ECLECTICA: :) to myslis vazne?
zpusob pestovani/chovu/VYROBY ma ale primy a ohromny vliv na vyslednou kvalitu produktu
modifikovany vs prirodni= jina chut
v pripade ze se mylim, tak me presvedc
ale ne tady prosim! (bud na te diskuzi, az bude zalozena, nebo aspon do posty)- at to tu nezasirame
pokud se pestuje/vyrabi/chova kvalitne, bude kvalitni i potravina
takova modifikovana/neprava vanilka a Bourbon prava vanilka z Mexika/Madagaskaru je vazne NESROVNATELNA
nebo hybridni Cesky domaci rajce od babicky ze zahradky a Holandsky/sklenikovy/dopovany-urychleny/jedno stejny jako druhy BEZ JAKEKOLIV CHUTI(podobajici se rajceti) ... neni rozdil?
takovy kokos ze Srí Lanky za 50Kč se taky neda srovnat s tim za 8.90Kč Eurosho...
rozdil v kvalite je skutecne markantni(konkretne u toho kokosu jsem se dlouho nemohl dopatrat v cem je ten rozdil, ze jeden mi chutna tak, ze bych se ho mohl uzrat-chut je temer identicka s cerstvym kokosem a jiny nema chut temer zadnou-teda tu podobnou cerstvemu kokosu, ale zato z nej citim jakousi pachut z ktere mi je dokonce blivno-ze by modifikaci?nevim! ale nechutna mi-pozdeji jsem prisel na to cim to je-odpoved je BIO mi chutna, jiny ne)
kakao
sul (doporucuji porovnat tescovalue a bio himalajskou-a schvalne kolik jake budete muset pouzit, pro stejne mnozstvi jidla a samozrejme aby jste docilili stejne chuti)
.
.
atd.
a tak je to se VSEMI (MOZNA ne-uplne vsemi) potravinami
s objevenim/vyzkousenim BIOpotravin jsem se tak trochu znova vratil do davnych let a obnovil sve puvodni chute a zjistil, ze opravdu ty chute co jsem mel driv tak rad, jeste existuji.. jen si musite priplatit/najit je
za poslednich deset let jsem prestaval jist vic a vic potravin...
a to protoze se jejich chut zacala vyrazne lisit od te puvodni, az dokonce nekdy se mi vylozene zacala urcita potravina hnusit.. a rozdilu BIO-neBIO jsem nechtel skoro, jak skoro- VUBEC verit
neBIO se v nekterych pripadech vubec nepodoba, nebo je hodne vzdaleny od chuti puvodnich potravin
zato BIO potravina je vetsinou presne takova, jaka by mela byt(jak jsem ji vzdycky znal)