NEKROMANT: Termin lepsia praca - inu neviem zacal si s tym ty:
I když by NZP znamenalo zvýšit daně třeba skoro třetinu tak to neznamená že zaměstnanci budou o třetinu chudší..Většina se jim zase vrátí v těch dávkách NZP a budou mít za to o něco více možností se vykašlat na práci a nebo vzít "lepší" práci která je méně placená...
Ale v podstate si odpovedal - NZP vo vyske takej aby si nemusel pracovat a dokazal vyzit. Problem je ten, ze ak nastavis NZP pre nizkoprijmove skupiny tak aby vyzili, tak to nebude stacit pre skupiny s vyssim standardnom. Takze ak ma niekto standard napr. 2 auta, dom a aspon jednu dovolenku v zahranici do roka (co myslim, nie je ani zdaleka mimo strednej triedy, ktoru zachranujes) - co sa pre neho zmeni?
Bud znizi svoj standard a NZP bude mat pre neho vyznam. Alebo bude uplne tak isto potrebovat svoju pracovnu poziciu, tj. zmeni sa akurat to, ze ked sa nieco totalne doserie v jeho zivote bude moct z jeho pohladu zivorit na 10000 / mesiac - co je ale vec, ktoru pomaly poriesis nejakou slusnou poistkou. (Btw poistovnictvo ako celok by pravdepodobne pri NZP malo vazne problemy s existeciou)
Tj. tento lepsie zarabajuci clen strednej triedy bude tak isto ako teraz tvrdo makat aby udrzal svoj zivotny styl. Bude este tazsie hladat dobre platenu pracu - lebo bude xy kandidatov, ktori to mozno budu robit sa 1/3 ved maju NZP. Mas stale pocit, ze bude tento clovek stastny z toho, ze ma NZP? A myslis, ze tu ostane?
To ze to "ide" je presne na urovni toho, ked ja poviem, ze dnes mozeme kolonizovat Mars. Technicky nato asi aj mame, ale naklady budu neuveritelne a vysledok silne pochybny.
Inak to video s panom Hohostom je v tak tragickej kvalite, ze to hadam ani nema cenu na nastenke mat.