DANYSEK: "(...)na te kandidatce muze zarit i tve jmeno"…až na to že to buď znamená zaplatit bakšiš jako člen/nestraník nějaké Straně za to, že mne tam umístí (a pak jim platit desátek) NEBO založit vlastní politickou stranu/hnutí, sepsat stanovy, registrovat na MV, vytvořit PR alespoň na poloviční úrovni toho, co ze stranických kas zacálují Strany a pak teprve si mohu nějakou kandidátku podat…
Je vidět, že máš s praktickou politikou nulové zkušenosti…DANYSEK:"(…)i NYX ma svoje API"Nejsem si jist, nakolik si uvědomuješ, že počet zbývajících dní prémiovky jednotlivých ID není až tak cennou informací, jako kompletní profil občana…
Pokud teba znáš jméno a datum narození nějaké osoby, tak přes systémy ÚPČR v pohodě zjistíš, jaké má RČ & IK MPSV a kde má trvalák. A pokud brala rodičák/přídavky na dítě, tak se totéž dozvíš i o dětech a otci dětí.
Slabou útěchou budiž, že se to (zatím) takhle kompletuje až v aplikacích MPSV & jiných úřadů, nikoliv v základních registrech…
(Nicméně při prolomení API a downloadu všech dat už je podobné propojení jen otázkou jejich filtrace třeba podle adresy a infa ze sociálních sítí - firmy co to dělají, existují už dnes, akorát v EU to není legální)
DANYSEK: Jen taková drobná poznámka týkající se Rolandovo hry: Jakkoliv je ze žánru, který mne úplně neoslovuje, tím spíš, že je designovaná pro mobilní platformu, tak jde o zajímavý koncept s dobrým zpracováním a dobrou hratelností. Sice mám pochybnosti, že na tom Roland vydělá miliony, ale nějakou menší komunitu a kapesné z Patreonu by to vygenerovat mohlo – nechci úplně spoilovat, ale vidím tam potenciál pro infludebily dělající různé speedrun videa a podobné. Ten potenciál pro flexení s videama typu "vydržel jsem takhle dlouho s tímhle levelem vylepšení" to má…
DZODZO: Já sice taky skoro vše platím přes NFC mobilu (GooglePay), nicméně totální zrušení hotovosti představuje poměrně vysoká rizika vedoucí k probléům jak na straně státu, tak uživatelů měny…
Why Becoming A Cashless Society Is A Terrible Ideahttps://youtu.be/7XtafuTCWQ0ROLAND: Mno, teoreticky, pokud by do bankovek a mincí v rámci boje s padělky začali integrovat RFID čipy, tak by k tomu, co píše
DANYSEK teoreticky mohlo dojít… Je to sice ze strany Danyska jeho klasická fantasmagorická úvaha, ale hej, technologii vytvářející tuto zranitelnost známe a umíme integrovat, takže TEORETICKY by k implementaci mohlo dojít a následně by TEORETICKY k tomu zahoření mohlo dojít… :-D :-D
ROLAND: Opatrně s tím "rušením" – IMHO lepší pojem je "přelití"