THOMASMORTA:
vies o tom, ze vyborne prekrucas? vyberies si nejaku cast, ktora sa ti hodit - citujes ju a potom ju prepovies vlastnymi slovami, kedy povies nieco uplne ine, mozno ti to funguje na inych ludi, ale na mna ti to fungovat nebude, to je Straw man argument - utok na slamennu babku
a mimochodom ma mrzi, ze tuto diskusiu stale a opatovne posuvas len do polohy, kedy sa snazis pretlacat svoje pravdy, prepac, ale neverim ti, ze ti naozaj zalezi na tom co zalezi mne, inak by si k tomu pristupoval inak, snazil sa dozvediet, nechodil vsade len so svojimi mudrostami
ak ide o tieto veci, je fajn, mat balance, mat tak polovicne agnosticky pristup, lebo ak sa jedna o ludi a vztahy, clovek nie vzdy bude vsetko vediet, vsetkemu rozumiet a podobne, to nie je ziaden uzatvoreny system s obmedzenym vyctom moznosti a psychologia sice vyuziva logiku, ale nie je striktne postavena na logike, ludia sa dost riadia a aj keby tie procesy boli logicke, vela z tych procesov si clovek neuvedomi a neodhali ich :)
a navod na vedenie partnerskeho vztahu tu snad nikto ani neocakaval, je skoda, ze to ale zavrhujes, to ze niecomu nemozes rozumiet uplne, neznamena, ze by si nemohol viac
napriklad som sa aj s tebou opakovane snazil ist do diskusie, kde si budeme davat obohacujuce nazory, ale nie, ty to zas a zas stavias do konfliktu, je to neprijemne bavit sa s takym clovekom, akoby si si sem prisiel honit vlastne ego na svojej mudrosti, ale ja sa z toho tvojho pisania naozaj nic nedozvedam
ked budes vnimat vsetko tak fatalne, co ti mam na to povedat, ano mas pravdu, vzdy ked vsetko prekrutis budes mat pravdu, utop sa vo svojej mudrosti :) takych ludi nestretavam casto, ale napriklad teraz viem, normalne citim, zeby som nedokazla byt ani priatel s takym clovekom ako si ty, ktory je za kazdych okolnosti najmudrejsi na svete a tym zahati ostatnym, aby poznali viac, lebo on ma tu svoju najmudrejsiu pravdu a zaroven vidi vsade vsetko ako je nepoznatelna, je to take sebavylucujuce, vlastne nechapem preco si sem prisiel
prosim uz na mna nereaguj a nepis na mna, nechcem sa s tebou bavit :) budem sa radsej bavit s ludmi, u ktorych uvidim uprimny zaujem a nie to ze si iba potrebuju honit ego, toho som si dost uzil davno ked som este blogoval, bohuzial je takych ludi prilis vela a ostavaju pre mna rovnako nezaujimavi ako boli vzdi, proste su iba hnidopichovia