• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MONYSEKAUTORSKÁ POEZIE *
    Na nástěnce najdete pravidla klubu, informace o textech zdejších autorů jinde, poetické kluby některých zdejších přispěvatelů a také další kluby, zabývající se literární tvorbou.
    Tamtéž si přečtete také rady a postřehy o psaní, kritice a nutnosti autorské práce. Přečíst si nástěnku se velmi doporučuje.

The best of tohoto klubu (jak ho vidí někteří zdejší autoři a kritikové) najdete zde: Autorská poezie - výběr Můžete také nominovat.
    Pokud píšete hodně emotivně a vaše texty jsou spíše prožitkové, můžete zvážit uveřejnění v klubu Emotivní poezie
    V případě, že nemáte zájem o kritiku a chcete se hlavně podělit o svoje zážitky, doporučujeme klub Azyl pro věčné romantiky
    Obtížné aspekty poetova života a všemožné drby z oboru zpracovává Těžký život básníkův
    Pokud vás klub Autorská poezie všemožně rozčiluje, navštivte opoziční autorský klub Poesie bez pranic a tkanic
    Technická poznámka: klub je zpřístupněn ke čtení i pro off-Nyx čtenáře.
    rozbalit záhlaví
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    BURKHAR: Expresivnost na konci první strofy mě zprvu trochu zarazila. Pak jsem si řekl, že pro Brno je to autentický. ;) (Pardon.)
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    * * *

Když Brno zhaslo
    Počítal jsem hvězdy
    Pak to ty kurvy
    Zase zaply

Vím však
    Že jich bylo
    Tak akorát

Němí svědkové
    Našeho pachtění

Za nekonečnem
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    BURKHAR: V podstatě ano. Včetně množství svých uživatelů. :)
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    TOMASZ: Středověká latina je něco jako americká angličtina.
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    BURKHAR: To je jen o datování. Římané zprvu neměli písmeno U a pro obojí (U i V) používali V. Středověká latina už U používá běžně a rozlišuje tedy v zápise obě písmena. Tzv. pod obojí. ;)
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    TOMASZ: Latina neznala U. Takže správně je to:

SILENTIVM EST AVRVM

...
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    Už tu dlouho nebyla žádná báseň v latině. Tak třeba tahle: ;)

SILENTIUM EST AURUM

...
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    ...zdar, já ten čas odpovědět najdu :)
    FIN
    FIN --- ---
    RICARDERON:
    TOMASZ: asi nemá cenu to pitvat. jsou zkrátka mezi námi tací, v jejichž očích je "hrubost" i to, že někomu zkritizuješ báseň. jak se v tomto klubu během mnoha let mnohokrát ukázalo, jak prostou a přímou řečí, tak klidně srandavtipem, sarkasmem, ironií (například pseudorozborem, pseudovýkladem atd.). chápu, že takoví jsou, tedy že si toto myslí - a tím mé "chápání" končí. chápu existenci toho názoru, ne že bych ho sdílel. a protože nevidím žádný smysl v argumentačním přesvědčování stran tohoto věčného konfliktu sebe navzájem, nemohu se než uchýlit ke krásné a jednoduché skutečnosti jiného, ale s případem/sporem naštěstí souvisejícího rozměru: tady to vždycky bylo povolený. jinde není. nepolezu do azylu romantiků a nebudu se snažit jim tam říkat, že to jsou leckdy děsný -no tamto-. nepolezu do jinejch podobnejch klubů a nebudu... a tak dále. zato budu tady.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    * * *

Hudba hrála skrz hvozdy a hřebeny hor
    Vítr vál žestě, mraky smyčce
    Sněhové vločky dirigovaly

Škoda, že tónina byla As-Morr
    FAERTIS
    FAERTIS --- ---
    Všude
    ...
    Všude je vir
    a ty v sesli kyneš přes
    všechny meze
    chvíli s rouškou
    a chvíli bez
    zítra tě už nikdo neodveze
    a tak si voláš rychlou
    dnes.
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    RICARDERON: Hezky jsi to napsal. Nicméně docházím k závěru, že asi nemá cenu snažit se diskutovat s člověkem, který rád ukazuje prstem "v rámci kultivace veřejného prostoru", ale už nemá odvahu to dotáhnout do konce a nějak svá obvinění také podepřít. Mám z toho pocit, že někteří lidé se občas veřejně postaví na obranu někoho, kdo to nepožaduje, ani nepotřebuje, jen aby si mohli zahrát na mravokárce, zatímco v soukromí pak o tom, koho hájili, sami mluví utrhačně. Ať žije věčná naivita! ;)
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    * * *
    Nejlepší oblečení je to
    Které máš právě na sobě
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    TOMASZ: Dovolil jsem si Vás poslechnout, můj pane. :-)
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    ARGANNAH: My všichni jsme mnohokrát dostali po čuni. Často oprávněně, často ne. Reakci bych vnímal jako radost, že se tu něco děje. Ovšem každý nováček, který kdy za něco stál, dostal adekvátní reakci. Ovšem platí to i pro ty druhé nováčky. A teplí bratři v triku jsou tu dohledatelným koloritem, tudíž stačí zabrousit s použitím filtru a každý má jasno.
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    ARGANNAH, TOMASZ: čili nic.

Což mě vede zpět k původnímu podezření, že naše nedorozumění není způsobeno ani tak egem příliš velkým, jako spíš příliš uťápnutým. Majiteli uťápnutého ega cosi vadí, a vyloží si to bez hlubší analýzy tak, že ten, kdo ho irituje, je patrně neslušný hulvát. Přičemž myšlenka, že diskomfort by nemusel být způsoben hrubostí druhé strany, ale jen a pouze nepřiměřenou reakcí vlastního ega, se nepřipouští. Obvinit je snadné, další argumentace už nikoli. Mohla by totiž rozkrýt skutečný stav věcí, který by vedl k nutnosti přehodnotit vlastní postoj, a to by tak malé ego patrně nepřežilo. Tak budeme raději dělat uraženého/mrtvého brouka.
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    TOMASZ: Nicméně, velice by ses s tím vyjímal tady:
    [ Nejhorsi poezie ve vesmiru ]
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    R_U_SIRIOUS: Přečíst si nástěnku se velmi doporučuje.
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    TOMASZ: Ahoj, já tedy jen upřesním, že se jednalo o školní zadání učitelky zš, tak jsem si opravdu nekladl ani žádné vysoké umělecké cíle. :-) Pakliže je v tomto klubu očekávána jen ryzí vysoce poeticky kvalitní tvorba, pak se omlouvám, ale byl jsem tu offtopic. Nějaký správce může konečně klidně promazat. Dík.
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    ARGANNAH: Dobře, z toho, cos napsala vyplývá, že se tu lidé k sobě slušně nechovají, proto není po Tvém, což Tě nutí se rozčilovat. Konkretizuj, prosím, pro mne to obvinění a (1) ukaž prstem, co přesně považuješ za neslušné chování vůči ostatním, a (2) definuj, v čem shledáváš tu neslušnost. Děkuji.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Kdyby bylo po mém, tak by se lidi chovali k ostatním slušně. Rýmovačky naší Kačky sem postuje každou chvíli někdo, to nemá vůbec souvislost s čímkoli, co jsem sem v posledních dnech napsala.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam