sekám, řežu, mlátím slova
ale vstanou přece znova
přestože mě jímá hnus
dávám hloupým básním plus
TOMASZ: Myslím si, že dehonestace není správný způsob, jak vychovat autory-začátečníky. Dehonestaci domnělých blbů postrádajícíh očekávanou míru pokory pokládám za stejně pokleslou záležitost jako mlátit neposlušné malé děti. Tvoje a Finova "úleva" ve mě vyvolává mnohem nepřijemnější pocity než cokoliv jiného v tomto klubu. Ale tento mechanismus chování čtenářského jádra jsi velmi obratně popsal a děkuji ti za investovaný čas.
Myslím si, že by nebylo od věci v tomto duchu rozšířit nástěnku. Naprosto s tebou souhlasím v tom, že lidi píšící sem by měli vědět, co je čeká. Taky by měli vědět, jak vypadá přijatelný způsob vyjádření požadované pokory, aby se mohli svobodně rozhodnout, zda ve skutečnosti chtějí flejm nebo feedback. Chybu nevidím jednoznačně v tom, že lidi nečtou nástěnku, ale spíš v tom, že nechápou její implikace. Nový autor by měl přesně vědět, proč jste tu zpočátku drsní, ale že ve skutečnosti i vy jste jen lidé a máte měkké jádro.
(Ostatně tvojí a Finovu agresi pokládám právě za výraz nevyspělého měkkého jádra. Bohužel mám podobný problém jako vy. Nestranná bohyně je v tomto ohledu o velký krok dál. Ale mezi námi bych to rád řešil formou kumite.)