozrejme je nas ale moc a neexistuje dostatek predatoru, abychom se na zbytcich jimi zanechanych zivili. A tudiz musime nekde hromadne vyvrazdovat stada, abychom se najedli (smyslem slova "musime" neni, ze nemame moznost maso nejist, ale ze nemuzeme nechat lov na jinem druhu).
    Z toho vyplyva, ze je mnohym lidem proti srsti zabijet zvirata - coz je z vyse uvedeneho duvodu celkem prirozene. Nicmene, pokud se smirime s myslenkou, ze jsme mrchozrouti, ze jime zkvasene (chleba, pivo, ...), plesnive (syry, salamy, ...) a stare (brambory, maso, ...) potraviny, a ze nas "vrazdeni" zvirat neodpuzuje proto, ze bychom od prirody nemeli radi maso, ale ze nejsme od prirody selmy, debata o pojidani masa, dle meho nazoru, ziska novy rozmer a mozna i smysluplnost.
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    ATOMOUSEK: Jj, ryby jsou syrove super. ale teda kapr mi treba smrdi, morske jsou mnohem chutnejsi. Jinak teda tatarak je super vec, pro mnoho masozravcu je to valstne vrchol blaha :D


    SPIRITMEDITATOR: Ano, tuto zvysenou empatii a vetsi vyrovnanost mi popisovalo vice lidi. U me to nejak nefungovalo. naopak pri vynechani masa po delsi casove obdobi jsem se citil vice a vice nesvuj. Vcetne stoupajici agresivity. // Jen bych k tomu rad dodal jednu poznamku. VEtsina lidi pri prechodu na vegetarianstvi/veganstvi prochazi vetsi zmenou. neco je vetsinou motivuje k tomu prestat jist maso. mnohdy zacnou delat nejaka cviceni a celkove dochazi ke zmene zivotniho stylu. je zde tedy moznost, ze za ono zmenou dusevniho rozpolozeni nestoji pouze nejedeni masa. Jinymi slovy kauzalita je dle meho neprukazna.
    SPIRITMEDITATOR
    SPIRITMEDITATOR --- ---
    ATOMOUSEK:

    omlouvam se za informaci o ankete na dane tema
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    SPIRITMEDITATOR: omlouvam se, jestli jsem prozradil cast vysledku dopredu ;)
    SPIRITMEDITATOR
    SPIRITMEDITATOR --- ---
    ATOMOUSEK: na toto tema jsem vytvoril zvlast anketu
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    Jinak k otazce, zda by nekdo jedl maso neupraveny, cerstve uloveny: Ja to zkusil. Ale spatne se to kouse. Naprosto zretelne je potreba to rozemlit. Rozemlete maso snim v poho syrove, mam ho moc rad :) Pokud by to nekdo chtel vyzkouset, zacnete libovym hovezim. Bez namleti lze rozkousat maso velmi mladych zvirat, ale vyhnete se kurecimu masu (ktere samozrejme lze rozkousat celkem snadno, ale pozitek v tom nespatruji). Ryby lze jist pry bez problemu syrove, ja vsak jedl pouze nasolene (a ty byly v poho). Asi jsou lepsi morske syrove ryby, pac jsou uz nasolene ;)
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    ECLECTICA: Placentu pojidaji otcove, ne? Nebo, ze bych se u porodu spletl?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam