• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    VYHULENY_UFO: Zkus třeba "občanská mzda", "občanský plat" ...a pak to porovnej s tím co jsi prve napsal...

    MANFRED: Yap přitom kolikrát kvůli železu za 200 stovky vykopou dlouhatánský příkop, za který by na správném místě dostali zaplaceno třeba 10k...

    to je fakt vtip roku, ještě žes to stihnul :-)
    Je to menší nesmysl, než by se mohlo zdát, ale v jeho podání (argumentaci) to fakt vtip je...

    JUNIPETRUS: Tak jakkoliv své dovednosti a vědomosti za bohatství považuji, mám takovou obavu, že tuto definici nesdílíme a podle jakékoliv jiné to s tím bohatstvím nijak zářné není...

    DANYSEK: Jen taková drobná poznámka k samotné existenci ZP. On už existuje, jen je rozpatlaný do mnoha dávek, s mnoha spletitými podmínkami a naneštěstí pro pracující je nejnižší, což je umocněno tím, že kolikrát ani netuší, že na to mají nárok a jak ho uplatnit...

    MANFRED: ti, kdo NZP by NZP upotřebili (tim myslim lidi kteří by ho použili nikoli k flákárně, zevlingu a jiný nepotřební, ale třeba někdo kdo by to fakt využil na rozjezd a tak.) ho jednak nemusejí mít (uživí se i jinak a je jim jasný že až se zmůžou byli by z nich plátci)
    Jo, jenže bez existence NZP jsou tito lidé (tedy de facto střední a nižší střední třída) v horší pozici, než ti, co se oddávají zevlingu - protože ti ZP (s relativně minimem podmínek) MAJÍ JIŽ DNES, většinou v rozpětí 2200-7410 Kč/měsíc a mohou se dostat až k cca 11k ZP.

    ALMAD: Za práci ve společenském smyslu považuji aktivitu, která samostatně či v rámci většího uskupení vede k vytváření hodnot či udržování procesů důležitých pro společnost jako celek, nebo jednotlivé osoby (tvůj bod 3), která je alespoň částečným zdrojem obživy osoby aktivitu vykonávající. (body 1+2)

    Takový úklid mého domova je také práce, ale společnost nezajímá, zda mám doma uklizeno a nikdo mi za to nic nedá, ergo se tím nejsem schopen živit. S částečnou výjimkou, která v našich končinách zatím není obvyklá - v zahraničí existují "profesionální nájemníci", kteří obývají (a tím udržují) drahé byty určené k prodeji, za což mají výrazně levnější nájem, než je obvyklé...

    XCHAOS: Technologie nejsou všespásné a vždy je někde na konci potřeba člověk, který je ovládá... Akorát to samozřejmě není Franta z Horní Dolní, co nedodělal ZŠ a už byl 3x na neúspěšném protialkoholním léčení, protože chlastá jak prezident...

    SHEALA: Na ÚP-NSD, nikoliv na OSSZ...

    SHEALA: TTo chce při fundraisingu zainteresovat nějaké protřelé podvodníky z této oblasti... U nevidomých je to třeba Brailcom. Sice jsou profláklí, ale ve svých podvodech jsou většinou úspěšní...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Vsak jsem nepsal, ze jste pred krachem. Firmu jste zakladali ve ctyrech pred skoro peti lety (jojo, leti to) uz spolecne spise jako nutne zlo (nic ti prece "nebranilo" zalozit firmu 100% vlastnenou jen tebou... pricemz mas jen cca tretinu), tve predchozi zivnostenske pusobeni do toho nepocitam ;-) Reagoval jsem jen na to udajne Tve bohatstvi - ktere nutne nemusi plynout ze statnich zakazek (i kdyz ano, ze statnich zakazek se vydelava snaze a rychleji - z preprodeje komoditni sluzby, kterou nabizi kdekdo to jde vyrazne hur - zvlast dnes, kdy konkurence dnes dokaze za mene nabidnout vice; ale uzivit se tim samozrejme jde)... Nicmene ne zrovna valny vlastni lokalni uspech pro tebe neni varovanim pri prosazovani tech globalnich tezi? :-) Vzdyt i to zamestnavani kamaradu za ZP je defacto jen NZP pro par lidi, zda se ze ti neni zcela po srsti... ;-) I kdyz na tom fakticky "vydelas" - zamestnanec coby naklad - o to mensi DPPO odvedes statu... a muzes experimentovat :-)

    JUNIPETRUS: Vzdelany clovek? Nevsim jsem si, ze by mel nejaky akademicky titul :-) Dokonce v jinych diskuzich zde na NYXu pusobi velmi nevzdelane - popira zakladni a davno prokazane fyzikalni zakony, atd. Ale to neni predmetem diskuze. Na vecne vyvraceni tveho argumentu to stacilo a neni ucelem schazovat XCHAOSe. Zpatky k NZP...

    Co tedy brani tem tvym bohatym, kteri o NZP tak stoji rozdavat sve penize tem chudym a podporit jejich bidny? :-) Staci naplnit penezenku a projit se po Hlavaku... potencialnich prijemcu tam najdou spoustu. A nejen tam, natazenych rukou je vsude dost...

    To zasadni k tematu jsi stale nezodpovedel. Takze tazi se znovu, z cecho chces NZP zaplatit a cim hodlas kompenzovat vypadek zpusobeny zrusenim DPFO ???
    Zrovnatak jsi nejak opomel osvetlit, jaka ze fakta hovori pro NZP. Jen pro ujasneni - fakta jsou overitelne informace. Nikoliv hypoteticke akademicke konstrukce ;-)
    JUNIPETRUS: a na tvych odkazech ta odpoved na otazku "z ceho" neni opet plne zrejma a skutecne podlozena kalkulaci (navic temer nepokryva ten vypadek DPFO). Jednak se tam operuje s imaginarnimi cisly typu "usetrime na statnich zamestnancich", do zdroju se take castecne zapocitavaji i duchody (coz samo o sobe povede ke snizeni prijmu u teto cilove skupiny, pokud jim das jen NZP...), moc se take neresi co s lidmi o ktere je systemove tu socialni podporu potrebujou (mj. tezce postizeni...) a do jejichz hromadky se rovnes saha ve prospech NZP (aby ta castka NZP vysla vyssi). Spousta otazek je zodpovezena v rovine nejak to dopadne (imaginarni vynos z "bezpecnych" investic, co neco dorovna - ale co kdyz se ta investice nepovede?) a o seriozni analyze nemuze byt rec. Cele to je jen teorie :-)
    Promin, ale webovky s teoretickymi texty fakta nejsou. Ceska republika navic neni Aljaska (ropu k tezbe zde mame ve velmi malem mnozstvi, co nepokryje ani nasi vlastni spotrebu), nemame tu takove nerostne bohatstvi, ze ktereho by se dal uzivit narod. A komodity, ktere zde tezit lze ve vetsim meritku se prodavaji na trhu stale hur (snad mimo uranu, ale toho zas tak moc nemame, a nebyt rostouci ceny v posledni dobe, davno by se ten posledni uranovy dul u nas zavrel). Viz situace na Karvinsku ci na severu Cech - cena uhli klesa... a i v pripade te ropy bude jeste veselo asi i na te Aljasce ;-) Kalkuluje se tam i se zvysenim DPH - kdy i praxe u nas davno dokazala, ze zvyseni procentni sazby DPH nevede ke zvyseni vyberu (pri poslednim zvyseni tomu bylo presne naopak - a to slo o drobne navyseni, nikoliv jeji zdvojnasobeni). Naopak zvysovani DPH vede k rostoucimu poctu podvodu, protoze je dan tak vysoka, ze se podvadet uz vyplaci ;-) Toto jsou fakta.
    JUNIPETRUS: A cim se ta investice vrati? :-) U investice se ocekava, ze se v necem take vrati. Domnivas se, ze kdyz narves lidem nejaky mrzky peniz, ucinis je stastnymi a svet bude slunickovejsi? :-) Fajn, tak mi vysvetli, proc jsou lidi, co i kdyz dostavaj od statu podporu, tak presto chodi treba i krast draty ze stozaru (a vykopavat ze zeme; ale za penize kopat nejdou)... :-)

