• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MONYSEKAUTORSKÁ POEZIE *
    FIN
    FIN --- ---
    BRIDGET: ve skutečnosti si všimni, že jsem ve svém několikabodovém odsudku ani jednou nezauvažoval nad tím, "jak to myslíš" nebo nemyslíš, jak vážně anebo ne. takže říkat, že tím vlastně nic nemyslíš, je v podstatě zbytečné. zato jsem ale napadl, jak jsi podala to, čím nic většího nemyslíš, takže na to se soustřeďme :)
    FIN
    FIN --- ---
    BRIDGET: "dělat něco velkého" je irelevantní - už jsi udělala, zveřejnilas. tak teď trp, kozáče, třeba budeš atamanem.

BRIDGET: ani baví, ani nebaví, zbytečný výdej energie, kterou lze jinak spotřebovat na jiné věci. zkrátka v tom rovina problému vůbec neleží. ale tak nějak si myslím, že eventuálně "máš skill", takže moje rada by zněla "něco s ním udělej a nepiš takové sračky". anebo sobě do šuplíku. přílišná srdíčková roztomilost je vrahem i těch říkánek, které si jinak - dle oficiálního tiskového vyjádření svého autora, které lze ovšem v řadě případů i zpochybnit - na nic většího čáku nedělají. ve skutečnosti neznám většího plku, nic osobního, než právě toto. i kouzelník žito si čáku nedělal, ale triky dělal pořádně.
    FIN
    FIN --- ---
    MEYBYBY: "jak dlouho" je irelevantní - minutu anebo rok, šuma fuk. podstatné je, že by měla být dobrá.
    MEYBYBY
    MEYBYBY --- ---
    FIN: Jak dlouho by mělo člověku trvat napsat DOBROU rýmovačku?
    BRIDGET
    BRIDGET --- ---
    FIN: :-) ale baví mě to. celá tahleta situace.
    stejně tak rozumím, že Tebe ne.
    BRIDGET
    BRIDGET --- ---
    FIN: Jasně. Však z toho nic velkého nedělám.
    BRIDGET
    BRIDGET --- ---
    JASNOZŘIVÁ
    Už ani nevím,
    kdy to vlastně bylo...
    jen den s nocí
    za okny se střídá

poobědvám s ním
    a ...
    Už rozumím
    jak moc jsem
    Jasnozřivá

OTEVŘENÉ VZTAHY
    (Proč nám tolik vadí?)
    S někým chvíli jít
    a pak chuť druhého okusit...
    V další náruč se odevzdat
    uslyšet vzdychat "Mám Tě rád"

Lásko,
    co všechno nám volnost dovolí
    Jsme spolu a přitom
    obejmout nás může kdokoli

FIN
    FIN --- ---
    dodatek: je to ložtomilé, to ano, ale onou hrůznou roztomilostí panenky barbie a sádrového šmudly se stydlínem na zahrádce.
    FIN
    FIN --- ---
    BRIDGET: no, nezlob se, ale za toto bych střílel, fakt. a abych to nepravil neoddůvodněně... za prvé, báseň je nechutně roztomilá - chápešššš, miláššššku? za druhé, poněkud mi uniká logika sdělení faktu, že hvězdička na kraji souhvězdí neví nic o zbytku sluneční soustavy. za třetí, hapruje rytmus i verš. za čtvrté, v osmi řádcích se třikrát vyskytuje hvěz- a dvakrát slunce, takže mi v hlavě téměř začíná bručet "nehru, nehru". za páté, jaké "Tě" s "T"? copak jde o důvěrnou osobní korespondenci závažné citové vazby a hodnoty? a za šesté se takovéhle věci dají smrkat z rukávu:

stříbrný měsíčku
    na čistém nebi
    vzhůru k Tobě
    ze země hledím

stříbrná luno
    jak pouhý klam
    oblouhou pluješ
    a nevíš kam.

celé trvalo cca 30 - 50 sekund. fuj.
    BRIDGET
    BRIDGET --- ---
    Blyštivá hvězdičko
    na kraji souhvězdí
    nevíš nic o zbytku
    sluneční soustavy

záříš si z oblohy
    hraješ si s hvězdami
    sluneční paprsek Tě
    o rozum připraví
    BRIDGET
    BRIDGET --- ---
    TOMASZ: Mám Haničku Zagorovou moc ráda.
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    Dejte mu už někdo ban.
    NECECH
    NECECH --- ---
    BUBLINKY: sorry, ze porusuji vlastni slib (snad opravdu naposledy), ale pletes si nadprumernost (= schopnost, talent) s nadlidstvím (= vyvolenost B'ohem a pod.)
    NECECH
    NECECH --- ---
    ok, vyhrali jste, dobrovolne nebudu psat do tohoto Vaseho vynikajiciho elitni klubu o Poezií České, ale neodpustim si jedovatou kritiku jinde

FIN: hlavne jsem se bal svoji vlastni agrese pesti, takze bych ji rad presmeril do ramce souboje bojovych umeni, ktery bych si dovedl predstavit napr. s TOMASZEM, o nemz jsem slysel, ze dela historicky serm, a ty hrajes LARP, takze bys taky mel umet trochu sermovat, bodejt psat prozu o fantasy

proste moje vyzva je ferova nabidka na zabavnou akci poradanou mnou, a pokud byste se racili nebrat vsechno tak stoprocentne "vazne", jak to rikam, pak nevylucuji, ze by jsme se tam dokazali i bavit

BUBLINKY: na posouzeni bych umel sehnat minimalne jednoho schopneho nestranneho cloveka, ktery pracuje na vysoke skole jako radny zamestnanec nebo na ni pracoval jako radny zamestnanec a nyni je v duchodu

pokud je dobre pocasi mohu postkytnout nejake obcerstveni

konec nabidky a psani v tomto klubu
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    FIN: Bany rozdávám nerada. Naopak ráda bych, aby se aspoň jeden klub věnovaný poezii dal číst. Preferuji tento. To je všechno.
    FIN
    FIN --- ---
    NATASHA: hele, takhle to nejde - tak dej nečechovi ban, aby musel psát jinde, a pak všem reakcím anebo nech lidi, aby, když tu plácne hovno do vody, si plácli taky.
    FIN
    FIN --- ---
    BUBLINKY: mně to přijde vynikající: člověk, který se sám někam nedostavil a vymlouval se, že se bojí agrese pěstí, teď ostatní vyzývá, aby se někam za něčím dostavili, jinak budou zbabělci. buďme upřímní: je to kašpar :-)
    NATASHA
    NATASHA --- ---
    ALL: Prosím, abyste svoje reakce na Nečechovu výzvu přesunuli sem [ Těžký život básníkův ] Je tam koneckonců uveřejněna taky.
    Nerada bych, aby se to tady nadobro zahnojilo. Díky za pochopení.
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    NECECH: Stejná hlasová práva? Takže tři tenoři nebo tři altistky? To je ovšem zcela originelní pojetí.
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    TOMASZ: Moc děkuji, ale bezstarostnosti se to vskutku netýká. ;)
    MAEROR: ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam