DANYSEK: byl to nějaký rychlý hack nějaké starší - nikoliv poslední - verze pro SVGAlib, a vznikla jako vedlejší efekt portu Arachne do jakéhosi franzouského "bezkernelového" operačního systému (nikoliv "mikrokernelového" - byla to jen splašená hromada dynamicky prolinkovaných knihoven, včetně SVGAlib, ale bez kernelu - v podstatě podobný pricnip, jako u zavádění programů do paměti kdysi u 8bitových počítačů - doufám ti se svojí hrdostí na to, že si snad i někdy submitnul nějaký vlastní patch do kernelu náležitě spadla čelist, co všechno lze...). Rozhodně bych tu linuxovou verzi nikomu nedoporučoval :)) to že nešla rozvíjet byl důvod, proč jsem celý projekt opustil před asi 16 lety.
DOSovská verze se ale vyvíjela o něco déle, já do ní nebyl schopen sesmolit interpretr javascriptu (musel by být 16bitový, jako celý browser!!!), tak jsem to radši zabalil - což bylo moudré, protože bych to stejně musel celé zabalit. Měl jsem chybně navržený DOM (Document Object Browser), blízký Netscapu, ale odlišný od moderních browserů, které všechny vyšly z from-scratch přepsaného enginu Gecko projektu Mozilla.org (což se stálo právě zhruba někdy v té době, kde jsem to zabalil). Stihl jsem ovšem první náznaky CSS :-)) (dnes opět už obsolete :-))
Nebylo to ale nikdy takové monstrum, jako T602, která měla i vlastní tiskové drivery, apod. - tohle byla snůška postavená na hromadě free a shareware řešení (pro zajímavost, jak se řešila licence k DOS TCP/IP stacku: nebyl pod GPL, jeho licence zahrnovala povinnost koupit si dokumentaci - no tak jsem si zajel půjčeným autem do Oregonu a koupil si jí přímo od autora :-) DotCom bublina byla velká legrace :-)
Myslím, že každý, kdo by chtěl pochopit, co to obnáší naučit se doopravdy programovat, by za sebou měl mít podobný projekt - já aspoň vím, že jsem špatný programátor, díky tomu... ale spousta lidí ani nedostala šanci dospět takto daleko a jsou podle mě nepřiměřeně nafoukaní na svoje schopnosti. Každopádně admini a parašutisti by se měli držet svého oboru a neprudit do programátorů, než si zjistí vše podstatné.