GORG:
Nečteš ti nějak špatně? Přihlášení na pracák rozhodně nestačí, Ach jo. Cituji co jsem napsal: "(a) jsi prihlasenej na pracaku a (b) aktivne se snazis praci najit.". Jestli tady nekdo cte spatne, jsi to ty, kdyz ti jaksi unikla ta cast o aktivnim hledani prace.
No řekněme, že ten člověk kurva nechce dělat jakoukoliv práci, ikdyby mohl. - aha. Takze opravdu to cele je jenom o tom, jak vzit penize tem co pracujou a dat je tem, co "kurva nechteji delat jakoukoliv praci".
Dekuji, tim se to opravdu vyjasnilo.
Třeba se chce mezitím sebevzdělávat, - a samozrejme, ucast v rekvalifikacnich kurzech je vec, pri ktere dostanes nejen tu davku, ale casto ti i stat ten kurz zaplati.
GORG:
So much for the automatic životní minimum, které si vydupe každý. - strawman fallacy, o automatickem zivotnim minimu jsem nikdy nepsal, od zacatku jsem psal ze je potreba splnit nejake jednoduche podminky. Ale prima, to ze ti nezbyva nez tohle o necem vypovida 8)
Kazdy kdo aspon trochu chce pracovat v tomhle state praci bud dostane, nebo mu stat vyplati aspon nejaky minimalni penize. Blaboly o tom, ze te stat necha na holickach plati jen pokud opravdu aktivne nechces pracovat. Coz je tvoje pravo, ale fakt nechapu, proc bych takovyhle lidi mel zivit ze svejch dani. Jestli si chces malovat obrazy, najdi si mecenase, ale nenut vsechny ostatni at ti platej tvoje matlani.