našl jsem pouze 8 příspěvků od sebe, obsahující slovo "spravedlnost"
21:23:01 23.2.2016 ptám se COMODOR_FALKON, co tím myslí, že pro mě je to mlhavé (resp.připouštím, že pro mě tenhle pojem znamená fakticky "rovnost před zákonem")
20:28:16 23.2.2016 tvrdím, že je to metafyzická kategorie
20:05:01 4.2.2016 v odpovědi pro JUNIPETRUS tvrdím, že je to abstraktní kategorie
12:19:42 4.2.2016 v odpovědi pro ENDER nepoužívám mysticky znějící, emocemi nabité abstraktní pojmy jako "spravedlnost"
10:23:48 4.2.2016 v odpovědi pro JUNIPETRUS: "idea spravedlnosti" v tom roli nehraje žádnou
10:23:48 4.2.2016 v odpovědi pro PHILAO: argumentace id JUNIPETRUS se mi taky řešit nechce, protože je postavená na jakémsi mystickém pocitu spravedlnosti
16:55:01 12.10.2014 v odpovědi pro MANFRED: o subjektivních kritériích jako "spravedlnost" nemluvě
14:41:31 14.1.2014 v odpovědi pro MANFRED: svoboda je naprosto subjektivní kategorie... stejně jako Bůh, Vlast, Spravedlnost, a takový.
Pro mě spravedlnost je prostě něco, na co máme příslušné ministerstvo. IANAL, I am not a lawyer. (můj názor na kupování si titulů zde -
[ XCHAOS @ Česká pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu ] - s tím, že rozhodně vím, že ne všichni právníci šli touto cestou... nicméně ten pojem je pro mě když ne vyprázdněný, tak rozhodně mlhavý a potenciálně podezřelý.. jsem schopen použít spřízněné pojmy, jako třeba "fair play"... tímhle směrem jsem tady už jednu úvahu směrem k Aztékům rozvinul....)
Víš, já tady na NYXu mám už skoro 10 let trvající výcvik od zdejších předních trollů, kteří mě dostatečně vycvičili v tom tom neustále si uvědomovat, že všechno TLDR, co sem napíšu, bude nakonec použité proti mě. Takže jestli se tu v něčem zdokonaluju, tak je to v tom, být názorově konzistentní...
Prostě mě mícháš do jediného mlhavého obrazu nepřítele spolu s lidmi, se kterými na sebe sice neútočíme, ale nejsme nijak názorově jednotní. Nejsem JUNIPETRUS. Zajímají mě Kelti, spíš než Slované.