TURBOMRDAC: Hele já bych řekl, že v tomhle případě platí takové pravidlo, které prosazuje Stephen King a to zní: "Zabijte svoje miláčky"
(Stephen King: O psaní,Beta-Dobrovský, 2002 )
Jinak se mi to docela líbí, i když je to trochu patetický, takže to svádí k parodiím typu Zmyjky.
chtělo by to učesat a pohlídat si velký malý písmena atd. ale má to docela hlavu a patu a celkem dobrý rýmy až na poslední strofu, která je podle mě trapná: " spadne na ledu" - hrozně je cítit ta chtěnost, aby se to rýmovalo s "nesvedu" a báseň měla nějaké pěkné zakončení. Kdybych to měl redigovat, tak to utnu už po "že už mě múza nepolíbí" to by jako konec stačilo. jo a existuje slovo "krze"? nemělo by to být skrze? jinak je ta čtvrtá strofa dobrá, působivá. a nelíbí se mi obrat "cítím vůni sukně" já jsem vůni sukně nikdy necítil a jako synekdocha to podle mě nefunguje.
tolik můj pohled.
ZMYJKA: i když jen situační parodie, tak je to dobré, rozesmálo, ale ty poslední dvě strofy jsou už odfláknutý a takový k ničemu, splínu a vinu? poslední dvě řádky jen aby se neřeklo - je to takový smířlivý konec. líbí se mi první půlka.