• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: co se týče schématu "rytmického lockdownu" jako kompromisu, jak zastavit epidemii a současně nezničit ekonomiku (nebo aspoň ne vybraná odvětví jako celek)... no, má to jen několiik chyb (třeba kdybys v těch 10 dnech svobody povolil divadla, tak v předcházejících 10 dnech lockdownu se herci nebudou moci sejít ani na jednu zkoušku.. a stejnou vadu by to mělo i v ostatních oborech, šlo by to samozřejmě řešit změnou např. na 4 týdenní rytmus (prostě sinusovka, přes součásnou fázi polovičatého lockdownu by to přecházelo 2x, akorát epidemilogicky nejmenší šance nákazy bude 10 dnů po úplném lockdownu.. .jen je prostě potřeba přesně naplánovat, že každé uvolnění přinese další vlnu...)

    na svojí omluvu musím uvést, že v podstatě přesně tohle se v podstatě od podzimu stejně děje, ať už chceme nebo ne: veřejnost nějak na počet svých blízkých v nemocnicích stejně reaguje, takže úkolem vlády by mělo být dokázat na těhle vlnách spíš surfovat a tu energii zkoordinovat...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: jedinecnej ses, ale obcas se i tebe snazi nekdo napodobit :-) Vseznalek nejsem, to spis ty kecas uplne do vseho... ja si narozdil od tebe nejake debaty klidne odpustim :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ty vole do háje, já jsem jednak jedinečnej, takže si nech od cesty někoho ke mě přirovnávat, a jednak "nemelu hovna", ty jeden votravnej všeználku...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    CYNIK: strawman-like pristup jde samozrejme aplikovat i na spoustu tvych prispevku za poslednich par dni :-) Laskave si precti, jak reagujes, mas pocit ze vyvracis nejake argumenty... a pritom nesledujes myslenku v kontextu diskuze. Jsem rad, ze si vsimas vad druhych, ale zacni u sebe... :D Zatim si zvladnul vyprodukovat uz pres dvacet prispevku, z nichz ani jeden nesouvisi s diskutovanym tematem. Ale hlavne ze "diskutujes" a ujistujes se v tom, jakej ses king... doufam ze z toho mas aspon trojitej orgasmus :-) Geometricky vzato je ale tvuj vstup do diskuze mimobezkou...

    Jestli sis nevsim, tak jses v diskuzi o nepodminem zakladnim prijmu. Tve poucky opakovane o tom, jak soucasny socialni system je... blablabla-cokoliv je ve skutecnosti z pohledu eventuelni budoucich vydaju verejnych rozpoctu z pohledu NZP debata o naprosto bagatelnich castkach. Presto se mas potrebu nipat zrovna v tehle hovadine :D Takze gratulki... mongole... :-)
    CYNIK
    CYNIK --- ---
    DANYSEK: tomu se říká strawman, když si vymyslíš něco, co ten druhej neříkal a pak si dál myslíš, že po tom utrpení 4 let v účetnictví a statistice neví, co je reálná mzda. Dokonce má pocit, že jenom idiot, by si to dosadil do tohodle kontextu.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    CYNIK: od tebe to sedi, ty realna mzdo :)
    CYNIK
    CYNIK --- ---
    DANYSEK: takže dva dny tady odpovídáš na něco, čemu do teď nerozumíš. A místo toho si vymslel, že nevim, co je to "reálná mzda" jako statistický termín a nesmyslně si to vložil do kontextu, který tohle vůbec neřeší.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    CYNIK: ja ale tobe fakt nic dokazovat nemusim :-) Ze neco jako maly vztekly decko chces fakt neznamena, ze to dostanes.
    CYNIK
    CYNIK --- ---
    DANYSEK: takže ne prostě, nejseš schopný dokázat, že rozumíš tomu, co ti řikám, protože to nejsi schopný interpretovat svými slovy. OK.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    CYNIK: ne, skutecne nemam potrebu se vybavovat s nekym, kdo ignoruje zakladni terminologii a uziva ustalenych spojeni ve vyznamu jinem, nez ktery maji... to je skutecne jen ztrata casu :-) Jak tomu ty nerozumis jsi ukazal pred chvili. Lidi, co veci rozumi uzivaji slov ve vyznamu jim danem. A to neni tvuj pripad.
    Vzdyt je to jedno... holinky nebo hodinky, oboji se natahuje, vid...? :D
    CYNIK
    CYNIK --- ---
    DANYSEK: takže to nedokážeš prostě. Takže prostě 2 dny reaguješ na to, čemu nerozumíš.

    A pak si všimneš jednoho termínu, který jsem použil "reálná mzda", který jsem vysvětlil několikrát v jasném kontextu a pošleš mě, člověku, kterej má odbornou zkouše z účetnictví, vystudovanou statistiku a ekonomii, odkaz na to, co znamená "reálná mzda" jako mzda očištně o inflaci a řekneš mi, jakože jsem to tak myslel...

    Beyond parody.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    CYNIK: ty fakt meles hovna, k tomu neni co dodat :-)
    CYNIK
    CYNIK --- ---
    DANYSEK: jasně, takže když někdo použije slovo "reálné" tak tím vždycky myslí "očištěno o inflaci". Takže jsem byl včera reálně na fotbale tj. včera jsem byl na fotbale očištěn o inflaci.

    Takže ty do teď nechápeš, co ti celou dobu říkám, jo? Ty sis něco úplně blbě vyložil a obviňuje mě z toho, že "jsem to tak myslel". Nechce vytáhnout hlavu ze zadku? Ty to neustále furt nechápeš, co ti tady dva dny řikáš a posíláš mi odkaz na to, co jsem ti už dvakrát řekl, že o tom NEMLUVIM.

    Dokáže mi svými slovy interpretovat, co myslím tím, když řikám, že ze ekonomického hlediska je superhrubá mzda ta reálná (ve smyslu, ty blbečku, existující v reálném světě) mzda tj. tržní cena práce?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    CYNIK: jestli se chces ucastnit debaty, tak si prosim nezavadej nejake "sve" vyznamy k definovanym ustalenym terminum. Takhle se vyjadruje leda nejakej mongol... po desatym pivu v putyce :-) Realna mzda nema ten vyznam, ktery ty nesmyslne uzivas, ergo debata je bezpredmetna. dopln si vzdelani a pak prijd.
    CYNIK
    CYNIK --- ---
    DANYSEK: takže ti to nedochází vůbec...

    Ježišikriste, to je fyzická bolest.

    Reálné v tomhle kontextu znamená že odpovídá realitě našeho světa. Kde jsem tady mluvil o inflaci, ty pako?

    Ty seš mega zmatenej...

    Ještě naposledy: chápeš, že cena práce (reálná de facto a netyvole nic s inflací) je aktuální tržní cena práce a ta je rovna superhrubé mzdě, bez ohledu na to, jaký termín a jaký výpočet odvodů ze mzdy si stát vymyslí. Úplně stejně jako v případě minimální mzdy. Zákon o minimální mzdě nedokáže měnit ekonomickou realitu lidského chování.
    Chápeš to, chápeš co ti řikám? Zkus to interpretovat vlastními slovy. Nebo ti to mám odznakovat?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    CYNIK: tywole, tobe fakt hrabe... ja se bavim o minimalnich nalezitostech pracovni smlouvy a ty tu zacnes sermovat s minimalni mzdou... skoc si k ocnimu, delas z toho solidni bramboracku jen tim, ze mas problem cist a porozumet psanemu :D
    Ne, realna mzda neni rovna superhrube mzde. Realna mzda je ekonomicky termin. Jde o nominalni mzdu, ktera je snizena o miru inflace. Realna mzda vyjadruje tu kupni silu, kterou jsi zminil nize. Uz z toho je jasne patrne, ze realna mzda nemuze byt rovna superhrube mzdy.

    Jses jak XCHAOS, meles hovna a pritom neznas ani zaklady.
    CYNIK
    CYNIK --- ---
    DANYSEK: takže to prostě nepochopíš, ani na tom příkladu, kdy řikám, že minimální mzda je vždy řeálně podle ekonomických zákonů 0 a žádný zákon na světě s tim nikdy nic neudělá, jo?

    Stejně tak je reálná mzda rovna superhrubé a je jedno, co je napsané v zákoně, to taky furt nechápeš, jo?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    CYNIK: Jedna stara kocici moudrost, ktera se sem ted moc hezky hodi, rika: „Co to sakra meles, ty vorechu?
    CYNIK
    CYNIK --- ---
    DANYSEK: no, vono totiž lidi dodržují zákony proto, protože je někdo napsal a schválil a ne proto, že jsou vynucovány, co? :)

    Ano, to že je něco napsané v zákoně nijak nemění ekonomické zákonitosti - to jsem ti celou dobu řikal a tohle dál nechápeš.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    CYNIK: cajk, takze jsi nikdy zamestnance nemel. Protoze jinak bys tyhle nesmysly o tom, ze je obsah zakona bezpredmetny neplacal... :D
    CYNIK
    CYNIK --- ---
    DANYSEK: Ano, musí. No vidíš, teď opakuješ, co řikám já. Hrubá mzda je úplně bezpředmětné nebo to , co je v zákonět je taky bezpředmětné. Tam můžeme napsat, že zaměstanec musí mít 365 dní dovolené a reálný výsledek nebude to, že budou mít rok dovolené, ale to, že žádný zaměstnanecký poměr nebude existovat.
    Jsem rád, že jsi pochopil rozdíl mezi realitou a zákonem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam