KONZUM23: já chápu. a ty zase pochop, že mi je úplně jedno, zda své politickospolečenské proklamace píšeš ve fraku, v ponožkách nebo v sukýnce z rákosových vláken. čiliže autor je mi více méně šumák - ovšem ten obsah je mi dáván k nahlédnutí, tudíž nahlížím. a obsah promlouvá a něco o autorovi říká. v tomto případě vyjadřuje světonázor a to sakra. to je problém manifestačních a podobných vyjádření. a nejsi první, z jehož textu něco takového promlouvá, to rozhodně ne. a nejsi ani první, jehož manifest nepovažuji za dobrý - formálně. že si eventuálně myslíš, žes obklopen tupou masou konformní, na to máš právo - to ti neberu. ale napiš to
dobře - a ta kvalita je už něco, na co právo nemáš (resp. její nedostatek) v tomto klubu :-)
KONZUM23: cha. jestli má nějaký experiment sklony ke kýči či nepodarku, je to takový, který je samoúčelný. a naopak: býti experimentem samo o sobě vůbec neznamená "jsem dobrý (jen proto), že jsem experiment". nepředpokládej, že jsme tu parta pitomců, která netuší, co je to experimentální poezie - spíš předpokládej, že někteří z nás už jí hezkou řádku viděli a četli. (slyšet se leckdy moc nedá:-)