    _BENNY: sacoval bych to na mamahotel ;-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    DANYSEK: U mnoha těch lidí nechápu tu životní strategii, protože dělat teda nechtěj, ale pak se nám vyloupne za noci postava, ujde strašnym bordelem( s nástražnejma jámama který vyrobili kopáči železa, taky stejnej případ) a keřema dva kiláky, vyleze na 5 metrovej stožár, pod napětím visíce na tom klandru ufikne pilkou na násadě vod smetáku konec kabelu, sleze a vyšplhá na další klandr a fikne to na druhý straně, pak to vláčí dva kiláky zpátky, vořeže z toho izolace a naseká to na 30 cm kousky a pak to odvláčí (pokročilejší odvezou) do sběrny kde za těch 5 kilo mědi dostane 250 kaček (protože to prodá "bez občanky). Ta železářská banda zase kope jámy jak na trabanty, aby se dostala k železu který se tam kdysi zavezlo, taky neuvěřitelná práce, už jenom proto že je to dneska v lese musej sekat kořeny.
    Nedávno jsem byl ve sběrně shánět nějakou mosaz, tam to frčí jeden za druhym, je mi docela záhadou, kde to furt kradou (nyní
    teda byl v akci spíš hliník, firma co dělala v jednom městečku kulturák použila duralový lešení:-)
    Přitom když se sháněj kopáči, nastupí bulhaři nebo rumuni. Ty myšlenkový pochody jsou fakt záhadný.
    JUNIPETRUS: "Pro NZP hovori fakta, a vyhody, ktere prinasi jedincum a spolecnosti." to je fakt vtip roku, ještě žes to stihnul :-)
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    DANYSEK: naznacuji tim, ze o NZP stoji zejmena ti jedinci, kteri jsou ve skutecnosti nemakacenkove a ocekavaji, ze je bude zivit nekdo jiny (rodice, zamestnavatele, stat...) - aniz by oni sami hnuli prstem.
    Cili argument ad hominem. Mas to nejak empiricky podlozene? Kolik znas, kteri podporuji NZP a co o nich vis?
    Ja ti, ale muzu vyjmenovat celou radu lidi, i bohatych lidich, co evidentne nemakacenka nejsou a nzp sami nepotrebuji.
    Prikladem v teto diskusi je treba Xchaos, Comodor.

    Pro NZP hovori fakta, a vyhody, ktere prinasi jedincum a spolecnosti. A ja sazim na racionalni argumenty, ktere lidi presvedci o nutnosti NZP.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    JUNIPETRUS: precti si znovu a pozorneji cely svuj vlastni prispevek a zkus se zamyslet nad tim, jak na ostatni muze pusobit ten soubor vet. A pokud se chces vyvarovat nepochopeni svych myslenek, nauc se vyjadrovat presneji ;-)
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    DANYSEK: kde jsem psal, ze myju nadobi nedobrovolne? Nebo ze me nekdo nuti mit nadobi?
    Jinak jeste jednou dekuji za radu, ze si mohu poridat mycku nebo si zaplatit uklizecku. Jsi tak chytry
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: blahopreji k uspesnemu rozvinuti me kratke myslenky "ne tedy, ze by nemela nejaky historicky vyznam, ale ta doba byla celkem krvava a pozrala i svy vlastni deti".

    presne to sem mel na mysli, ale pocital jsem, ze si historicke detaily mistni ctenari osvezi z hodin dejepisu a nebo najdou na wiki.. takze dik za poplneni.


    XCHAOS: desi me lide, kteri by pracovali jen prilezitostne a stydeli by se za to, ze jsou delniky nebo uredniky. nektery obory, napriklad it, kde delam ja, vyzaduji celozivotni vzdelavani. to znamena, ze kdyz se vyseres na vzdelavani, za par let ti ujede vlak. nemlich to samy v medicine, taky bys mel asi problem sednout do zubni vrtacky z roku 1925, kterou bych ovladal ja- prilezitostny zubar (a i bez wikipedie vim, kde ma clovek zuby!!!) , kdyz vedlejsi zubarka ma nejnovejsi model laserove vrtacky, kterou vymysleli v soukromem zdravotnickem institutu.


    NEKROMANT: co to je za nounejmy? tyhle mena slysim poprvy, ale asi to budou nejaky pomatenci jako tady na nyxech...


    GORG: staci mi se podivat, jaky existence ti davaji plusiky... to je podruhy, kdy se zasmeju pri cteni techto fantasmagorii :P


    COMODOR_FALKON: pokud mi google rekne, co se ti nezda proc ne... nejaky retezec by ale se hodil pro upresneni query..

    JUNIPETRUS: neuveritelnej bizaaaaar :P
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    JUNIPETRUS: pises cosi o nedobrovolne praci, za kterou nic nedostanes. Oponuji tim, ze te nikdo nenuti jakoukoliv praci vykonavat. V obecne rovine u jakekoliv konverzace plati, ze se vety vyznamove posuzuji v kontextu s tim, co je napsano/receno okolo. Mimo jine je zrejme, ze mas problem i s alegoriemi ve vetach - ackoliv jde o bezny konverzacni prvek - samozrejme hlupak se projevi tak, ze vytrhe slovo z kontextu vety a na to reaguje :-)

    A ano - naznacuji tim, ze o NZP stoji zejmena ti jedinci, kteri jsou ve skutecnosti nemakacenkove a ocekavaji, ze je bude zivit nekdo jiny (rodice, zamestnavatele, stat...) - aniz by oni sami hnuli prstem. Vyhodit nemakacenka je diky existujici regulaci velmi narocny ukon - pricemz povaha zamestnance se muze projevit treba az po pul roce. Regulacni ramec tomu vyhozeni flakace aktivne naopak brani - a pak se nekdo divi, ze se hledaji jine formy zamestnavani (DPC/ZL atd), kde tyhle rizika nejsou a potizisty se muzes snadno kdykoliv zbavit... obcas je potreba premyslet nad pricinami a nasledky ;-) A ono je dobre, ze cela rada lidi pracovat ani nechce? Jsem zvedav, co povis, az si totez rekne vetsina tech popelaru... :-)

    Odstraneni prime dane (z prijmu) je zdanlive "fajn", ale zapominas na obvyklou kompenzaci vypadku prijmu v podobe dane neprimych... ktere jsou... ehm... mene napadne, tudiz pomaleji chapajicimi jedinci snadno prehlednutelne ;-) Vyplaceni NZP se logicky necim pokryt musi - neb je to dalsi vydaj :) Zruseni DPFO znamena naopak vypadek >20% prijmu statni pokladny, coz je pomerne dost penez, co bude nekde chybet... cim to chces kompenzovat? Zvysenim DPPO...? Aha, jasne - jako by uz dnes nebyl problem s tim, ze firmy se ucelove presidluji kvuli danove optimalizaci a vymysli vselimozne klicky, jak na DPPO odvest co nejmene - takze dan projistotu zvysime, aby meli dalsi firmy (kterym se to dnes nevyplati resit a dan odvadi) padny duvod vymyslet podobna reseni? :-) Nebo zvednes treba DPH na rohliku, aby bylo z ceho NZP vyplacet...? To uz nema daleko k podvodne pyramidove hre... :-) Akorat nevim o zadne pyramidove hre s happy-endem... :D
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    PHAILO:
    Tvrdil totiž, že zpochybňuje, že peníze jsou nástrojem směny.
    Kecas. Nic takove jsem nerekl. Mozna jsi mel vidiny?
    FESTER
    FESTER --- ---
    JUNIPETRUS: rozdil mezi Venezuela Maduro a tebou neni zadny...
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    DANYSEK: proc mi pises, ze nemusim mit nadobi? Stezoval jsem si snad, ze nechci mit nadobi? Nebo chces pochvalit jak jsi chytrej?

    Jo,spatna regulace je svinstvo. Vis, ze NZP je prave velke deregulace? NZP pocita i se zrusenim dane z prijmu.

    takze plat bagristy bude jinde, nez plat kopace s lopatou ;-)
    Ty jsi tak chytrej.

    ale schopny pracovnik je nedostatkove zbozi.
    tak zbozi rikas jo. A treba ty si o sobe myslis, ze jsi kvalitni zbozi?

    Ve skutecnosti cela rada lidi skutecne pracovat ani nechce.
    To je dobre.

    Oni chteji pobirat plat a pracovni dobu travit vykecavanim se na internetu o blbostech a pokud mozno nedelat vubec nic...
    Chces naznacit, ze nechteji pracovat, ale pritom, chteji chodit prace, mezi lidi, byt v socialnim kontaktu?
    Hele, a mezi nami, co je to noumu, ktery si zamestnava lidi, kteri mu tam nic nedelaji, dobre mu tak.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    XCHAOS: Mám takový pocit, že jsi nepochopil, že jsem chtěl prostřednictvím své absurdní reakce na Junipetra jemu demonstrovat absurditu té jeho vlastní reakce na mě. Tvrdil totiž, že zpochybňuje, že peníze jsou nástrojem směny.
    GORG: Máš pravdu. Těch 30-40 % je skutečně terminologicky vzato menšina.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    JUNIPETRUS: zdroju, ze kterych si to muzes overit je hned nekolik... mimo jine treba pracovni nabidky primo na uradech prace (ty take budes zpochybnovat?), pro tebe jsem nasel jen snadno stravitelnou formu, abych nepretizil tvuj mozek ;-)
    XCHAOS: a odkud cerpas informaci, ze jde o spatne hodnocene prace? :-) Jsi stejny jako JUNIPETRUS... nebo jen placas bludy na zaklade nejakych davnych predsudku? :-)
    JUNIPETRUS: tak nadobi mit nemusis. Muzes si treba zaplatit uklizecku, ktera to za tebe udela, nebo koupit mycku. Nebo muzes zit ve svinciku... je to tvoje volba ;-) Stejne je to s ilegalnim zamestnavanim - pokud existuje ze strany zamestnancu poptavka po nelegalnim zamestnavani (na podminky pristupuji dobrovolne a nebrani se...) a zamestnavatelum to dava smysl (usetri, atd) - takze ji nabizi, i kdyz je to za hranou zakona - pak neco zjevne selhava. A je to pekny dukaz toho, jak veskera regulace v praxi nefunguje a naopak dokonce vytvari podminky pro podobne veci (zamestnat dnes nekoho je - resp. zbavit se flakace... tak problematicke, ze si to mensi podnikatel 3x dobre rozmysli, nez vezme nekoho na HPP). Je to stejne i u dani - prilis vysoke dane vedou k tomu, ze se vyplati danovy system obchazet, u nizkeho zdaneni se nevyplati tim ztracet cas ;-)
    Pokud jde na hadanku s bagrem, ptas se na CAPEX, OPEX? :-) Zalezi na okolnich podminkach - koupit jeden bagr a najmout jednoho bagristu pro vykopani jedne diry bude z pohledu celkovych nakladu drazsi, nez najmuti padesati kopacu na vykopani stejne diry. Nehlede na to, ze pro obsluhu bagru je nutna trosku vyssi kvalifikace a nezvladne ji kazdy - takze plat bagristy bude jinde, nez plat kopace s lopatou ;-) Navic stroj je treba udrzovat, coz jsou dalsi naklady. Coz v obecne roviny plati u vetsiny sofistikovanejsich stroju, ze jejich obsluha klade na obsluhu/udrzbu vyssi naroky v porovnani s manualnim vykonem tehoz s jednoduchymi nastroji v ruce...
    Ve skutecnosti cela rada lidi skutecne pracovat ani nechce. Oni chteji pobirat plat a pracovni dobu travit vykecavanim se na internetu o blbostech a pokud mozno nedelat vubec nic... ;-) A chran ruka pane, kdyz po nich chces, aby pracovali. Takze ano, prace je dost - ale schopny pracovnik je nedostatkove zbozi.
    XCHAOS: byl jsem ted na rodicaku jednoho maturitniho rocniku jedne nejmenovane skoly, a ucitel tam charakterizoval celou tridu slovy: hodny, liny, bez zajmu. A protoze shodou okolnosti slo o ucitele, u ktereho jsem maturoval pred mnoha lety ja sam, tak jsme zabredli do diskuze, ze ktere vyplynulo, ze to neni problem jen te jedne konkretni tridy - ale jev, ktery on sam pozoruje uz nekolik let. Deckam je jedno, ze dostavaji petky za nesplnene ulozene povinnosti (nedonesene referaty apod) - takze hadej, jak pouzitelni budou v praktickem zivote. A prave prevazne podobni nemakacenkove v napadu NZP vidi neco prinosneho... a s tim pristupem, ktery predvedli i ve skole se nejde divit, ze jich hromada ma problem po skole najit praci.
    TUILE: Na to pozor, USA uz pomalu prichazi na to, ze ne vse outsourcovat do Ciny neni ten nejlepsi napad :-) Schopne indy si ruzne technogicke firmy navic pretahuji k sobe uz dnes, i mezi nima se najde cela rada tech, co makat chce, jazyk umi a svou praci odvadi kvalitne a na vysoke urovni... cimz samozrejme vyziraji pracovni mista mistnim, kteri... ehm, makat vlastne nechteji :-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    NEKROMANT:
    Mám to realisticky:-) Všechny ty pojmy, rovností (teda ne tou před bohem, případně při narození ale tou "moderní) počínaje, spravedlností pokračuje a dobrem a zlem jsou jen relativní pojmy. Který si každej zkroutí podle toho, co mu zrovna vyhovuje. Dalo by se říct, že jedinym stanovením co je co byla asi bible a další návody a regule, jak existovat. Podle mne se na rozdíl od bible další verze návodů dost neosvědčily, stejně jako Iljičové, Adolfové a jiný postavy byly chabou náhražkou boha. Možná proto, že se lidi rozhodli že spasit je má věda, jakýkoliv pravidla jsou zbytečný, morálka je blbost, hranice jdou posouvat do nekonečna..............až jsme se dostali tam, kam jsme se dostat museli, teď na to čumíme že se nám to ne zcela líbí, očekávání se nenaplnila, věda nespasila, tak to hodíme za hlavu a upalujem si koupit nějaký další krámy kterejma ukonejšíme touhu po štěstí.
    Etika dobrý. Na rozdíl od různojmenných komoušů a fašounů se nechystám vraždit lidi případně je chovat v zadrátovaný vohradě, akorát jak nemíním nikoho okrást a nepoužívám jako palivo závist, nesoucítím s levicí, ale zas to vynahražuju snahou nesrat se do lidí, takže ani moderní verze "pravice" to u mne moc nevyhrává.
    Ten sociální darwinismus je prostě krajnost(jakkoliv funkční, ale krajnost), druhá krajnost je systém, které násilím spasí každýho, ať chce nebo nechce a kterou jsme už ozkusili. Myslim, že jednou to stačilo.
    VYHULENY_UFO: Což možná není až tak hrozná chyba, aspoň až se to jednou pos..re, budem schopný bez toho přežít:-).
    JUNIPETRUS: Toho se naprosto nemusí nikdo bát, skokovym navýšením příjmu části občanstva dojde k posunu cen(navíc ve verzi NZP 101 rev 58,2 s navýšením DPH), takže zakrátko budou všichni (teda mimo vokradenejch) zase na svym a posvištěj do práce. Jedinym problémem by bylo, že by se na to vokradenej mohl vykašlat a tudíž by neměli kam svištět.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    Lidé pera ČRo Plus 30.12.2014 20:10 V pořadu Lidé pera se vrátíme k mnichovskému arcibiskupovi Reinhardu Marxovi a k jeho úvahám nad současnou společností. Spolu s ním budeme přemýšlet nad otázkou dnešní společnosi hojnosti ve světě, kde vládnou dosud hladomory. Připravil Ivan Štern.
    http://media.rozhlas.cz/_download/3283056.mp3
    flash: http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3283056
    TUILE
    TUILE --- ---
    JUNIPETRUS: V cr je hodne technickejch pozic outsourcovanejch ze zapadu - tj mame technicky znalosti a sme levnejsi nez svycari.
    To ze je tu dost prace je dany nizkejma platama v porovnani s technickejma znalostma.
    Ne tim, ze je u nas malo robotu.
    Az se indove nauci nemecky a trochu stoupne kvalita jejich prace, mista v cr ubudou. Myslis, ze az ubudou mista bude to znamenat, ze sme technicky pokrocili ?:)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JUNIPETRUS: hele a uz sis konecne nejakou praci nasel a vedes dospelackej zivot anebo porad bydlis u maminky?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    mě hlavně fascinuje, jak někdo, kdo nezvládl ani ty základní věci, jako si najít práci, chce vést nějakej takovej projekt.

    oh wait. Junipetrus ho vlastně nevede, on jen dělá zadarmo fundraisera pro tu partičku pošuků co točí ty tříhodinový videa.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    "Na světě je tolik věcí, které nepotřebuji!"
    Tento výrok vyřkl Sókratés na tržišti, kde byl pestrý výběr zboží.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    COMODOR_FALKON: a nemecka, anglie, belgie, usa, prakticky muzes vyjmenovat skoro vsechny zeme.
    Paradox je v tom, ze je dobre, ze je nedostatek prace. Problem je v systemu, ze soucasny zastaraly opotrebovany ekonomicko-spolecensky system to neni schopen reflektovat a neprinasi lidem z pokroku uzitek.

    Jestlize rikas, ze prace v CR je dostatek prace, pak to to znamena jedno - CR je technologicky zaostala zeme:-(
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    COMODOR_FALKON: ty jo, tak prace muze byt ilegalni:-)
    Kazda nedobrovolna a vynucena prace by mela byt ilegalni.

    Tak prace je, treba ja musim mit obcas mit nadobi a podlahu. Ale nikdo mi za to nic neda.
    Prat nemusim, to za me pere robot - automaticka pracka, i kdyz si nekdy v beznem mluve rikam, dneska jsem pral pradlo.

    Jeste mam pro tebe jednu hadanku, co je vykonejsi - jeden bagr nebo nebo 50kopacu?
    Co je pro podnikatele vyhodnejsi jeden bagr nebo 50kopacu?

    Comodore na rovinu, proc by meli lidi pracovat, kdyz za ne pracuji stroje a roboti?

    A co se tyce trhu - opravdu neprospiva lidem, kteri chteji pracovat a mit slusne mzdy, kdyz chce(musi) zaroven pracovat hoodne lidi, tak ze nabidka prevysuje poptavku po praci.
    Vede to k devalvaci prace.
    Nekteri lidi, ke sve skode vubec nemysli strategicky.
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    GORG: Nedostatek práce je problém Španělska, Itálie...

    V ČR je práce dostatek, ale většinou je vykonávána ilegálně - typickým zaměstnáním, které je vykonáváno téměř výhradně načerno, jsou povolání pokojské a uklízečky, napůl v temnotách bývá osazenstvo restaurací a řidiči taxislužby - aneb jediná taxislužba, co nevyplácí řidičům "mzdy" z DPČ ve výši 1500-2000 měsíčně, je Jančurův Tick Tack - tam se platí okolo 20k hrubého a smlouva je na HPP...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam