• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPIRITMEDITATORExistuje nahrazka masa? Nebo maso je nahrazka jidla(hmota)? Aneb jedl by nekdo maso nijak neupravovany, cerstve uloveny?
    Jeee a co jis, kdyz nejis maso? Jeee a co jis ty? Jenom maso? Zamysleme se trochu, proc jime maso? Mozna zvyk, mozna zastaraly nazor, (dnes jiz doktory bez ega vyvracen) ze je zdravy a dokonce potrebny, mozna domnenka, ze nam chutna samo o sobe, mozna nemame moc na vyber, kdyz prijdeme do restaurace, kde z dvou stovek jidel, jsou tri vegetariansky a mezi nimi je salat s kurecim masem, nebo smazeny file. Mozna mame v hlave ulozeno ze to je bezny od praveku a proto je to spravny. Mozna od mala nam je nuceno(diky zastaralemu nazoru) vic nez jakekoliv jine jidlo.... viz "aspon to masicko snez, brambory a zeleninu muzes nechat" mozna protoze je levnejsi nez syr nebo zelenina a mozna ......??? Myslim ze je na case v roce 2013(rok transformace, nebo velkych zmen) prehodnotit, nebo uz konecne aspon vyhodnotit situaci a zamyslet se nad skutecnym vyznamem masa a predevsim na zpusobu jakym to maso ziskavame a hlavne jestli nam vic "dava" nebo "bere". Jestli je pestrejsi strava typu: "maso na milion zpusobu" nebo "milion kombinaci a zpusobu pripravy veskere rostlinne stravy" atd.
    rozbalit záhlaví
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    OTZ: Odkazuj se na zdroje na vedecke materialy a ne na svuj cich. Napadlo te nekdy,ze co tobe smrdi nekomu jinemu muze vonet? Navic, tou toxicitou si opravdu nejsem jisty. A opet je zde zanedbano mnoho dalsich promennych, ktere muzou ovlivnit ten pot. Bohuzel jsem jeste nenarazil na misto,kde by veg*ani meli svoji satny a masozrouti tu svoji.
    OTZ
    OTZ --- ---
    BARRACUS: hele tak si bez nekdy pocichat do satny masozroutu po sportu a pak do satny vegetarianu. nechces mi snad tvrdit, ze pri zpracovani masny potravy lidskym telem nevznika nasobne vic (a toxictejsich) odpadnich latek, jez se vylucujou mj. taky potem, ze ne?
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    OTZ: Takze je tu i ta moznost, pomineme-li nedostatek zivin v jejich jidle, ze jsou to lide vyrazne zamereni na sve telo... To by ale pak znamenalo, ze to nebudou nejpozornejsi milenci, neni-liz pravda? :)
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    OTZ: Ty mas vsechno dokazany :) ze neco prohlasis za pravdu z toho nedela pravdu. pateticke je, jak misto odpovedi na urovni si potreboval jen zas hloupe stouchnout.
    OTZ
    OTZ --- ---
    FIONOR: jinak teda zajimavy, jak tady delas ramena, a kdyz bys mel moznost toto svoje (byt zcestny a sovinisticky) tema rozvinout, vzdas se toho. dobre videt, jak si stojis za tim, co meles..
    OTZ
    OTZ --- ---
    ATOMOUSEK: reknu ti to presne: nula.
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    OTZ: Kdyz jsme u tech zivin: kolik veganu, ktere znas, je obeznich?
    OTZ
    OTZ --- ---
    BARRACUS: nevim, co je na smradu masozroutu patetickyho, to je realita:)

    BLOODRAT: viz ten strip, veg*n nerovna se slunickar, hipik ani naiva, a klidne se uchyli k nasili, kdyz je potreba. stejne jako se masozrout rad uchyli k nasili na bezbrannem tvoru (mase) a ospravedlnuje si to prirozenosti, potrebou zivin nebo jinyma, davno vyvracenyma blbostma.
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    OTZ: Ale trochu vice prdi, ne? Vzhledem k tomu, ze ji hure stravitalnou potravu a neprezvykuje ;)
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    BARRACUS: Co se tyce "kauzality", zminil jsem to i nize. Pokud sam sebe prescvedcis, ze jsi lepsi clovek (protoze nezabijis zviratka), pak ti musi byt tak dobre, ze i mene smrdis :)
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    OTZ: A proc na tak patetickej kec musis odpovedet podobne pateticky? trochu skoda..
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Mě baví sledovat tu veganskou empatii a duševní pohodu.
    OTZ
    OTZ --- ---
    btw. chces rict "poteseni smrti"
    OTZ
    OTZ --- ---
    hrozne patetickej kec. ale uzij si to, je dokazano, ze clovek masu neholdujici voni lepe, nez masozrout. prirozene, nevylucuje totiz odpadni latky, jako je napr. mocovina..
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    OTZ: nevidím důvod... ať si unylé veganky šukají s vegany - já o ně soupeřit nebudu a raději si najdu nějakou, která se nebojí své živočišnosti a umí si užít potěšení života
    OTZ
    OTZ --- ---
    FIONOR: tady si o tom muzes podebatovat a predvest se:

    Upútavka: Sú vegáni lepší v posteli? Online odpovie Tereza Vandrovcová
    http://www.munimedia.cz/...putavka-su-vegani-lepsi-v-posteli-online-odpovie-tereza-vandrovcova-6260/
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    SPIRITMEDITATOR: Anketu jsem vyplnil :)

    Kdyz jsi nyni aktivni,polozim ti otazku: predpokladam, ze text "jeee a co jis, kdyz..." je tvuj. Rad bych se zeptal, zda je jeho podstatou to, ze ziskavani masa je (rekneme) neesteticke, nebo to, ze maso nepotrebujeme.
    Ja si myslim, ze je vzdy trochu s podivem, ze se tato dve temata v rozhovorech s lidmi odmitajicimi maso dosti michaji, a ze je tezko dokazi oddelit.

    Jde mi o toto: Lide nejedi cerstve maso a nejsou vybaveni k primemu lovu. Je to proto, ze nejsme selmy, ale mrchozrouti (maso nechavame dozrat = nejime cerstve maso po porazce, mezi pochoutky patri susena masa, a podobne). Samozrejme je nas ale moc a neexistuje dostatek predatoru, abychom se na zbytcich jimi zanechanych zivili. A tudiz musime nekde hromadne vyvrazdovat stada, abychom se najedli (smyslem slova "musime" neni, ze nemame moznost maso nejist, ale ze nemuzeme nechat lov na jinem druhu).
    Z toho vyplyva, ze je mnohym lidem proti srsti zabijet zvirata - coz je z vyse uvedeneho duvodu celkem prirozene. Nicmene, pokud se smirime s myslenkou, ze jsme mrchozrouti, ze jime zkvasene (chleba, pivo, ...), plesnive (syry, salamy, ...) a stare (brambory, maso, ...) potraviny, a ze nas "vrazdeni" zvirat neodpuzuje proto, ze bychom od prirody nemeli radi maso, ale ze nejsme od prirody selmy, debata o pojidani masa, dle meho nazoru, ziska novy rozmer a mozna i smysluplnost.
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    ATOMOUSEK: Jj, ryby jsou syrove super. ale teda kapr mi treba smrdi, morske jsou mnohem chutnejsi. Jinak teda tatarak je super vec, pro mnoho masozravcu je to valstne vrchol blaha :D


    SPIRITMEDITATOR: Ano, tuto zvysenou empatii a vetsi vyrovnanost mi popisovalo vice lidi. U me to nejak nefungovalo. naopak pri vynechani masa po delsi casove obdobi jsem se citil vice a vice nesvuj. Vcetne stoupajici agresivity. // Jen bych k tomu rad dodal jednu poznamku. VEtsina lidi pri prechodu na vegetarianstvi/veganstvi prochazi vetsi zmenou. neco je vetsinou motivuje k tomu prestat jist maso. mnohdy zacnou delat nejaka cviceni a celkove dochazi ke zmene zivotniho stylu. je zde tedy moznost, ze za ono zmenou dusevniho rozpolozeni nestoji pouze nejedeni masa. Jinymi slovy kauzalita je dle meho neprukazna.
    SPIRITMEDITATOR
    SPIRITMEDITATOR --- ---
    ATOMOUSEK:

    omlouvam se za informaci o ankete na dane tema
    ATOMOUSEK
    ATOMOUSEK --- ---
    SPIRITMEDITATOR: omlouvam se, jestli jsem prozradil cast vysledku dopredu ;)
    SPIRITMEDITATOR
    SPIRITMEDITATOR --- ---
    ATOMOUSEK: na toto tema jsem vytvoril zvlast anketu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam